Ansje Monsou(Indisch/Moluks tiener) vergeten staatsmoord!

Met ongeloof moet ik lezen dat men de Nederlandse Staat wilt gaan dagen met betrekking op de staatsmoord tijdens de bestorming van de treinkaping 1977. Een grove inschattingsfout naar mijn mening, want was is het Nederlands belang om dit te erkennen? Men zal de militairen(mariniers) de schuld gaan geven. Terwijl de persoon die verantwoordelijk was voor de opdracht daardoor de dans gaat ontspringen. Of te wel Dries van Agt ontloopt zijn straf. En de uitvoerders die een verkeerde instructie(Dries van Agt) meekregen moeten gaan bloeden? Is bijna niet meer te traceren, want er kan gewoonweg niet meer onderzoek gedaan worden naar kogelsporen. Want uit welke revolver of geweer kwamen de kogels die van dichtbij geschoten werden. Dus gaat die vlieger ook bijna niet meer op. Behalve een marinier die bekend staat als “marinier Rinus” die verklaarde (zelfs in op tv) dat hij ondanks dat Hansina zich overgaf haar heeft volgepompt met kogels. Dus moet hij alleen voor de staatsmoord bloeden?

http://nos.nl/video/718150-bewijs-executie-molukse-kapers.html

Het dossier blijft nog steeds gesloten omdat het staatsbelang niet in geding mag komen. We stevenen af op een doofpotpolitiek voor de zoveelste maal. Kunnen we niets doen dan? Ik zeg al vijftien jaar, we moeten de toenmalige minister Dries van Agt dagen voor de rechtbank. Omdat hij machtsmisbruik heeft gemaakt als zijnde staatsambtenaar(minister) en de grondwet aan zijn laars lapte. Want ook toen en nu, dient men misdadigers arresteren en naar een rechtbank brengen. Want dat is een van de grondwaarden van de democratie, dat men niet mag executeren. Dries van Agt sprak de avond voor de staatsmoord de manschappen toe: “We nemen geen gevangenen morgen!”

http://nos.nl/artikel/718032-bewijs-executie-molukse-kapers.html

Want mij nog steeds verbaast is dat ik nog steeds als enige een lans wilt breken voor het Indisch(althans zo staat geschreven in de boeken, maar haar moeder was Moluks) meisje Ansje Monsou. Zij werd ook doodgeschoten door veel kogels, omdat ze in de duisternis aangezien werd voor Hansina(Molukse actievoerder). Voor haar familie en nabestaanden is het nieuws, niet nieuw maar wel een pijnvolle bevestiging. Vooral Ansje is de grootste slachtoffer geworden van de dadendrang van een Dries van Agt.

Maluku4Maluku
L.P. Reawaruw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s