Satudarah OneBlood niets daarvan is Maluku Alifuru!

Respect voor de programmamaker die ons allen een inkijk gaf in het dagelijks reilen en zeilen van een motorclub, zijn documentaire SatuDarah OneBlood zal zeker internationaal aandacht gaan krijgen. Ik benoem het zeker niet een Molukse motorclub op basis “van onze tradities”. Want iedereen, inclusief de Molukse jeugd wordt op een verkeerd been gezet. Het heeft totaal niets met de Molukse tradities en rituelen te maken. Want? De echte Molukker die zich verbonden voelt met de Alifuru, stelt niets boven de regels die onze voorouders hebben ingesteld. Want stel? Je zit als Molukker in een motorclub, en er zit een pela van jou ook er in. En jouw pela maakt een fout als lid van een motorclub, ga je die dan lijfelijk straffen? De regels van de motorclub overstijgen onze gedragregels? Niet voor de echte Molukker! Voor de jeugd onder ons, wanneer wij onze rituelen mogen gaan uitvoeren? Dan vragen we altijd toestemming aan “de allergrootste macht en kracht”. Die stemt niet toe, net zoals onze voorouders, dat wij andermans dochters(kinderen) misbruiken in de seksindustrie. Hier werd doodleuk over gepraat, andere geruchten als wapen- en drugshandel wil ik me helemaal niet over uitlaten, ten aanzien van onze voorouders. Motorclub SatuDarah heeft grondleggers die van Molukse afkomst zijn, dat klopt maar heeft verder niets met de Molukse traditie en of cultuur te maken. Want het kan ook niet binnen onze regels zijn dat een malessy niet onze bloed in zich heeft. Het is een totale verkeerde weergave van onze tradities van de Alifuru Maluku. Het heeft er totaal niets mee te maken. Laat staan dat wij een Indiaan als ons symbool gaan moeten aanmeten. Dan weten ze niet de volle betekenis van Alifuru Maluku. Als laatste het gezegde van de echte (Alifuru) Molukker is “SatuDarah SatuBangsa”, of te wel one blood one people. Het kan nooit uit elkaar getrokken worden deze gezegde door de echte Molukker, en dat is bepaald door onze voorouders en tradities.

Documentaire op Youtube:

Ik zag ook paar mannen die destijds bij de motorclub behoorden en die vorig jaar wegstapten naar een andere motorclub. Dat is voor mij persoonlijk geen probleem, want ik heb niets met hen. Maar zoals vorig jaar gesteld is, dat ik me nog steeds afvraag wat er met onze vlaggen is gebeurd. Journalisten melden toen dat onze vlaggen in een hoek op de grond waren gegooid. Daarna mogelijk verbrand! De personen die toestemming hebben gegeven om onze vlag weg te geven aan bepaalde personen, moeten hun verantwoording tegenover onze vlag nemen. En navragen waar onze vlag is gebleven. Want onze vlag is niet de vlag van een indianenvolk. Maar van ons, waar veel strijd en leed voor is geweest. En de leed duurt maar voort, want op de Molukken zijn mannen veroordeeld voor meer dan tien jaar gevangenisstraf voor het zwaaien met onze vlag. Ook zijn er doden gevallen de laatste jaren op de Molukken en jaren geleden ook in Nederland voor onze vlag. Kunnen ze niet de verantwoording aan? Of te wel durft men geen navraag meer te doen waar onze vlaggen zijn gebleven. Dan is het beter niet meer met onze vlag te gaan dragen, en ermee uit te gaan rijden. De Molukse jeugd ziet steeds meer een motorclub als zijnde onze vertegenwoordiging, die ontwikkeling zag ik vanaf het jaar 2009 aankomen. Te meer omdat de zogenaamde RMS regering Nederland, zich steeds en steeds meer inliet met de motorclub. Zelfs ruimten voor in de programmering toeliet tijdens de jaarlijkse herdenking op 25 april in het jaar 2010. Niets is er meer over van de politieke doelstellingen op 25 april in Apeldoorn. Het is een motormeeting geworden. Zelfs alle beelden op tv en in de media worden gemaakt van een intocht van motorrijders in Apeldoorn. Wij zijn nazaten van militairen, die vochten in de laatste wereldoorlog tegen Japan. Wij zijn nazaten van een volk die zich verzette in de Tweede Wereldoorlog, en niet heulden met de vijand.

knil-bat infanterie 1 1e konvooi wonogiri

Wij zijn “nazaten van oorlogsveteranen”, en niet van motorclubleden. De RMS kwestie is een schone zaak. Want je mag onze schone en oprechte strijd niet van onze allerhoogste macht en voorouders niet vermengen met invloeden die niet met onze grondbeginselen passen als Molukse volk. Daar is niet de motorclub verantwoordelijk voor! Maar de personen die zich in Nederland hebben uitgeroepen als president en ministers, want zij behoren de regels en tradities van de Alifuru te kennen. Zij laten het toe dat het tot een motorclubmeeting is geworden, men zegt weleens dat ze niet meer zonder kunnen. Omdat de huur betaald dient te worden van het pand in Apeldoorn. Dus moet ik het zo zien dat binnen een paar jaar tijd een motorclubman binnen de politieke arena gaat stappen. En dat Watilette en de zijnen zich zullen gaan bijstaan met een minister van recreatie(motorrijden). Ik zie het allemaal wel aan, want ik ga me druk maken om woensdag minister van veiligheid en justitie A. van der Steur en vice-premier L. Asscher te gaan ontmoeten in Den Haag.

Marinier Rinus(schuilnaam) bekende zelfs in documentaire dat hij excuties deed!

Ik zal op een paar punten gaan inzetten, een daarvan is dat ik tegen een devaluatie ben van de veteranenstatus. Omdat de mariniers niet in oorlogsgebied waren, en niet in het buitenland een missie uitvoerden. Daarnaast met onwettige geweldsinstructies de trein binnenstapten.

Powerplay voor de verkiezingen
Powerplay voor de verkiezingen

Je kan mijn stellingname ondersteunen door lid te worden op Facebook van Molukse gemeenschap tegen veteranenstatus 1977:

https://www.facebook.com/groups/256896641136361/

Maluku4Maluku
L.P. Reawaruw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s