Satu Darah Satu Bangsa(Indische steun)

Afbeelding

Molukkers bestijgen de motor op 12 april voor het verleden, maar vergeten het heden in Nederland.

Ik krijg veel steunbetuigingen over de vraag of mijn Molukse broeders niet vrijgesproken dienen te worden naar aanleiding van de aanvallen die werden uitgevoerd op hun huis en haard en geliefden in Culemborg. Want wat is het verschil met Deurne? Criminele jeugd van Marokkaanse afkomst gingen op pad om mensen te beroven of zelfs te vermoorden(Culemborg)! Mag je jezelf dan niet verdedigen als Molukker? Ik heb mijn blog ook via diverse kanalen op Facebook gezet, het bevreemd dat met name ik steun krijg van veel Indische mensen. Ik ben zelf opgegroeid met Indische mensen, niet iedereen weet dat in de groepen waar Indische mensen op Facebook zijn te vinden. Binnen de Molukse groepen krijg ik het verwijt dat men niets met Geert Wilders te maken wilt hebben.

Op zich geen probleem. Maar wel raar dat men de kern van het verhaal dan wel mist! Want er moeten vandaag om 09.00 uur Molukse mannen in hoger beroep voor de rechtbank in Zwolle verschijnen. Een persoon is er helemaal niet bij betrokken geweest bij de rellen, maar omdat er veel valse verklaringen afgelegd zijn tegen deze persoon moet hij er ook staan. Een tacktiek die heel vaak voorkomt bij Marokkaanse probleemjeugd. Zo kunnen ze ook hun misdaden verbloemen, want wanneer er tien personen verklaren dat zij op tijdstip van een misdrijf bij iemand thuis zitten. Is het een hele moeilijke zaak om rond te krijgen voor de politie. Wanneer men iemand verdenkt van een misdrijf. Zo werkt het gewoon, en ook justitie kent hun tactiek van Marokkaanse probleemjeugd. Ja heel vreemd dat Indische mensen wel alles begrijpen, dat komt ook dat ze mogelijk verder zijn met hun denkwijze. Molukkers zitten nog te veel in een oude denkwijze, want naar mijn mening dient men zich meer druk maken over het heden dan verleden. Zaterdag 12 april is het de dag van Soumokil, de tweede president van de RMS die de oorlog aanvoerde destijds. En gevangen werd genomen, en aan een kruis werd vastgebonden en toen werd doodgeschoten. (Hoezo een teken van Jihadisme? Nederland zweeg en doet het nog steeds). Heel Facebook explodeert bij alle Molukse accounts met Soumokil. Op Facebook willen veel Molukkers de naam Wilders niet eens lezen. Maar het gaat om democratie, daar is de RMS ook op gestoeld. Wanneer Wilders de grootste partij wordt zullen we dat moeten accepteren. Of gaan de personen die het er niet mee eens zijn verhuizen naar Polen? Nee het verleden maken we ons drukker om, terwijl Molukkers in Nederland politiek(RMS) gezien op een dood spoor zijn beland. We kunnen ons beter de komende weken drukker gaan maken over ons welzijn van jong naar oud tegen de totaal ontspoorde grote groep Marokkaanse probleemjongeren. Twijfelt u nog als Molukker? Dan verwijs ik u graag naar onderstaande verhaal, wanneer u allen de tijd hiervoor neemt? Kunt u mijn onbegrip denk ik wel iets beter begrijpen. En voor de personen die nog steeds op mij kritiek hebben? Wat zou u doen wanneer dit uw familie-lid zou overkomen(Culemborg tienermeisje bijna doodgereden, en binnen 24 uur een nieuwe moordaanslag met een steen op haar hoofd, en nog een triest verhaal in Den Bosch) ? Stel de Molukse meisjes schoten een van hun belagers dood? Was het noodweer of niet? Of mogen Molukkers niet uit noodweer handelen? En elke politiek figuur heeft mijn zegen om dit aan de kaak te stellen. Of het nu Geert Wilders moet zijn? Kan mij geen biet schelen.

Het wordt weer eens tijd dat Molukkers dit massaal gaan delen op hun Facebook en of Twitter, zodat we laten zien dat we een zijn. Want we vergeten allen dat het spreekwoord nog altijd is Satu Darah Satu Bangsa en niets anders! 

