Opheldering rondom Ansje Monsjou(Indische slachtoffer), beter laat dan nooit!

Afbeelding

 

Opheldering rondom Ansje Monsjou(Indische slachtoffer), beter laat dan nooit! 

 Beetje late reactie van mijn kant, maar beter laat dan nooit. Ik heb de beelden gezien van de herdenking voor de nabestaanden van de treinkapers van 1977, van afgelopen zaterdag. Ik was wel benieuwd naar het beeld van in het bijzonder de Nederlandse vlag. Want daar kan ook dezelfde regel op toegepast worden, beter laat dan nooit. Ik kan me nog herrineren dat ik in het jaar 2007 in Bovensmilde was. Er was toen ook een besloten vergadering. Ik riep toen op om ook iets voor de Nederlandse slachtoffers van de acties iets te ondernemen. Ik werd na de bespreking zelfs uitgescholden, hoe ik dit durfde te benoemen. Maar dat maakte me niet uit, want ik geloof in mijn stellingname. Gelooft u me niet? Dat dit is gebeurd, hieronder een tekst vanuit een krant(dit vooral voor de mensen die me net volgen op het internet).

 

Kritiek op RMS-regering bij herdenking

http://www.dekrantvanmiddendrenthe.nl/

Maandag 11 juni 2007

ASSEN – Tijdens de herdenking van de Molukse gevallenen van de treinkaping in De Punt hebben activisten uit de Molukse samenleving kritiek geuit op de regering in ballingschap.

Activist Reawaruw liet weten dat de regering in Ballingschap niets heeft gedaan voor de “Molukse Zaak”. Reawaruw hekelde de houding tijdens de herdenking en een discussiebijeenkomst in Bovensmilde. Die discussie had plaats achter gesloten deuren. Hij liet weten nog achter de acties van dertig jaar geleden te staan, maar stelde dat de bezetting van de school in Bovensmilde een verkeerde actie is geweest, omdat “de schoolkinderen nooit als middel gebruikt hadden mogen worden.” Reawaruw toonde zich voorstander van steun aan de mensen die destijds als kind in de school werden gegijzeld en nu een monument willen hebben. ‘Misschien kun je het zien als een vorm van excuus, want de kinderen hadden niet gegijzeld mogen worden.” Het is vandaag (maandag 11 juni) dertig jaar geleden dat er een bruut eind kwam aan de gijzeling van de trein in De Punt en de school in Bovensmilde. De intercity Assen-Groningen, werd op 23 mei 1977 ter hoogte van het Drentse dorpje De Punt, gekaapt. De gijzelnemers waren negen gewapende Zuid-Molukse activisten. Op hetzelfde moment bezetten vier andere Zuid-Molukkers een basisschool in Bovensmilde.Er werden 105 kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en vijf onderwijzers gegijzeld. Bij de bevrijdingsactie die een eind maakte aan de trainkaping werden zes Molukse kapers gedood en kwamen twee gegijzelden om het leven. De dode Molukkers werden maandagochtend al vroeg herdacht. Om 06.00 uur werd de Molukse vlag gehesen bij het monument op begraafplaats De Boskwam in Assen. Die vlag bleef twaalf uur hangen en werd maandagavond om 18.00 uur gestreken. Bij deze vroege bijeenkomst waren tientallen Molukkers aanwezig. Ook bij de bijeenkomst die tussen 17.00 en 18.00 uur op de Boskamp werd gehouden werd druk bezocht. Maandagavond was er nog een herdenkingsdienst in Assen zelf in de Molukse wijk.

Afbeelding

 

Het was vloeken in de kerk wat ik deed volgens velen die daar aanwezig waren, werd totaal onbegrepen. Ik vond, en vind dat we niet moeten vergeten dat Nederlandse burgers onschuldig mee zijn gesleept in de ellende van onze vrijheidstrijd van onze bezette geboortegronden. En er dient daar ook rekening meegehouden worden! Er zijn genoeg Nederlandse nabestaanden die vanaf Wassenaar 1972 die geliefden moeten missen, en dan vooral de kinderen van de school van Bovensmilde vooral die ook een trauma hebben opgelopen. Zij zijn ook slachtoffer van het stille monsterverbond die Nederland met Manusama sloot toen die als vluchteling opgevangen werd.

 NOS Journaal beelden herdenking: 

