Opdrachtgever van Staatsmoord: Jongens we gaan niet voor gevangenen!

Afbeelding

Opdrachtgever van Staatsmoord: Jongens we gaan niet voor gevangenen!

In het jaar 2000 waren we klaar voor een rechtzaak tegen Dries van Agt dit naar aanleiding van de toen beschikbare informatie, we zijn nu dertien jaar verder. Niet alleen de Volkskrant had nieuwe informatie over de staatsmoord. Maar er kwamen in de afgelopen jaren ook verklaringen bij van ex-mariniers die het schandalig vonden, hoe met name Dries van Agt hen toesprak voor de aanval. De beoogde rechtzaak werd tegengehouden door de zogenaamde RMS regering in ballingschap. Kregen geen toestemming om voor de nabestaanden en slachtoffers de rechtzaak op te starten. De contactpersonen deelden mij dit mee in Bovensmilde, soms vraag ik me nu af of de nabestaanden en of slachtoffers het allemaal wel wisten.

Het verbaast me dat er nog steeds geen enkele nabestaande of slachtoffer(ook Nederlandse zijde) zich heeft aangemeld. Mogelijk berusten zij zich met zijn allen, dat de staatsmoord heeft mogen plaatsvinden. Alle discussies die ik lees en heb gezien de laatste dagen slaan de plank totaal mis. Jazeker, het gaat niet om de kogelregen! Want we pikken het ook niet wanneer men drie kogels in hun lijken hadden teruggezien.

Facebook-groep Staatsmoord De Punt 1977

https://www.facebook.com/groups/467344200021428/

Het gaat om de opdrachtgever Dries van Agt, terwijl de Nederlandse wetgeving voorschrijft dat men een misdadiger moet arresteren(overmeesteren, wanneer men gewond is verzorgen), daarna vastzetten(gevangenis) en moet berechten! Dit is ook bij Mohammed B na de moord op Theo van Gogh gebeurd. Aan de vooravond van de bevrijdingsactie kwam Van Agt heel joviaal de ruimte binnen waar de mariniers verbleven en net zo joviaal zei: ”Jongens, we gaan er tegen aan vannacht! En denk er om, we gaan niet voor gevangenen!” 

Youtube film met prive-beelden van begrafenis 1977

http://www.youtube.com/watch?v=Y4TkhL22yBQ

Dries van Agt verantwoordelijk voor de opdracht om aan te vallen, zette zichzelf boven de Nederlandse wetgeving. Dit noemt men ambtsmisdrijf, en zonder het te weten voerden de mariniers een staatsmoord uit. Dit om de eenvoudige reden omdat Van Agt iedereen dood wilde hebben, gelukkig waren er ook mariniers die de militaire code in stand hielden. Bij overgave en of uitschakelen niet executeren! Een vrijheidstrijder zoals Ririmasse kwam een marinier tegen in de trein op 11 juni 1977 met militaire ere-code(kijk naar onderstaande EenVandaag uitzending).

EenVandaag uitzending gemist over 1977

http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1382637

Nogmaals voor een rechtzaak hebben we een nabestaande en of slachtoffer nodig, om Van Agt voor de rechter te slepen. Laten we het rusten? Zijn we medeverantwoordelijk voor de doofpot die pas in het jaar 2053 openbaar gemaakt gaat worden. Een petitie zal niet helpen, een onderzoek ook niet, en kamervragen helemaal niet. Want alles zal met een zin weggevaagd worden: Kom in 2053 terug want dan is alles openbaar, en dan behandelen we het met zijn allen!

 Dus waar blijft een nabestaande, of slachtoffer Molukse of Nederlandse afkomst!

 Maluku4Maluku

L.P. Reawaruw

 Commandant precisieschutters: ‘Ik voel me belazerd’

GRONINGEN/APELDOORN – Kees Kommer voelt zich ‘gepakt’. Als waarnemend commandant van de precisieschutters was hij in 1977 actief betrokken bij de beëindiging van de treinkaping bij De Punt. De beschieting van de trein gebeurde op last van Den Haag. Die nam dat besluit op basis van informatie die Leider Plaats Delict Dick de Jong, die de geluidsbanden en gesprekken in de trein had afgeluisterd, verstrekte aan het crisiscentrum in Assen.

Op grond van die geluidsopnamen zou De Jong de situatie in de trein als ‘niet dreigend’ voor de gijzelaars hebben ingeschat. De kans was klein dat de kapers op het punt stonden de gegijzelden te executeren, maar die boodschap is niet overgekomen. “Ik denk dat die informatie ergens onderweg van het crisiscentrum in Assen naar het beleidscentrum in Den Haag verkeerd is geïnterpreteerd. Ons is gezegd dat we moesten ingrijpen omdat de kapers gijzelaars wilden doodschieten. We zijn op het verkeerde been gezet. Daarom voel ik me belazerd.” Kommer hekelt ook het feit dat de mariniers in de trein van dichtbij op de kapers hebben geschoten met verboden zware munitie, zogeheten Hollow Point 5-patronen. “Dat is zwaar tegen de regels in. Ik zou wel eens willen weten hoe ze daar aan zijn gekomen en wie hen opdracht heeft gegeven daarmee te schieten.”

Toen zijn commando van de Bijzondere Bijstandseenheid Krijgsmacht op ongeveer 150 meter de trein beschoot, wist Kommer dat er in de trein gewonden zouden vallen. “Maar ik ging er niet vanuit dat ze vervolgens door de mariniers zouden worden afgemaakt. Als wij dat hadden geweten, hadden we de trein misschien niet eens beschoten.”

Hij benadrukt dat in alle gevechtsinstructies staat vermeld dat je verdachten – als het mogelijk is – altijd moet arresteren. “De mariniers hebben geen enkele poging daartoe gedaan. Ze hadden de gewonde kapers niet mogen doden, maar zo snel mogelijk met een ambulance naar het ziekenhuis moeten brengen.” Kommer vindt het de hoogste tijd dat er een nieuw onderzoek wordt ingesteld. Hij wil dat de onderste steen boven komt. “Een parlementair onderzoek is wel het minste dat je kunt doen, zodat de betrokkenen onder ede kunnen worden gehoord.”

Dagblad van het Noorden Gepubliceerd op 04 juni 2013

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s