Waar gezicht laat zich zien, er is door ons gemoord! (Poll)Wie heeft nu een Punt?

 

Afbeelding

Leiding misleid al jaren

Veertien jaar geleden schreef ik over de zogenaamde leiders van de Molukse gemeenschap, ik noemde ze misleiders. Ik werd vervloekt door iedereen. Men noemde mij zelfs een verrader, en een onbetrouwbare persoon. Ik zou werken voor de BVD(nu AIVD) werd geschreven op het internet. Klakkeloos werd dat overgenomen, door veel Molukkers in Nederland. Ik schreef toen ook al, zijn jullie zo dom? Dat jullie het niet kunnen inzien, maar velen binnen de Molukse gemeenschap begaven zich in een tunnelvisie. Ik wist dat er momenten zouden aanbreken waarin de misleiders met hun ware gezicht naar buiten zouden komen. Wanneer ik mijn blogs van toen erbij haal, en nalees? Denk ik potverdrie, ik schrijf nog steeds hetzelfde verhaal. Is er wel iets veranderd? Ja, moet ik daar nu op antwoorden. Want de meerderheid die zwijgt in al die jaren, is ook via social-media actief geworden. En via bijvoorbeeld Facebook kan men nu ook berichten naar de blogger zenden. Dat was toen de Molukse gemeenschap op het forum DLM actief was, niet mogelijk. Ik heb de confrontatie met Wattilete ook diverse malen opgezocht in vergaderingen, mij werd dan de mond gesnoerd door de dagvoorzitter. Want het maffia-systeem van de zogenaamde RMS regering in ballingschap moest beschermd en afgeschermd worden voor een lastige persoon. RMS staat voor democratie, dus ook voor vrijheid voor meningsuiting, en transparantie. Maar dat moeten de leiders of beter gezegd de misleiders nog ontdekken.

Via de Molukken tot en met Culemborg naar Jakarta

Ik vroeg me steeds af waar ze bleven op de momenten dat de Molukse gemeenschap hun verwachtte op het strijdtoneel. Maar ik had in 1999 al door dat ze een dubbele agenda hadden. Want toen waren ze ook niet op de voorgrond toen iedereen dat van hun min of meer eiste. Waren zoveel voorbeelden afgezien van de Jihad-strijd op onze geboortegrond, was er ook Culemborg. Ik wist toen als een van de eersten dat ze druk hadden met onderhandelingen op Java(en in Den Haag) om hun eigen belangen veilig te stellen. Dat werd steeds ontkend, ik was een onruststoker. Men moest mij links laten liggen, en daar waren helemaal geen ontmoetingen in Jakarta. Ik ben toen maar ook opgehouden, want een foto zegt meer dan duizend woorden. Ik publiceerde toen maar een hele serie, heeft u ze allemaal gezien?

Verklaring al vanaf 2011 bekend

Afgelopen uren krijg ik veel berichten waarin Molukkers hun steun geven richting mijn zienswijze, ben er wel blij mij. Niet voor mezelf, maar ik besef dat de zwijgende meerderheid in beweging is gekomen. En zich niet meer laat beliegen, en misbruiken! De staatsmoord in 1977 bij de Punt? Daar krijg ik nu ook vragen over waar ze blijven, vooral Wattilete. Ik antwoord dan terug, als we op hem moeten wachten? Kunnen we beter gelijk stoppen met alles. Want hij heeft nog steeds een dubbele agenda, net zoals Manusama destijds. Die op vrijdag 10 juni 1977 verklaarde dat het “onze jongens niet zijn” en daarmee gelijk het sein aan Dries van Agt doorgaf. Val maar aan! Dries van Agt bezocht toen daarna de mariniers, gelooft u mij niet? Hieronder wordt alles beschreven! Vreemde van onderstaand verhaal is dat Wattilete al vanaf het jaar 2011(drie jaar geleden) als advocaat en (mis)leider wist over de exucties! Een ooggetuige gaf hem in 2011 een verklaring. Over dubbele agenda gesproken. Laten we nu niet dom blijven met zijn allen.