http://nos.nl/video/599236-treinkaping-bij-de-punt-herdacht.html

 Het duurt even maar toch veranderen zaken richting mijn stellingnames, het bewijs werd zaterdag geleverd. Nu nog de kwestie van de zogenaamde RMS regering onder leiding van de marionet Wattilete en zijn kornuiten. Wanneer men mijn uitspraak van 2007 leest, moet men met gemak concluderen dat ik daarin ook gelijk in heb. Want volgens alles wat naar buiten is gekomen rondom de nieuwe ontwikkelingen(hoewel niet nieuw, maar een nieuw jasje) rondom de staatsmoord van de Punt 1977. Wil net zoals in het jaar 2000 ook in 2013 de zogenaamde regering in ballingschap het aan de kaak stellen van de staatsmoord niet ondersteunen! Gelukkig zijn we nu vier generaties verder als Molukse gemeenschap in Nederland. Gelukkig, want ik dacht dat ik nog lang moest wachten, voordat ik begrepen zou worden. Maar zoals ik eens schreef, ben ik blij dat het internet goed zijn intrede heeft gemaakt in Nederland. Wat vooral de eerste generatie niet had was goede communcicatie, en zij konden onbewust voor de gek gehouden worden. Niet alleen door Nederland maar ook de zogenaamde regering in ballingschap. Nu hoop ik dat ook de nabestaanden van alle slachtoffers (zowel ook die geestelijk gewond zijn) ons niet het kwalijk gaan nemen, dat wij ons ook hebben laten misleiden al de jaren door. Want wij weten als geen ander dat de acties van de vorige eeuw door Molukse jongeren ook werden uitgevoerd. Ook allemaal een derde reden had, en dat was dat men totaal oneens was met het beleid van de toemalige zogenaamde regering in ballingschap. Alleen toen wisten we niet waarom de totaal lakse houding werd aangenomen door Manusama, door een monsterverbond of te wel “zwijgplicht”die hij had aangenomen. Nu is het bekend dat Manusama zijn stafleden en iedereen voor de gek hield. Zijn stafleden en de mensen uit de eerste generatie beseften het niet eens. Kwamen in hun laatste levensjaren er pas achter. Daar geldt dan ook, beter laat dan nooit. Manusma had ook al zijn opvolger klaargestoomd, om dezelfde strategie te gaan volgen. En die lijn is tot 2014 voortgezet, alleen met een verschil. We laten ons niet meer de gek aansteken. Het bewijs is de steun die ze krijgen want op een getal van honderd leden is dat totaal niets! Want de Molukse bevolking in Nederland zit op een getal van rond de zestigduizend personen. Duurt even maar de tijd is bijna aangebroken dat er een nieuwe golfbeweging zal gaan ontstaan binnen de RMS strijd in Nederland. Niet al te positief denken! Want ik denk dat het er op, of er onder is. Want de derde generatie is niet meer zo in grote getale betrokken bij de strijd. Op zich niet erg. Ze groeien op in een hele andere wereld. En iedereen heeft het recht om zijn leven zelf in te vullen. Ik hoop alleen niet dat ze hun Molukse bezette geboortegronden vergeten. 

Mogelijk zullen de nabestaanden van de slachtoffers van Nederlandse zijde de tacktiek ook van mij overnemen uit het jaar 2000. Want zoals eerder gesteld, beter laat dan nooit! Dit ten aanzien van minister Dries van Agt want die moet ter verantwoording geroepen worden in een rechtzaak. Want hij is hoofdverantwoordelijk voor de excutie ook Ansje Monsjou die in het schemerlicht mogelijk werd aangezien als Hansina. Een marinier schoot Ansje dood, omdat hij ook de instructie had meegekregen van Dries van Agt om geen gevangenen te nemen. Nu maar hopen dat Dries van Agt gezond blijft want niemand heeft het eeuwige leven, en dan kan het weleens te laat zijn!

Maluku4Maluku

L.P. Reawaruw

 

Nabestaande slachtoffer treinkaping blij met nieuw onderzoek

EIBERGEN – Karel Monsjou is blij dat er een archiefonderzoek komt naar de treinkaping bij het Drentse plaatsje De Punt. De kaping werd in 1977 gewelddadig door militairen beëindigd. 8 mensen onder wie Ansje, de 19-jarige dochter van Monsjou, kwamen daarbij om het leven. ‘Ik krijg mijn dochter er niet mee terug, maar heb ervoor geknokt om de waarheid naar boven te krijgen’, aldus Monsjou.

 Tweede Kamer wil opheldering

De Tweede Kamer wil dat 36 jaar na de treinkaping ‘eindelijk opheldering’ komt over wat toen precies is gebeurd. Daarom heeft minister Opstelten van Veiligheid en Justitie het Nederlands Forensisch Instituut gevraagd de autopsierapporten van de gedode Molukse gijzelnemers te beoordelen.

Het officiële verhaal is altijd geweest, dat er niet geschoten is met het doel de kapers te doden. Maar onlangs onthulde de Volkskrant dat de kapers door 144 kogels zijn geraakt. Dat bleek te staan in een nota die al in 1978 door toenmalig topambtenaar en de latere minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin werd geschreven. De tekst werd in een kluis gelegd en bleef 35 jaar geheim.

Monsjou rekent op excuses

Hoewel het onderzoek nog moet worden gedaan, verwacht Karel Monsjou dat de regering nu wel met excuses komt voor de manier waarop de kapinis beëindigd

 

Belofte maakt schuld via Youtube deel 1 en 2 :

 

http://www.youtube.com/watch?v=mjYCgTyBmoQ

 

http://www.youtube.com/watch?v=BT2IE8We0Dw

Een gedachte over “Opheldering rondom Ansje Monsjou(Indische slachtoffer), beter laat dan nooit!

  1. M.I. heeft ieder volk in het verleden en/of in het heden bloed aan de handen, laten we een nieuwe wereld van vrede en zonder wreedheid ontwikkelen, dan zijn er alleen maar winnaars, laten we de stempels van landen en volken achter ons laten en kiezen voor het stempel ‘menselijk mens’ dank voor uw toelichting over deze ellende tussen de Molukken, Indonesie en Nederland die al zolang speelt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s