Hoop(lachen om Jihad)

Mijn kinderen moesten lachen!

Een glimlach van een kind..
Een glimlach van een kind..

Parijs voor de tweede maal onder vuur genomen dit jaar, het wachten is nu op de derde keer. Het einde is nog niet in zicht. IS en andere moslimextremistische groeperingen hebben de oorlog verklaard aan het moderne westen. Ik moest vandaag denken aan mijn beide dochters die toen zes en vier jaar waren. Hun broertje was twee jaar, en vandaag(zondag) viert Samuel zijn verjaardag. Het was in Harlingen, ik had na maanden omgangsonrecht, veroorzaakt door een zieke geest van hun moeder, hun allen weer een keer bij me op een zaterdag. Eliza en Naomi vroegen mij, waarom praat iedereen over jou? We zagen jou op tv, en hoorden jouw stem op de radio. Ik besefte dat ze in hun nieuwe omgeving en op hun school werden geconfronteerd met mijn optreden voor mijn strijd voor mijn volk. Ik werd destijds totaal onbegrepen door iedereen. Ik had het over schendingen van mensenrechten, en gruweldaden tegenover de mensheid, en een volkerenmoord. Maar ik werd door verklaringen van de Nederlandse overheid in de hoek gedrukt van de RMS strijd, terwijl ik steeds zei dit is een vorm van Jihad. Het was ook zo, want Umar Jafar Talib(eiland Java) was een van de kopstukken onder Osama Bin Laden in de strijd tegen de Russen in Afghanistan. Hun heilige oorlog tegen de Russen was voorbij, en het hoofd van de Taliban bedankte de buitenlandse Jihadisten die daar hadden meegevochten. Hij gaf opdracht naar huis te keren, aan alle buitenlandse Jihadisten daar zat ook een Javaan tussen. Osama Bin Laden toen nog onbekend hier, we praten over de periode voor de aanslagen in de Verenigde Staten, droeg hun op: “Ontketen een heilige oorlog, waar je naar toe teruggaat!” Talib keerde terug, en vroeg waar de Christenen wonen in Indonesie, dat kon simpel beantwoord worden. Ambon of te wel de Molukken. Met behulp van stromingen binnen de regering(de grootste moslimstaat ter wereld) steunde het leger en marine de Jihad tegenover de Christenen op de Molukken. De Nederlandse overheid bang om hun handelsbetrekkingen te verliezen, beloog iedereen in Nederland en bestempelde het als interne geloofskwestie. En daar wilde men zich niet mee bemoeien. Niemand snapte mij en de Molukse samenleving. Dat werd natuurlijk aangewakkerd door het feit dat de zogenaamde RMS regering in ballingschap het wel als RMS strijd aangaf. Nu moet men weten dat de Molukse samenleving al lang niet meer ziet als hun leiders. Ik werd door de zogenaamde leiders afgemaakt als verrader, maar ik was stellig men moest praten over mensenrechten en Jihad. Na de aanslagen in de VS erkende alle Amerikaanse organisaties als de Molukse eilanden als brandhaard van de Jihad. Een interne geloofskwestie volgens de Nederlandse regering, daar bemoeien wij ons niet mee? Alle premiers die dit beweren mogen dit gaan vertellen wanneer ze op huisbezoek gaan naar de nabestaanden van omgekomen militairen van missies die Nederland heeft gedaan. Vanaf de missie Libanon tot en met alle andere militaire uitzendingen van het Nederlandse krijgsmacht zijn er jongens in lijkkisten teruggekomen, vanwege geloofskwestie vooral veroorzaakt door moslimextremistische groeperingen. Terug naar mijn toen kleine meiden, ik vertelde luister “Papa moet opkomen voor kleine kindjes, en oude mensen op Ambon! Want niemand doet het, en jullie krijgen op school les uit de Bijbel? Je moet altijd vechten voor de zwakkeren in de wereld, dat zeggen ze toch ook op jullie school? Dus moet ik wat doen, want niemand doet het anders.” Ze keken mij trots aan, en gaven mij een knuffel. Ze zeiden je bent een papa ook voor die kinderen, maar mensen vertellen rare verhalen over jou. Ik zei tegen ze dat er op de wereld meer domme mensen zijn, maar jullie zijn knap want jullie begrijpen mij. En ik heb jullie mijn verstand en vermogen van goed zijn op school gegeven. Ze moesten lachen.

Jihad op de Molukken iedereen keek andere kant op!
Jihad op de Molukken iedereen keek andere kant op!


