Dries of Rinus wie als eerste naar binnen? Staatsmoord De Punt 1977

Afbeelding

Dries of Rinus wie als eerste naar binnen? Staatsmoord De Punt 1977

Dries van Agt speelt nog steeds verstoppertje, de man die eerst Israel fanatiek steunde jaren achter elkaar. Maar de laatste tien jaar ineens zich druk maakt om de Palestijnen. Maar Dries moet maar gelijk stoppen, want hij heeft bloed aan zijn handen van ons onderdrukte volk. Hij gaf opdracht om een “search and destroy” actie te doen in 1977 op de trein in De Punt. Terwijl de Nederlandse wetgeving voorschrijft dat overtreders van de wet moet opsporen en aanhouden. Goede voorbeelden zijn Mohammed B(Theo van Gogh) en Folkert van der G(Pim Fortuin), omgekomen door terroristen of waren het vrijheidstrijders? Om daarna voor de rechtbank te doen verschijnen.

In de pers vandaag zaterdag 30 november 2013

http://www.nrc.nl/nieuws/2013/11/30/molukse-treinkapers-wel-degelijk-met-opzet-gedood/

http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3554246/2013/11/30/Molukse-treinkapers-gedood-door-kogelregen.dhtml

Niets is daaraan gedaan, zelfs de marinier Rinus die de coupe instapte en Hansina aantrof. Terwijl ze gewond was, en zichzelf overgaf en ook ongewapend was. Werd in koele bloede volgepompt met kogels! Rinus beroofde Hansina nog van een hoofddoek die nam hij mee als souvenier. Marinier liet zijn verhaal optekenen in een boek en liet zich over uit in de docu-serie Dutch Approach.

 

Youtube movie Marinier Rinus:

http://www.youtube.com/watch?v=lmcM11nriCc

 

“Toen zag ik Hansina zag liggen herkende ik haar, door de foto’s die we hadden de kapers. Ze leefde toen nog. Ze bewoog haar hoofd, en riep nog iets van ‘mamma’

Ik heb toen van dichtbij nog een keer met mijn UZI leeg geschoten op die bitch en dr bandana gepakt als souvenir.”

One of the six idealists was Hansina Uktolseja, a Moluccan dentist assistent born in the Netherlands. She was executed at close range by one of the marines. While she was lying on the floor, unarmed, wounded at her leg, he emptied his UZI on her. Later he said, “then I saw Hansina, she lay on the floor. I recognized her. We were given pictures of all the hijackers. She was still alive at that moment. She shook her head and said ‘mum, mum’ I think (…) Then I again opened fire at her”.

It is said that Hansina was executed with “Magnum Hollowpoint Silvertip” ammunition. Afterwards, 10 bullets were found in her body. One of the other Moluccans even had 94 bullets in his body. One of the surviving Moluccans had 14 bullets.

 

De opzet die dit jaar is opgestart door enkel Molukkers om een petitie te ondertekenen, om zo een onderzoek op te starten? Heeft totaal geen enkele zin! Het wiel is al uitgevonden, maar People Against Genocide kreeg in het jaar 2000 geen steun daarvoor. Omdat men 13 jaar geleden nog naar de zogenaamde RMS regering in ballingschap wilde luisteren. De leiding van de zogenaamde RMS regering in Nederland waar toen ook de zichzelf noemende president Watilette deel van uit maakte boycotte de actie in het jaar 2000 die we wilden uitvoeren. Om via een gerechterlijke procedure alles aanhangig te maken. Ik hoop dat nu de slachtoffers en nabestaanden wakker zijn geworden. Let wel! Onder slachtoffers wordt ook verstaan de van Nederlandse afkomst, want in het dossier is te vinden dat men de Nederlanders niets wilde aandoen. En de mogelijkheid is heel groot aanwezig dat men ene Ansje Monsou voor Hansina aanzag. Zij werd door de mariniers ook in koele bloede doodgeschoten. Dit moet tot op de bodem uitgezocht worden, want dan hebben ze verkeerde opdrachten meegekregen om alles zo gewelddadig uit te voeren. Men was in afwachting op een vrijgeleide(lees tekst onder krantenartikel bij onderstaande foto) naar het buitenland, niet Manusama maar een andere persoon zou hen ophalen. Er zouden geen Nederlanders meegaan naar het buitenland. Van Agt wilde powerplay spelen en maakte van de vreselijke weken een persoonlijke show. Hij volgde een dubbele agenda die onder deze omstandigheden niet goed te keuren zijn. Men kan mij mailen om de strategie weer op te pakken. Want niets doen betekent de man, minister Van Agt, die een staatsmoord en excutie liet uitvoeren niet voor de rechtbank gesleept kan worden. En het recht moet zegevieren, ook in deze kwestie waar Molukkers bij betrokken zijn geweest!

 

Facebookgroep Staatsmoord 1977:

https://www.facebook.com/groups/467344200021428/

Maluku4Maluku

L.P. Reawaruw

Hansina leefde echter nog toen Rudi haar achterliet. Bootsma onthult hoe ze aan haar einde kwam. In zijn boek verklaart BBE’er ‘Rinus’ dat hij de ongewapend op de grond liggende en gewonde Uktolseja heeft omgebracht met een salvo uit zijn wapen: ‘Ik moest haar uitschakelen. Vlak daarvoor was er nog op me gevuurd, en een paar seconden daarna zag ik een van de terroristen liggen. Ze was weliswaar aangeschoten, maar iemand die aangeschoten is en zelf een wapen heeft, kan toch nog schieten. Dat is bij een andere gijzelingsactie weleens gebeurd. Maar ja, ik kan niet even aan dat meisje vragen: heb je een wapen? Ik had ook te horen gekregen dat zij een pittige tante was. En nogmaals: zij zijn de veroorzakers. Ik heb toen van vlakbij nog een keer met mijn uzi een salvo afgevuurd op Hansina.’

Op de plaats waar Hansina’s lichaam daarna werd gevonden, werd echter in een straal van vijf meter geen wapen aangetroffen. Ze was ongewapend toen ze werd doodgeschoten – wat klopt met Rudi’s opmerking achteraf. Marinier Rinus is na de bevrijdingsactie aangesproken op zijn handelen: ‘Ik heb direct na de actie bezoek gehad van de recherche. Ik moest me verantwoorden voor Hansina. Daar heb ik niet aan meegewerkt, ik ben gewoon weggelopen. Ik zei: “Ga jij zelf maar eens in die trein zitten, en voer zelf maar eens die actie uit.” Nooit meer iets van gehoord verder.’

Er kwam geen speciaal onderzoek naar het optreden van de mariniers in de trein. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s