Hoop(minder dan een vluchteling)

Vader werd onthoofd door Jappen, een vergeten veteraan!

Indische en Molukse gemeenschap moeten een vuist maken!

Zoals jullie allen weten ben ik de frontman geworden op de volgende onderwerpen:

– Het onderzoeksrapport met betrekking tot “De Punt” nietig te verklaren. Er moet een nieuwe onderzoek komen met getuigenverklaringen, en analyse-rapporten van buitenlandse geheime diensten.

– Het toekennen van de veteranenstatus voor de mariniers die meededen in 1977, mag niet doorgaan. Want de totale Molukse samenleving is tegen! Maar er is naar de Nederlandse ministers verteld dat wij als Molukse samenleving geen bezwaren hadden, zonder enige toetsing. Dus is dat een grove leugen. Ook zien huidige houders van de veteranenstatus het een devaluatie van de status. Want deze is voor militairen die actief waren in oorlogen zoals de wereldoorlogen, en missies in het buitenland. De Punt is nog steeds Nederland.

– De status van de overgebleven KNIL militairen, zij moeten erkenning gaan krijgen. Maar dan ook met alle faciliteiten. Zoals militaire pensioenregeling, en mogelijke pensioenregelingen voor de weduwe-vrouwen die nog leven. Ook een postuum erkenning van de vele mannen van de eerste generatie, die niet meer onder ons zijn. Dit is geen vraag meer, maar een eis van mijn persoon(en Moluks Platform).

Ik als frontman, van Moluks Platform Den Haag(08.07.2015), ga deze onderwerpen aansnijden in gesprekken met de Nederlandse regering. Deze zullen tussen een delegatie van Moluks Platform, en de vice-premier Lodewijk Asscher en mogelijk meer ministers zoals van defensie zijn. Ik heb een kleine onderzoek gestart, met wel opvallende resultaten. Ondanks dat de KNIL militairen, of oorlogshelden naar Nederland kwamen op een militair dienstbevel? En ondanks Nederland prat gaat op veteranendag, en dat men de veteranen veel respect moet teruggeven? Gaat dit niet op voor onze Molukse oorlogshelden! U gelooft mij niet? Hier het verhaal van een Molukse man, Bapa Mezak Bakarbessy uit Elst, die zijn vader verloor. Die werd onthoofd door de Jappen. Omdat zijn vader hem en zijn broer opdracht gaf, om wanneer ze de kans kregen te vluchten uit het Jappenkamp. Om daarna verzet te plegen tegen de Jappen in de tweede wereldoorlog:

Deel 1 Bapa Mezak Bakarbessy KNIL veteraan:

Bent u bijgekomen? Het eerste filmpje valt wel mee, want het venijn zit altijd in de staart!

Deel 2 Bapa Mezak Bakarbessy KNIL veteraan:

Wij zijn verplicht als Molukse gemeenschap voor de eerste generatie op te komen. Zij hebben alles gegeven om ons allen zo ver te laten komen binnen de Nederlandse samenleving. Al zijn ze er bijna niet meer. Maar dat neemt niet weg dat we de kracht moeten gaan opbrengen als gemeenschap nog een keer voor hun strijd te leveren. Niet zielig doen! Wij gaan alles proberen en in werking stellen om voor hun militaire pensioen te regelen. En wanneer mogelijk zelfs voor hun vrouwen die nog in leven zijn, dat over te dragen. Wij hebben dankzij hun allen een plaats bevochten binnen deze Nederlandse samenleving. Wij zijn nu volwaardig onderdeel van de Nederlandse maatschappij, niet dankzij Nederland! Maar dankzij de inzet en de opofferingsgezindheid van de eerste generatie(want zij wilden dat wij als volgende generaties succesvol werden), dus ophouden met de verschillen binnen onze Molukse gemeenschap! Opstaan voor onze eerste generatie, en met elkaar een vuist maken! Maar ik wil deze vuist ook gaan vormen met de Indische gemeenschap, omdat we beiden meer verbindingen hebben met elkaar!
We kunnen uw gegevens niet vinden, u bent geen veteraan!
Doe mee aan de poll, die eindigt zondag 18 oktober 2015

Mooie ode aan de eerste generatie(vanuit de KNIL naar Nederland wachtend op terugkeer) op YouTube met dank aan Henri Kainama:

Ik kan me niet voorstellen dat er mensen hier op tegen zijn vanuit de Nederlandse samenleving. Of wel dan? Want laten we eerlijk zijn, mij bekruipt het gevoel dat deze veteranen( voor Nederland) nog minder als een hedendaagse vluchteling werden behandeld. Dat gunt men nu niet eens de echte vluchteling. Strafkampen van Japan, maar ook de oude concentratie-kampen van de Duitsers deze mannen en hun gezinnen hebben het allemaal meegemaakt!En de Nederlander? Die zwijgt! Of komt de Nederlandse burger tot inkeer? Want ik kan me voorstellen dat wanneer een Nederlander de filmpjes heeft gezien? Zich kapotschaamt! Maar schaamte is niet genoeg! Wij verdienen steun! Ook in het gevecht dat wij willen leveren dat wij als Indische en Molukse Nederlanders niet behoren in het dossier van allochtonen. Want op basis van historie en een andere verbinding met de Nederlandse staat behoren wij een aparte status of benoeming te krijgen. Wil je ons alvast steunen of je nu Indisch, of Moluks bent? Het kan heel simpel. Zet je zelf op aanwezig op het volgende agendapunt op Facebook. En deel dit bericht op jouw tijdlijn op Facebook, dit is heel simpel druk onder dit bericht op Delen!

Zet jezelf op aanwezig om ons zo te steunen! Maar lees wel het evenement goed door, voorkom teleurstelling!facebook.com/events/496027867238988

Moluks Platform Den Haag eerste prioriteit!

Zend je mij via Facebook een vriendschapsverzoek? Zie ik dat ook als vorm van steun! Woensdag zal er een ontmoeting zijn met tien oude Molukse mannen leeftijd tussen de 80 – 92 jaar die allemaal aangemerkt dienen te worden als Nederlandse oorlogshelden en veteranen. Dit gaat maar voor 95 % op, wij als Moluks Platform Den Haag gaan hun begeleiden in de aanvraag naar een veteranenstatus. En zullen ook een presentatie en uitleg gaan geven. Ken je nog in levend zijnde Molukse KNIL militairen? Wij als Moluks Platform Den Haag 08.07.2015 willen met hun allen in contact komen!

Maluku4Maluku
Leo Reawaruw
Nederland moet zich schamen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s