Maluku4Maluku

L.P. Reawaruw

MAMA PUN HATI MENANGIS, SIAPA SIAPA TOLONG KETORANG

‘Moluks meisje beestachtig verkracht door groep Marokkanen’

EINDHOVEN (NB) – De ‘rassenrellen’ tussen Molukkers en Marokkanen in Culemborg uit 2010 staat nog op menig netvlies gebrand. Ondanks onderzoek zijn de autoriteiten er niet helemaal uit waarom de twee etnische groepen elkaar niet bepaald liggen. Een direct causaal verband met hetgeen zich op de Molukken tussen christenen en moslims afspelen is er in ieder geval niet. Een ingezonden bericht op Facebook van een Molukse moeder, die gewag maakt van het verschrikkelijk lot van haar dochter, welke door een groep Marokkanen zou zijn verkracht, doet nu weer de gemoederen – sluimerend maar zeker – daarover flink oplaaien.

Het betreffende meisje van net 18 jaar uit Eindhoven, gaat zonder de begeleiding zoals dat gebruikelijk is bij Molukkers, met haar vriendinnen op een zaterdagavond stappen in Den Bosch. In een uitgaansgelegenheid wordt ze gedrogeerd en meegenomen door vreemden, zonder dat haar vriendinnen dat door hebben. Naar later blijkt hebben meerdere Marokkaanse jongens uit de Bossche wijken Kruiskamp, De Muntel en Rivierenplein het meisje in de uren na haar ontvoering verkracht. Het enige wat ze nog kan herinneren is dat ze geen enkel besef van tijd meer had, de controle over haar lichaam kwijt was en voor het merendeel buiten bewustzijn was.

Nadat de groep Marokkanen met haar klaar waren hebben ze haar op straat gedumpt en bleven ze op afstand kijken hoe ze om hulp roepend over straat bewoog. Uiteindelijk wordt ze opgevangen door derden, die haar zonder dat ze nog geld, telefoon of identiteitspapieren heeft, veilig weten terug te brengen naar haar familie in Eindhoven. Pas zondags, na vele uren doodziek te zijn van de toegediende drugs, is het meisje enigszins aanspreekbaar. Men besluit aangifte te doen. De politie van haar woonplaats Eindhoven verwijst haar en haar familie door naar hun collega’s van Den Bosch, omdat daar de verkrachting zou hebben plaatsgevonden.

De politie Den Bosch heeft echter niet veel zin om de aangifte op te nemen en komt op het lumineuze voorstel, dat het meisje zich eerst moet laten onderzoeken in het ziekenhuis. Bij voorkeur in een ziekenhuis in Eindhoven. Nadat de artsen hebben geconstateerd dat het meisje daadwerkelijk op beestachtige wijze is misbruikt en gedrogeerd, komt de politie alsof dat vast protocol is, met het verhaal dat ze eerst bedenktijd moet nemen om wel of niet aangifte te doen. Zowel het meisje als haar familie voelen zich ‘door deze van kastje naar de muur houding’ danig in de steek gelaten door de politie.

De familie van het meisje besluiten zelf op onderzoek uit te gaan. Ze komen er achter dat de specifieke groep Bossche Marokkaanse jongens, geen enkele terughoudendheid hebben om hun slachtoffers te bedreigen. Ook aan de politie blijken ze simpelweg maling te hebben. Het lijkt erop dat het beleid is van de gemeente in Den Bosch om zo veel mogelijk te de-escaleren door deze Marokkanen en hun gedragingen zoveel mogelijk te negeren: extreme tolerantie conform de polder-mentaliteit.

Dat staat haaks op hoe Molukkers omgaan met onrecht. De moeder van het verkrachte meisje is in haar uitingen mild: “Mijn dochter is een Anak Maluku, zij trotseert haar verdriet, pijn machteloosheid, angsten en vraagt om gerechtigdheid voor haarzelf en andere slachtoffers die dit is aangedaan. Haar doel is daders en mede betrokkenen een Halt toe te roepen.” Crimesite Camilleri kent de toorn van de Molukse gemeenschap bij onrecht en weet dat bijvoorbeeld motorclub Satudarah ook ruimschoots is vertegenwoordigd in zowel Eindhoven, Den Bosch en omstreken.

Bronnen melden ons dat dit schrijnende verkrachtingsverhaal enorm leeft in betreffende regio. Signalen van Molukse strafexpedities naar de desbetreffende Marokkaanse groep in Den Bosch zijn er nog niet. Met nadruk op ‘nog niet’. Politici en politie in Den Bosch doen er evenwel goed aan deze zaak meteen adequaat op te pakken. 

http://www.camilleri.nl/2013/12/moluks-meisje-beestachtig-verkracht-door-groep-marokkanen/

Afbeelding

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s