Afbeelding

Bij deze roep ik dan ook alle organisaties en personen die gelinkt zijn met Wattilete, en zijn zichzelf noemende regering(zonder aanhang) niet meer serieus te nemen op internet. Let op want ze zijn ook vaak actief onder fake-namen, want ze zijn nog te laf onder hun eigen naam stukken te schrijven. Of ze schuifen hun boodschappenjongen naar voren Thijmen van ’t Foort van Gerakan Maluku, die nog denkt dat hij als Nederlander ons belerend kan toespreken. Ik hoop dan ook vooral dat de nabestaanden van de actievoerders van 1977 zich gaan herbezinnen, want het maffia-systeem heeft vertakkingen. En ik ben bang dat de raadgevers en Buat van de nabestaanden allemaal binnen het maffia-systeem vallen. Want hoe kan je anders verklaren dat zij met zijn allen hebben ingestemd met de veteranen-status. Velen vragen zich ook af of Rob Tupan ook het leger heeft gezeten, en ook een oorlogsveteraan is. Net zoals onze vaders die in het KNIL hebben gediend. Gelukkig is er nog een achterhoede gevecht losgebroken binnen de erkende veteranen in Nederland, want hoe ga je het verkopen dat een dienstplichtig militair die het verkeer moest regelen in regio de Punt en Bovensmilde, nu ineens als veteraan gezien gaat worden. Daarnaast veteranen hebben militaire ere-codes. Eentje daarvan is dat personen die zich overgeven, gevangen te nemen. Niet te exucteren van dichtbij! Door verkeerde geweldinstructies in vredestijd heeft dat het leven gekost van een negentienjarige gegijzelde meisje (Indisch-KNIL afkomst) Ansje Monsjou. Kunt u alles nog volgen? Het is niet zo moeilijk meer, de vraag is of we nog een Punt kunnen maken. Ik weet zeker dat het kan! Maar dan moeten de raadgevers weg rondom de nabestaanden, want een ding is duidelijk geworden zij willen Punten meer scoren. Maar dan voor hun eigen eer en (financiele glorie, die ze beschermen met een dubbele agenda.

Maluku4Maluku

L.P. Reawaruw

Doe mee aan Poll!

“Er is door ons gemoord in die trein.”

Al in 2011 heeft een marinier als lid van de Bijzondere Bijstands Eenheid zijn verhaal gedaan in een getuigenis voor de Molukse Regering in Ballingschap, in aanwezigheid van president John Wattilete

De marinier zegt dat hij er niet mee kan leven dat er doden zijn gevallen tijdens de bevrijdingsactie terwijl dat niet nodig was. Dat alles in de doofpot gestopt is vanwege de bescherming van een hoge politicus, Dries van Agt. Hij zegt dat het aan Van Agt te danken is dat zijn leven traumatisch verlopen is. Aan de vooravond van de bevrijdingsactie kwam Van Agt heel joviaal de ruimte binnen waar de mariniers verbleven en net zo joviaal zei: ”Jongens, we gaan er tegen aan vannacht! En denk er om, we gaan niet voor gevangenen!” Deze houding van Van Agt irriteerde alle mariniers zwaar: ”Hij deed heel populair en deed net alsof hij één van ons was, alsof hij zelf aan de actie deel zou nemen.”

 

De marinier zegt dat er nog een drietal mariniers zijn die zo worstelen en getraumatiseerd zijn door hun deelname aan de bevrijdingsactie en daarmee naar buiten willen komen. (…) Hij legt uit dat zijn leven is bepaald door wat er tijdens de bevrijdingsactie is gebeurd. ”Ik heb nooit begrepen dat wij niet voor moord zijn vervolgd, wat daar in die trein gebeurd is, is verschrikkelijk. Die jongens en dat meisje zijn gewoon afgeslacht en vermoord. Bij binnenkomst door ons zijn gewonden en stervenden die al door vuur van buiten de trein geraakt waren en zich absoluut niet meer konden verweren met een schot in het hoofd afgemaakt.”

 

“Er is door ons gemoord in die trein.”

“Bij binnenkomst stond één van die jongens (een kaper) ongewapend in het gangpad met zijn handen omhoog om zich over te geven. Hij vormde geen enkel gevaar maar toch schiet je hem dan met een salvo neer. En je vergeet nooit dat daar die jongen op de grond ligt die al zo aangeschoten is dat hij niets meer kan. Je vergeet nooit meer de blik in zijn ogen toen hij zag dat je je handvuurwapen pakte en hij besefte wat daar de bedoeling van was. Hij maakte met zijn hand nog een afwerend gebaar voor zijn gezicht en toch druk je je wapen dan af. Ik begrijp niet waarom, maar toch druk je dan af.”

”Maar vergeet niet dat het zo’n surrealistisch gebeuren is. Je komt die trein binnen en die is al vol rook en je ruikt het kruit en je hoort geschreeuw. Het is zo klein, zo’n gangpad is zo nauw en je hebt opdracht iedereen uit te schakelen. Het is de totale chaos die voor een ieder die er niet geweest is niet voor te stellen is. Het is zo’n extreme situatie waarin in korte tijd zoveel gebeurt. Het is zo heftig dat je de controle over je kringspier kwijt bent. Het is de hel. En als je dan buitenkomt en weet dat je die trein ingegaan bent en je ziet dat er rubberzakken met lichamen naar buiten gedragen worden…. Ik ben ook niet meer terug naar binnen gegaan.”

