Den Haag 25 april waar het hoort!

Den Haag 25 april waar het hoort!

Nonja Soumokil 25 april Den Haag
Nonja Soumokil 25 april Den Haag

De beerput

Het begint nu echt op een slechte soapserie te lijken. Afgelopen week wederom berichten in kranten, en op het internet over Dries van Agt. Maar of de waarheid aan het licht gaat komen? Ik betwijfel het. Dit komt omdat de nabestaanden van de treinkaping(ook van Nederlandse zijde) steeds op verkeerde paarden gokken. Slechte raadgevers al jaren lang, hebben de Molukse en Nederlandse nabestaanden. De laatste paar jaar moet een of andere journalist met allerlei nieuwe feiten komen, maar alles is al omschreven en beschreven in het boek “Molukse Acties”. Zelfs op de Nederlandse televisie heeft de documentatie-serie “Dutch Approach” voldoende verklaringen getoond van ooggetuigen. Maar ook van uitvoerders van de staatsmoord gaven duidelijke verklaringen af, een goed voorbeeld is de marinier “Rinus”. “Toen zag ik Hansina zag liggen herkende ik haar, door de foto’s die we hadden de van kapers. Ze leefde toen nog. Ze bewoog haar hoofd, en riep nog iets van ‘mamma’! Ik heb toen van dichtbij nog een keer met mijn UZI leeg geschoten op die bitch en bandana gepakt als souvenir.”

Op de plaats waar Hansina’s lichaam daarna werd gevonden, werd echter in een straal van vijf meter geen wapen aangetroffen. Ze was ongewapend toen ze werd doodgeschoten!

FBI rapport 1977:

http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3670253/2014/06/11/FBI-liquidatie-Molukkers-bij-treinkaping.dhtml

Molukse adviseurs die paar jaar geleden vertelden dat zij namens de families binnen een half jaar de beerput zouden gaan openen, hebben totaal niets bereikt! Het antwoord is afgegeven al in het jaar 2000, door mijn persoon met als adviseur mr. Th. Hiddema. Dries van Agt dient voor de rechtbank in Den Haag gedaagd worden.

Afspraak was niet de treinkaping als verkiezingstunt te gebruiken.
Afspraak was niet de treinkaping als verkiezingstunt te gebruiken.

Overwinning? :

http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3959944/2015/04/16/Molukkers-dit-voelt-als-een-overwinning.dhtml

Het politieke hart en concentratiekampen

Den Haag, want daar is het ambtsmisdrijf gepleegd door de toenmalige minister Van Agt. Den Haag moet voor ook het Molukse politieke kwestie weer het middelpunt worden. En daar bedoel ik ook de RMS kwestie mee. De eerste generatie Molukkers hebben jaren achter elkaar de politieke kwestie van de RMS in Den Haag gehouden. Hun kinderen werden opgegroeid met het feit dat men zich op 25 april in Den Haag te melden. Want onze onafhankelijkheidsdag dient herdacht en gevierd te worden in het politieke hart van Nederland. Het land die de Joodse concentratiekampen deze maand herdenkt(Westerbork) maar vergeet te melden aan alle burgers. Dat na de tweede wereldoorlog de afgedankte KNIL militairen(Ambonezen door de Eeuwen Trouw) daar werden weggestopt! Ook dat was een van de redenen dat er onvrede ontstond in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Maar ook een van de redenen die nooit goed naar buiten gebracht werd en word is dat de toenmalige Molukse jeugd het totaal niet eens was met de makke houding van de zogenaamde RMS regering in ballingschap o.l.v. Manusama( ex-NSB-ers chantabel voor de BVD). Manusama liep als een hond aan de lijn van de Nederlandse overheid en had “zwijgplicht” een term die iedereen uit die tijd kent. Maar Manusama koos ook voor zijn dood zijn opvolger uit, en zijn opvolgers dienden de makke houding over te nemen. Maar ook meer! Want zij dienden ook de RMS kwestie niet meer als politieke zaak in Nederland weg te zetten. Het moest een sociaal probleem worden, onder de noemer van “allochtonen”! Daarom heeft de zogenaamde “RMS regering in ballingschap” de 25 april viering ver uit het politieke hart gebracht. Assen en Apeldoorn? Gaat nergens meer over!

Oproep via Facebook kom naar Den Haag:

https://www.facebook.com/events/1540727182840014/

Kinderen en kleinkinderen van KNIL militairen

Ik heb eerder geschreven dat ik blij ben met de intrede massaal van het internet binnen de Molukse gemeenschap. Want ik ben al jaren geleden begonnen met het schrijven en oproepen dat we terug moeten naar Den Haag op 25 april. We hebben het in het jaar 2009 geprobeerd! Met het leggen van een bloem of krans bij het Indië Monument, want het monument staat ook voor de KNIL militairen. Maar ook voor het Nederlands Indië waar iedereen uit vertrok gedwongen, na niet te hebben geheuld met de Japanse bezetter. Dat kan men niet zeggen over Soekarno, maar goed de Nederlander vergeet heel graag het oorlogsverleden van verraders. In het jaar 2009 werden we ontvangen door een politiemacht. We mochten niet als kinderen en kleinkinderen van KNIL militairen een bloem leggen bij het Indië Monument. Velen werden afgevoerd in speciale bussen, onder begeleiding van een overmacht aan politie. Ondanks dat heb ik daarna blijven schrijven we moeten weer naar Den Haag. De massa bleef Apeldoorn trouw en de oproep van de verraders onder de vlag van de zogenaamde “RMS regering in ballingschap”. De tweede opvolger van Manusama zijn scheldwoord was toen “Botak”, kon gewoonweg over autonomie praten. Apeldoorn bleef de plek om op 25 april er naar toe te gaan. Ik ben zelf nog nooit geweest. Ik weiger dit. Ik ben wel een paar maal naar de viering van de Front Siwa Lima in Deventer geweest, wat meer politieke inhoud heeft dan Apeldoorn. Maar ondanks dat is ook Deventer geen Den Haag. Daarom ben ik blij dat er jongeren de laatste maanden op internet iedereen oproept eindelijk weer naar Den Haag te komen op zaterdag 25 april 2015. Het vuurtje was aangestoken schreef ik in 2009 toen we uit Den Haag kwamen. De vraag is niet of het groter word want dat is het al! Op social-media leeft de oproep om naar Den Haag te komen deze zaterdag, om meerdere met name jeugd te activeren. Roep ik een ieder op om foto’s te maken van je reis, en aanwezigheid in Den Haag waar de RMS op 25 april thuishoort! Plaats ze op volgende Facebook evenement of twitter met #RMSDenHaag !

Maluku4Maluku

L.P. Reawaruw

Doe mee aan de poll!

Plaats je foto in het volgende Facebook evenement of Twitter met #RMSDenHaag:

https://www.facebook.com/events/684150625044708/

Het vuur gaat terug naar het politieke hart
Het vuur gaat terug naar het politieke hart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s