Harlingen en DNA

Dinsdag 17 november zal er in Harlingen een bijeenkomst komen voor de bewoners met de gemeenteraad, u raadt het al? Er gaat opnieuw een AZC komen in de Friese havenstad, ik ben totaal tegen deze vorm van vluchtelingenopvang van deze stroom. Zoals ik eerder schreef kan men niet zo maar deze vluchtelingenstroom toelaten binnen Nederlandse landsgrenzen, en of in een gemeente. Het is te gevaarlijk! Een burgemeester van een gemeente dient de burgers te beschermen. Maar dat geldt ook voor de regering, en alle politieke partijen. Men vergeet ook dat na het weekend de draagkracht voor nieuwe AZC niet meer aanwezig is binnen de samenleving. Het risico dat de samenleving totaal ontwricht raakt door nog meer vluchtelingen toe te staan, zonder vingerafdrukken en zonder DNA af te nemen, is groot! Men moet dit dan ook direct landelijk instellen. Zo niet? Geen nieuwe AZC, is toch logisch?

Hieronder een passage uit een eerdere blog die nu actueel is geworden:

De angst die er nu heerst? Die kan ik begrijpen! En ik ben tegenstander van de vluchtelingenstroom die we nu binnenlaten, op de manier hoe het er nu aan toegaat. Want? Er moet geselecteerd worden voordat iedereen Nederland binnenkomt, dit is een vluchtelingenstroom die problemen gaat veroorzaken. Of we moeten een selectie maken! Ten eerste wie garandeert ons dat er geen ISIS personen tussen zitten? Ik moet lezen dat er ook Afghanen bij zijn? Dus dat naast de kans dat er ISIS aanhangers bij zijn, is de kans dat de Taliban het land binnenwandelt ook aanwezig. Maar ook zitten er mogelijk Afrikanen bij die door Boka Haram hier naar toe worden gezonden. Want ik zie wel heel donkere personen tussen zitten, die komen echt niet uit een Arabisch land in oorlog. Gevaarlijke terreurbewegingen die binnenwandelen, zonder dat er vingerafdrukken worden afgegeven. Laat staan dat er paspoortcontrole is. Wanneer je vlucht, echt vlucht? Dan heb je toch niets te verbergen, en geef je jouw paspoort en of vingerafdrukken af toch? Ten tweede de onrust in Arabie wordt veroorzaakt door de lange strijd tussen de Soenieten en Sjieten. We halen binnen deze vluchtelingenstroom ook strijders van beide partijen binnen. Als laatste we worden ook nog eens gratis opgescheept met het onbegrip en strijd tussen de Turken met een overvloed van Koerden die vanuit Syrie(terecht) op de vlucht zijn.

Voor de gehele tekst kijk naar:
https://reawaruw7.wordpress.com/2015/09/27/hoopniet-vluchtelingen/

Nederland is in oorlog, ben ik nu verzetsman?

De aanslagen in Parijs was Jihad in haar pure en wrede vorm, er werd een paspoort gevonden van een vluchteling. Die zo maar dwars door diverse landen van Europa reisde, in Parijs belandde. Ik snap dat het sluitend bewijs nog moet komen. Wanneer dit mogelijk is! Want wanneer er geen DNA is te vinden? Men moet nu niet alleen aan vingerafdrukken denken, maar men moet ook DNA testen gaan afnemen bij mensen die hier hun toevlucht willen vinden. Wanneer ze dat niet willen? Moet men ze weer teruggestuurd worden. Ik begrijp dat er nu velen kritiek gaan geven, dat ik een islam-hater ben. Maar ik haat geen enkele geloof, dit moet men gaan zien ter bescherming van de Nederlandse samenleving en haar burgers. We zijn in oorlog! Ik gooide er een paar tweets uit toen de premier van Nederland dat vertelde afgelopen zaterdagmiddag. De voorstanders van zonder bepaalde voorwaarden(vingerafdrukken en of DNA) moeten nu eens gaan beseffen dat we bezig zijn met een Paard van Troje binnen te halen. Want moeten we wachten tot dat de eerste Jihad terreurdaad hier is geweest? Dat daarna pas diegenen wakker worden? Of moeten we het zo stellen dat we in oorlog zijn, en dat alles in werking gesteld moet worden om de Nederlandse samenleving en haar burgers te beschermen. Ik denk dat dit het geval is. Vooral wanneer na de tweede wereldoorlog voor het eerst door een Nederlandse premier de woorden “We zijn in oorlog!” worden gebruikt. Dit betekent dan ook dat de voltallige bestuur van ook een gemeente niet mag heulen met de vijand waarmee de Nederlandse Staat in oorlog mee is. Want geen enkele burgemeester of raadslid kan honderd procent aan de burgers garanderen of er een slapende terreur-cel in een AZC zichzelf schuilhoudt. Stel in Harlingen herrijst weer een AZC en een persoon pleegt een daad van terreur of men moet nu spreken over een oorlogsdaad! Dan moeten de personen die hebben ingestemd met een AZC voor de rechter gesleept gaan worden, omdat ze volgens de wet met de vijand hebben geheuld! U gelooft mij niet? U moet er om lachen? Dan adviseer ik u allen het volgende filmpje te gaan bekijken.