“En het was niet nodig geweest, er hadden bij de bevrijdingsactie geen doden hoeven te vallen. Vanaf het begin waren wij mariniers voor een aanval met gas. In de trein stonden de deksels van de wc potten open en wij hebben diverse malen onze voorkeur uitgesproken om onder hoge druk daar gas door naar binnen te spuiten dan hadden wij na vijf minuten gewoon naar binnen kunnen gaan en iedereen geboeid naar buiten kunnen brengen. Technisch wat dat heel goed mogelijk en wij hadden de mogelijkheid daartoe.”

“Vergeet niet dat wij iedere nacht onder die trein waren vanwege de afluisterapparatuur die wij daar aangebracht hadden. Iedere nacht waren wij daar. Wij wisten precies waar iedereen zich bevond. Al weken wisten wij dat. En ieder woord wat gezegd werd in die trein werd afgeluisterd.”

“Van Agt heeft dan wel gezegd dat hij tot deze gewelddadige bevrijding gedwongen was om executie van passagiers te voorkomen, maar dat is een leugen. Iedereen wist – en wij hebben de bandopnames gehoord – dat de kapers besloten hadden niemand te executeren. Ze hadden daar een discussie over gehad en hadden het voorbeeld van de vorige treinkaping waarbij wel passagiers geëxecuteerd waren. Ze hadden afgesproken geen geweld te gebruiken en iedereen bij ons wist dat. Ook omdat de inwilliging van hun eisen voor een vrije aftocht dan in gevaar zou komen. Toch heeft Van Agt doorgezet. Bij Den Uyl zag je de vertwijfeling en zijn strijd over de beslissing en dat heeft ons goed gedaan, maar uiteindelijk heeft Van Agt hem meegesleept.”

Verboden munitie

“Tijdens de weken dat wij gestationeerd waren bij de trein zijn er twee hoge militaire Israëlische experts geweest om met onze superieuren te overleggen en advies te geven.”

“Aan de vooravond van de actie hebben wij illegale munitie verstrekt gekregen. Munitie die bij het verdrag van Genève verboden is verklaard. Die munitie was hollow point vijf. Het slaat gaten in mensen.”

“Als je weet hoe Hansina er uit zag… Zij was totaal aan flarden geschoten. Geloof mij, zij lag totaal aan gort.”

 

“Het was bekend dat juist de avond voor de actie er zich twee passagiers verplaatst hadden om ergens anders te gaan slapen. Wat in al die weken niet gebeurd was, gebeurde juist de avond voor de actie. Iedereen was daarvan op de hoogte want van minuut tot minuut wisten wij waar iedereen zich in de trein bevond. De twee lagen in het gedeelte van de trein wat bij de bestorming doorzeefd zou worden. Ondanks dat de leiding dit wist is er toch tot de aanval overgegaan. De twee waarvan er één het overleefd heeft zijn bewust opgeofferd. Als Van Agt zegt bang te zijn geweest voor executies van de passagiers door de kapers en daarom tot deze actie over moest gaan, één van de passagiers is juist geëxecuteerd door de keuze van Van Agt.”

 

“In die trein zijn alle rechten geschonden. Als iemand zich overgeeft mag je hem niet meer neerschieten en toch hebben wij dat gedaan. We hebben geleerd dat als iemand gewond is je hem verzorging dient te geven, maar wij hebben ze gedood. Ik begrijp nog steeds niet dat wij niet vervolgd zijn. Toen er een onderzoek van de rijksrecherche kwam en wij in een treinstel na moesten spelen wat wij gedaan hadden, hebben wij dat geweigerd. En daar ook nooit meer iets over gehoord.”

 

“Wat aan mij vreet is dat ik militair ben geworden om mijn land te verdedigen en niet om ingezet te worden bij acties als deze. Iedereen zei wel dat die jongens terroristen waren, maar wij mariniers zagen dat niet zo. Wij noemden ze activisten en hadden nog wel enig begrip voor ze ook.”

 

Einde verslag Marinier X. in gesprek met de Molukse regering in ballingschap na te lezen via onderstaande link:

http://www.geschiedenis24.nl/nieuws/2013/december/Molukse-treinkaping-1977-executies-Van-Agt-Den-Uyl.html

Trein10

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s