Slechte raadgevers geven de Punt weg!

Don't get fooled again

Slechte raadgevers geven de Punt weg!

De Molukse gemeenschap blundert, tegenstander scoort volle Punt

De militairen die meededen aan de bevrijding van de gekaapte trein 1977 in de Punt krijgen de status van veteraan. Op zich niet zo’n spannend verhaal. Zelfs de “de Molukse gemeenschap” hebben ingestemd tot deze status. Terwijl iedereen boos werd toen er een speciale medaille zou komen. Wat een blunder van jewelste, ik ben ook heel benieuwd wie de personen zijn die hebben opgetreden als ” de Molukse gemeenschap”. Want deze mensen zijn er ingetuind! Bewust of onbewust. Belachelijk voor woorden dat je hier mee eens bent. Ik lees dat Stichting Buat als platform van Molukkers er mee te maken had. Ik hoor iedereen al denken, komt die weer! Jazeker, want dit had je nooit moeten pikken. Waarom niet? Je erkent als “Molukse gemeenschap” dat het een oorlogsituatie was vanaf het begin tot het einde van de actie in de Punt en Bovensmilde. Je erkent dat men de verboden kogel de zogenaamde “Hollow-point kogels” ingezet mocht worden. Want dat is een verboden kogel tijdens vredestijd! Door het erkennen van status van veteraan, geef je aan dat er een een oorlogsituatie was in Nederland? Geef je een van de belangrijkste breekijzers in een mogelijke rechtzaak ten aanzien van de bloedige ontknoping in 1977, gratis weg. Zelfs militairen in vredestijd kunnen nu ontslagen worden voor hun misdaden. Marinier “Rinus” dan? Hebben de zogenaamde vertegenwoordigers van “de Molukse gemeenschap” daar wel over nagedacht? Wat een flater! En de gegijzelde Ansje Monsjou(Indisch – KNIL achtergrond) die een andere marinier in het schermerlicht verwarde met Hansina, en haar doodschoot! Want ze hadden opdracht gekregen van Dries van Agt om geen gevangenen te nemen. Dat mag helemaal niet in vredestijd! Ik hoop niet dat de nabestaanden die vorige week hun geliefden herdachten het hier ook mee eens zijn. Wel? Dan hebben ze slechte raadgevers! Een stichting trad op als “de Molukse gemeenschap”? Laat me niet lachen! Stichtingen krijgen belastingvoordelen en mogelijk subsidies. Ik noem dat “zwijggeld” en daar volgt op “zwijgplicht” op, wat Manusama ook had. Dus was het bewust of onbewust?

Onderstaande link naar artikel NOS

http://nos.nl/artikel/602923-militairen-de-punt-worden-veteraan.html

Het gesprek met Defensie liep ”heel constructief”, zegt voorzitter Rob Tupan van de Stichting BUAT, een platform voor Molukkers. Hij is blij met het besluit van Defensie om geen draaginsigne toe te kennen. Met de veteranenstatus krijgen de betrokken militairen een veteranenspeldje en hebben ze recht op een aantal voorzieningen.

Bijna alle harde troeven worden weggeven hiermee, en het Nederlands systeem die alles in de doofpot wilt stoppen? Die scoort weer een volle Punt! Of moeten we concluderen dat ze meer Punten hebben gescoord. Want er was nog iets ingezet wat niet had mogen gebeuren in vredestijd. Wat? Dat mogen de vertegenwoordigers allemaal zelf uitzoeken. Maar ik weet dat als geen andere als ook erkende oorlogsveteraan. Ik moet gewoon stellen dat het een en al amateurimse ten top is van Molukse zijde. Maar goed het werd me door een paar van de eerste generatie toen ze nog leefden vaak verteld. Ze zeiden tegen me: “ Luister jongen wanneer je tegen een Molukker zegt dat ze dom zijn? Dan worden ze boos! Je kan ze beter dom houden, dan ben je hun vriend.” De personen die op hebben getreden als zijnde “de Molukse gemeenschap” en de raadgevers van de nabestaanden in deze zaak noem ik dommer dan dom! En het kan me geen reet schelen wat ze van me denken( want ik wil niet dom gehouden worden), maar dat had u al lang door toch?

Maluku4Maluku
L.P. Reawaruw

My beautiful picture

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s