Onderzoeksrapport Libanon 1980 en de Punt 1977 zelfde uitkomst?

Image

Onderzoeksrapport Libanon 1980 en de Punt 1977 zelfde uitkomst?  

Vlak voor de kerstdagen kwam NOS Journaal met het bericht dat er een onderzoek zou komen naar aanleiding van het rapport van journalist Jan Beckers, in samenwerking met Junus Ririmasse, rondom de beeindiging van de treinkaping in 1977. Maar voor ons als Molukse gemeenschap is het allemaal oud nieuws. Jan Beckers komt met een paar details, maar het verhaal is binnen onze kringen al jaren bekend. En bij het verschijnen van het boek “De Molukse Acties” van Peter Bootsma, was alles al duidelijk. Ook werd er gelijktijdig een docu-serie op tv uitgezonden van Pieter Huijstee “Dutch Approach” daar werden we geconfronteerd met getuigen die ook diverse zaken verklaarden. Dit was toen al in het jaar 2000 overduidelijk, dat er genoeg materiaal voor handen lag om een rechtzaak te beginnen niet tegenover de Nederlandse Staat en of mariniers.

Toch onderzoek naar treinkaping

http://nos.nl/artikel/589283-toch-onderzoek-naar-treinkaping.html

Maar tegenover de opdrachtgever, en dat was de toenmalige minister Dries van Agt. Nu blijkt dat er mogelijk bedreigingen zijn geuit door mariniers die in de trein gegaan zijn. Het moet eerst maar bewezen worden dat de bedreigingen van deze personen daadwerkelijk komen. Ik kan de woedde van de mariniers en of militairen wel begrijpen. Want ze hebben gelijk, dat men eigenlijk bij de opdrachtgever moet zijn. Ik geloof ook niet in een goede afloop van het onderzoek ten voordele van ons als Molukkers.

Journalist: ex-mariniers kaping De Punt bedreigen mij

http://www.youtube.com/watch?v=HCNVIPzbdy0&feature=youtu.be

Je moet de schuldvraag ook niet bij de militairen leggen, vooral niet bij diegenen zich goed hebben gedragen volgens de militaire codes. Ik snap ook niet dat een paar Molukkers daar achter kunnen gaan staan. Want het KNIL-leger, en de manschappen van Westerling(ook Molukkers) hebben in opdracht van het Oranjehuis ook zaken uitgevoerd. Die het daglicht mogelijk niet kunnen verdragen, maar ze hadden een opdracht, en of zelfs vrijbrief gekregen. En ondertekend door Wilhemina namens de Nederlandse overheid. Het is heel eenvoudig naar de uitvoerenden te wijzen. Maar zij allen hadden een dienstopdracht, in het geval van de militairen in 1977 was de opdracht heel duidelijk. Dries van Agt(de opdrachtgever) sprak de avond voor de aanval uit: We gaan niet voor gevangenen! Naast de inzet van de verboden kogel tijdens vredestijd de “Hollow-point munitie” is het al meer dan 35 jaar duidelijk wat de missie was toen. Niet arresteren, terwijl de Nederlandse wetgeving dit aangeeft. Dries van Agt gaf ook toestemming om de verboden kogel in te zetten, niemand anders. En daarna gebruikten miltairen hem, en niet andersom. Gelukkig waren er genoeg mariniers die hun militaire code hoog in stand hielden. Anders ben ik bang dat er er meer Molukkers in juni 1977 begraven moesten worden. Eerst moet de opdrachtgever aangepakt worden. Daarna mogelijk een paar militairen, die zich hebben misdragen zoals ene marinier “Rinus”. In deze volgorde en niet anders! Maar er is een excutie geweeste en of staatsmoord in opdracht van de minister Dries van Agt.

DePunt4

Jan Beckers is volgens mij ook even de weg kwijt geraakt in alle hectiek, hoe kan die man de uitspraak doen dat de zogenaamde RMS regering in ballingschap achter hem staat. En dat de verrader Wattilete acties gaat ondernemen tegenover mogelijke aanvallen van ex-mariniers. De clown Wattilete ondersteunde het onderzoek en rapport niet eens van Beckers en Ririmasse. Dezelfde zogenaamde regering van de Molukkers in Nederland, wilde in het jaar 2000 de rechtzaak niet eens. De rechtzaak tegenover Dries van Agt was klaargestoomd, maar de nabestaanden en slachtoffers wilden zich achter het besluit van de zogenaamde RMS regering gaan staan. Geef me drie goede redenen waarom ze het 14 jaar later wel willen.

