Doodgeschoten Indisch meisje is de sleutel naar Van Agt

Treinkapers De Punt herdacht

Alles wat ik voorspelde is aan het uitkomen met betrekking tot de inzet van de nabestaanden en slachtoffers van Molukse zijde, in verband met de treinkaping 1977. Vanaf vorig jaar sluimerde een oud verhaal die bekend is en was binnen onze samenleving in de Nederlandse pers. Niets nieuws onder de zon! Zoals eerder gemeld in het boek van Peter Bootsma “Molukse acties” en de vierdelige docu-serie “Dutch Approach” valt alles al te lezen, en te zien. Behalve twee elementen ontbraken daarin, de rol van Sam Pormes(oud Eerste Kamer-lid van GroenLinks) binnen de acties van 1977. Maar vooral het trieste einde van de gegijzelde Ansje Monsjou, ik voegde er dit jaar een nieuw element in. Als volgt, dat haar moeder Moluks is, en haar vader Indisch. Maar dat is wel een belangrijke element die niet over het hoofd gezien mag worden. Nu alles breder wordt uitgemeten, en er getuigen na zoveel jaar meer verklaringen willen afgeven wordt het duidelijker voor iedereen. Nogmaals in het schemer(de ramen van de trein was afgeplakt met kranten) werd Ansje geexecuteerd door mariniers. Zij zagen haar aan voor Hansina(Molukse actievoerdster). De verklaringen dat Dries van Agt benadrukte om vooral Max Papilaya en Hansina te doden, moet men in acht nemen want de mariniers zagen in de schemer haar aan voor Hansina.
Dat de publieke opinie in Nederland zich keert tegen de Molukse samenleving is niets nieuws. Ik kan er ook wel wat bij voorstellen, want ze hebben zelf de keuze gemaakt om de acties in te zetten. Maar dan nog, dienen ze nog overmeesterd worden en voorgeleid worden in een rechtbank. Zo is het bepaald in de Nederlandse grondwet. Nu is het eindelijk voor iedereen duidelijk dat ze afgeslacht zijn, zonder tussenkomst van een rechtbank. De vergelijking die ik dan maak met de onthoofdingen van de IS, is dan meer dan billijk.

http://www.nu.nl/politiek/3932559/geen-nieuwe-inzichten-in-onderzoek-molukse-treinkaping-punt.html

Agt5

http://www.nu.nl/politiek/3932879/kabinet-accepteerde-dood-molukse-treinkapers-punt.html

De sleutel ligt nu bij een hoofdstuk die in het dossier moet liggen, en dat is het autopsie-rapport van Ansje Monsjou. Daarmee kan alles geopend worden. Want er wordt gesteld dat ze van spervuur van buiten is omgekomen. Dat is onmogelijk want ze lag daar niet alleen in het treingedeelte. Ansje was daar nog met een gegijzelde. Dus wanneer ze door spervuur van buiten is geraakt? Moeten er twee personen daar dood liggen. Ansje is afgeknald door mariniers die daar naar binnenkwamen. Het bewijs? De munitie die werd afgevuurd vanaf tanks bestonden uit pantserkogels en hollowpointmunitie. Zal haar lichaam helemaal uiteen geschoten moeten zijn. Het spervuur werd ingezet op een hoogte dat je moest bukken, en daarna gaan liggen. Ansje heeft dekking gezocht net zoals haar mede-gegegijzelde. Haar autopsie-rapport dient opgevraagd worden. Daar ligt het antwoord. Ik wil de mariniers nergens van beschuldigen, want zij hebben alleen maar opdrachten uitgevoerd. Maar ze verdienen ook geen aparte veteranen-status. Want dit is een regelrechte devaluatie van de status, men moet in het buitenland gediend hebben. De opdrachtgever Dries van Agt dient voor de rechtbank te verschijnen. Wegens ambtsmisbruik, en opdracht geven van executies. Dus niet de Nederlandse Staat.

http://nos.nl/artikel/2004603-molukse-nabestaanden-zwaar-teleurgesteld.html

Raar vindt ik het nog steeds dat Rob Tupan naar voren wordt geschoven in de Nederlandse pers, als een Molukse zegsman voor onze gemeenschap. Want velen waren het er niet mee eens om aan de poppenkast mee te doen van minister Opstelten. Rob Tupan heeft totaal geen achterban!

http://www.youtube.com/watch?v=SwHpX-8dSDc

KarelMonsjou

Ik werd triest van het verhaal die ik las van de vader van Ansje, Karel Monsjou, na al die jaren heeft hij nog steeds geen antwoord hoe in het echt zijn dochter is overleden. Als oud-militair moet hij ook weten dat er iets niet klopt. Ik hoop dan ook dat vooral de ouders van Ansje de dag nog mogen meemaken, dat ze de waarheid in een rechtbank kunnen aanhoren via Dries van Agt.
DreisvanAgtANPDX041_138A_9

Vanavond op TV Eenvandaag:

http://www.eenvandaag.nl/binnenland/55404/wat_is_er_gebeurd_bij_treinkaping_de_punt_

Maluku4Maluku
L.P. Reawaruw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s