Je mag niet heulen met de vijand wanneer Nederland in oorlog is:

http://www.ad.nl/ad/nl/1421/Nederland/video/detail/4186608/We-zijn-in-oorlog-met-IS-maar-wat-betekent-dat.dhtml

Vergis u niet in mijn persoon, ik ben opgestaan in jaren geleden als voorstander van vluchtelingenopvang van de Balkan-crisis. Dat waren andere tijden, nu is het veel makkelijker want vanuit je luie stoel kan je jouw mening geven. Kost minder tijd dan toen. Maar wanneer ik nu tegen deze vluchtelingenstroom ben? Dan ben ik eigenlijk een verzetsman, want ik wil niet heulen met de vijand. Want die zit er tussen het aantal van gemiddeld zesduizend mensen die Nederland nu maandelijks binnenlaat. Velen voorstanders van het zonder analyseren van de vluchtelingenstroom geloven nog in sprookjes. En met name in de provincies, ook Friesland, denken ze dat Jihad alleen de grote steden op gaat zoeken. Ik ben toen naar de college tour geweest in Leeuwarden in de Noordelijke Hoge School, zij ontvingen toen burgemeester Achmed Aboutaleb. De burgemeester van Rotterdam had stevige uitspraken(nu weer) ten aanzien van het groeiende probleem van extremisme onder moslim jeugd. En mogelijk groeiende Jihadisten hier in de provincie. De Friezen moesten wel weer lachen om hem, want het zogenaamde Rotterdamse aanpak was in de mooie provincie Friesland niet van toepassing.

Krantenartikel en foto Leeuwarder Courant:

http://www.lc.nl/friesland/aboutaleb-adviseert-leeuwarden-18402503.html

Wij beiden moesten lachen na afloop
Wij beiden moesten lachen na afloop

Bij de rondvraag heb ik dat even rechtgezet dat men Aboutaleb als soort mafkees bestempelden, en uitlachten dat Friesland niet in aanmerking kwam voor de Rotterdamse aanpak. Want men vergeet gewoonweg dat wanneer ik IS strijder zou zijn? Ik een bezoek zou gaan doen aan het mooie Friesland. Ik zou een manier zoeken om in Friesland te belanden, om dan eens een daad te stellen tegen de bombardementen. U raadt het al? Of moet u lachen? IS wordt door Nederland gebombardeerd vanuit vliegbasis Leeuwarden(en Volkel)! Dat vertelde ik toen, ik zag de gezichten verkrampen. Dezelfde gezichten die nu de laatste maanden voorop staan om de vluchtelingenstroom te verwelkomen in de Friesland. Ik zag burgemeester Achmed Aboutaleb glimlachen. De vliegtuigbasis en de havenstad Harlingen ligt maar een kleine kwartier van elkaar af, met de auto. Dat is een kortere afstand die ze tussen Parijs en België moesten rijden. Ik heb Aboutaleb na afloop nog een hand geschud, hij vond me een intelligente man. Ik zei, dat kan wel maar de rest slaapt nog, of is dat niet. Hij snapte de humor, we lachten naar elkaar. Ik heb hem sterkte toegewenst.

Wapenbroeders

Ik heb ook weleens tegen mijn vrienden verteld de afgelopen jaren, er komt een tijd aan dat wij(Molukkers) weer zij aan zij vechten met de Nederlanders. Ik ben bang dat de tijd niet meer ver van ons is verwijderd. We worden weer wapenbroeders tegen een gezamenlijke vijand. Maar ik hoop dat het nog wel een tijd gaat duren. Of dat die tijd niet aanbreekt. Want eerst moeten we gelijk komen met de Nederlandse Staat, want onze ouders waren destijds de wapenbroeders en helden in situaties van oorlog. Ondanks hun inzet, zweet en bloed. Laten we het nu maar niet hebben voor een keer, dat de KNIL militairen met hun gezinnen in de oude concentratiekampen werden opgevangen. En nergens over klaagden want het zou maar zes maanden duren.

Bent u allen wakker? Of slaapt u door? Ik hoop in ieder geval dat de Molukse samenleving vooral de tweede en derde generatie uit zijn luie stoel gaat komen. Want we moeten opstaan voor de eerste generatie die alles hebben gegeven aan ons. Zodat wij ons posities hebben verworven binnen de Nederlandse samenleving. Het kan niet zo zijn dat wij nazaten van oorlogshelden en veteranen onze eigen ouderen laten stikken.

Nederland vergeet zijn oorlogshelden en verzetstrijders
Nederland vergeet zijn oorlogshelden en verzetstrijders

Kom naar de vergaderingen van het Moluks Platform Den Haag 08.07.2015 waar ik met Maluku4Maluku onderdeel ben geworden:

Zaterdag 21 november 2015 Molukse woonwijk Wierden

Zatedag 19 december 2015 (Concentratie)Kamp Vught

Druk op delen op jouw Facebook, wanneer je er mee eens bent!

Maluku4Maluku

Leo Reawaruw

Facebook Leo Ambon Reawaruw / @Reawaruw

Denny Landzaat ex-(Oranje)voetballer:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s