Dries van Agt ook schuldig van dood of moord op Indisch(?) en Moluks meisje

Agt5

Niets nieuws onder de zon, Dries van Agt ook schuldig dood of moord op Indisch(?) en Moluks meisje!

Gisteren weer enige opschudding binnen de Molukse samenleving in Nederland. Dit allemaal door uitzending van het tv-programma EenVandaag. Hieronder kunt u hem nog bekijken, er is ook een link naar een radio-uitzending:

http://www.eenvandaag.nl/binnenland/54604/_van_agt_gaf_bevel_tot_executie_treinkapers

Het zijn allemaal oude koeien die uit de sloot gehaald worden, er is niets nieuws onder de zon! Ik snap dan ook de opschudding binnen de Molukse samenleving niet. Want sinds najaar van het jaar 2000 is de beerput al open. Na een gedegen onderzoek werd bijna alles vastgelegd in het boek “De Molukse Acties” van Peter Bootsma, en in een serie van vier documentaires “Dutch Approach” werd bijna alles uit de doeken gedaan. Behalve de rol van Sam Pormes was nog niet goed uitgelicht. Maar dat kwam later pas aan de orde, na een grondige onderzoek die werd gedaan door een doorgewinterde andere onderzoeksteam(rechter en een docent van de politie-academie). Die zelfs toen gesprekken voerden met onder andere mevrouw. Soumokil(onderhandelaar kreeg briefje mee vanuit de trein). De conclusies die toen werden getrokken deed de Senator een gedwongen afscheid doen nemen van de politiek. Het werd nog bedekt met een fluwelen aftreden, om de Nederlandse politiek niet nog meer schade toe te brengen.

Agt4

Ik schrijf al meer dan veertien jaar dat er een aanpak moet komen om Dries van Agt voor de rechter te krijgen. De tactiek, en aanpak heb ik klaarliggen. Het is heel simpel omdat hij bewust een verkeerde instructie meegaf, aan de mariniers die de trein binnenstapten. De verklaring die al bekend is vanaf het jaar 2000 van marinier “Rinus” zegt genoeg. Nogmaals geen nieuws onder de zon. Van Agt gaf de opdracht niet te arresteren. Maar om te doden! Gaf ook opdracht voor inzetten van verboden kogel(in vredestijd) van de “Hollow-Point”. Voor de zoveelste maal leg ik het nog graag uit. De Nederlandse wetgeving schrijft voor dat alle misdadigers dienen te gearresteerd worden. Om daarna voor de rechter gebracht te worden. Het Nederlandse rechtssysteem zal dan een oordeel en of veroordeling moeten geven. Niets of niemand anders mag daar aan tornen. Zelfs de moordenaars van Theo van Gogh en Pim Fortuyn werden zo behandeld. En dat waren ook voor de wetgeving terreurdaden. Door de opdracht te geven maakte hij misbruik van zijn staatsambt, maar ging Dries van Agt ook boven de wet staan. En binnen zijn functie als minister en of staatsambtenaar gaf hij opdracht aan een moord. Of te wel een staatsmoord. Die volgens de wetgeving niet uitgevoerd had mogen worden. Dus dient ex-minister Dries van Agt voor de rechter verschijnen, en een nabestaande kan dit in werking stellen. De hoop dat een van de Molukse nabestaanden dit gaat doen is vervlogen. Want ze laten zich al jaren (mis)leiden door personen die een strategie volgen van pappen en zoethouden. Nu is er ineens uit het niets een Nederlandse journalist die steun biedt, en een met zogenaamde nieuwe feiten aan komt dragen? Want de uitkomst van de onderzoek die nu door minister Van Opstelten ingesteld is, is bij mij nu al bekend. Ten eerste zal men komen met de term “staatsgeheim”, zodat weer alles weggemoffeld gaat worden. De Nederlandse Staat zal nooit en te nimmer een grootschalige politieke rel willen. Die alles op zijn kop zet. Omdat de politiek als een man moet staan, nu de Nederlandse Staat word bedreigd door het echte gevaar IS. Alhoewel het gewone volk dit nog niet zo goed doorheeft, men maakt zich drukker over de toekomstige aanpassing van Sinterklaas. Dat een feest moet zijn voor alle kinderen.

Agt1

Wat men binnen de staatsmoord 1977 steeds vergeet, is dat de mariniers de gegijzelde Ansje Monsou ook excuteerden. Zij hadden de opdracht gekregen om Hansina U(Molukse actievoerdster) dood te schieten, voordat ze de rechtbank in zou gaan. Ansje was een meisje met Molukse moeder  / voorouders, dit wil ik nu pas onthullen. Want velen hebben deze dossierkennis niet. Men verwijt mij al die jaren als een fantast, en of onruststoker. Maar de waarheid is hard. Ik zeg altijd beter even misselijk door de waarheid, dan liever verstikken in leugens. Een van de mariniers heeft zich vergist hebben toen hij Ansje zag. Want in het schemerlicht moest ze op Hansina geleken hebben. Dat is ook niet zo gek, nu men weet dat ze Molukse genen had, dus dezelfde gelaatstrekken had. Ansje werd doorzeefd. Dries van Agt liet foto’s van Hansina bewust aan de mariniers zien voor de aanval. Dat er nu een of twee mariniers last hebben van PTSS is dus verklaarbaar hierdoor. Maar het is belachelijk dat ze de status van “oorlogsveteraan” kunnen gaan krijgen. Want dat is een devaluatie van en voor militairen die in echte oorlogsgebieden buiten de landsgrenzen hun leven in een weegschaal hebben gedaan.

Agt3

Voor velen nieuws maar voor diegenen die echte dossierkennis hebben, allemaal oude koeien uit een van de grootste beerputten die vanuit politiek Den Haag werd uitgevoerd. Nu nog Dries van Agt aanklagen voor ambtsmisdrijf en staatsmoord, dat is pas nieuws! Kan eindelijk gerechtigheid uitgesproken worden in een rechtbank over met name het doodschieten van het half Moluks(Indisch) meisje Ansje Monsou!

Maluku4Maluku
L.P. Reawaruw

Agt2

“De Molukse acties” / “Dutch Approach”

“Toen zag ik Hansina zag liggen herkende ik haar, door de foto’s die we hadden de van kapers. Ze leefde toen nog. Ze bewoog haar hoofd, en riep nog iets van ‘mamma’!

Ik heb toen van dichtbij nog een keer met mijn UZI leeg geschoten op die bitch en bandana gepakt als souvenir.”

Een andere verklaring van marinier “Rinus”

Op de plaats waar Hansina’s lichaam daarna werd gevonden, werd echter in een straal van vijf meter geen wapen aangetroffen. Ze was ongewapend toen ze werd doodgeschoten!

Marinier Rinus is na de bevrijdingsactie aangesproken op zijn handelen: “Ik heb direct na de actie bezoek gehad van de recherche. Ik moest me verantwoorden voor Hansina. Daar heb ik niet aan meegewerkt, ik ben gewoon weggelopen. Ik zei: ‘Ga jij zelf maar eens in die trein zitten, en voer zelf maar eens die actie uit.’ Nooit meer iets van gehoord verder!

Dutch Approach Rinus vs Hansina:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s