DePunt1

De redenen destijds om Dries van Agt binnen een maand voor een rechtbank te slepen, had geen onderzoek en of uitspraak nodig van de Nederlandse Staat. Die was gericht op een staatsambtenaar, en op basis van ambtsmisdrijf. Zoals vandaag de dag blijkt zal de Nederlandse Staat zichzelf beschermen op alle gebieden, een zaak als Sebrenica is een van een andere order. De Molukkers die met Zegveld mogen hopen dat Dries van Agt blijft leven, want de Nederlandse Staat aanpakken zal heel veel tijd in beslag gaan nemen. En wanneer het Nederlandse systeem hetzelfde gaan doen in een zaak die ook door Zegveld werd gedaan, komen al mijn verwachtingen uit.

“Nederlandse regering houdt geen rekening met de leeftijd van de weduwen”

http://nos.nl/audio/591023-nederlandse-regering-houdt-geen-rekening-met-de-leeftijd-van-de-weduwen.html

http://nos.nl/artikel/590993-weduwen-indie-toch-naar-rechter.html

Vergeten we niet de drie redenen waarom de acties in de jaren zeventig van de vorige eeuw gedaan werden. Wassenaar, Amsterdam, Wijster, Apeldoorn, de Punt, Bovensmilde en Assen werden allemaal gedaan omdat een van de redenen was dat men het totaal oneens was met dezelfde zogenaamde RMS regering in ballingschap onder leiding van “Botak”. Zo werd Manusama gekscherend genoemd, en niets anders! Zelfs in het jaar 2000 en 2001 verzetten jongeren tegen het beleid van de zogenaamde RMS regering, toen was de clown Wattilete de tweede man. Die de Jihad strijd als politieke strijd bestempelde, terwijl het een strijd was voor mensenrechten, en tegen gruweldaden tegenover de mensheid, en een genocide. Nu jaren later praten de zogenaamde Molukse politieke partijen over mensenrechten. Lachwekkend. Hoe durven zij zich naar voren werpen als zijnde spreekbuis van de Molukse samenleving in Nederland. Terwijl de zwijgende meerderheid hun allen de rug al lang heeft toegekeerd. Want een regering die alleen maar gesteund word door niet meer dan honderd donateurs van de vijftig duizend Molukkers, is geen knip meer waard. Laat ik het maar niet hebben over het feit dat Wattilete en de zijnen in gesprek zijn geraakt met de bezetter van onze gronden. De meerderheid is het daar totaal niet mee eens. De steun aan de zogenaamde RMS regering in ballingschap is niet meer dan 0,05 procent van de Molukkers. Ook Jan Beckers maakt hier een grote denkfout mee.

Onderzoeken kunnen alle kanten opgaan ook wel ten nadele van militairen, zelfs onderzoeken van de VN worden wel vaker gemanipuleerd. Nu en vroeger. Waarom zou ik dan vertrouwen hebben in een onderzoek van het Nederlandse systeem, naar een verantwoordelijke van het systeem die opdracht gaf om te moorden. Praat maar eens met veteranen die namens Nederland in missies hebben gezeten. Zij werden ook opgeofferd. Vooral de mannen die naar Libanon en Sebrenica gingen, en door iedereen als gekken werden afgeschilderd. Zij kwamen met verhalen na hun uitzending die door niemand werd geloofd destijds, ze kregen allemaal een stempel als zijnde doorgedraaid in oorlogsituaties. Libanon-gangers waren in de war, en zagen spoken. Daarom ben ik persoonlijk heel blij met de uitzending van Andere Tijden, van de afgelopen week:

Uitkomst VN rapport

http://www.uitzendinggemist.net/aflevering/246851/Andere_Tijden.html

Hierin werd het lijkenincident uit de doeken gedaan, allemaal ooggetuigen en verslagen. Een VN onderzoek en rapport met als conclusie dat men zich vergist had. Het onderzoek naar de geweldsinstructies voor de militairen en of mariniers zullen ook, naar mijn gevoel uitdraaien naar een grote leugen. Zodat de militairen als zondebok moeten worden opgeofferd, en zoals in Libanon verdwijnen de ministers en of verantwoordelijken van het schavot.

Maluku4Maluku

L.P. Reawaruw

UNIFIL Background breedbeeld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s