Maluku4Maluku gaat zelfstandig door in 2016

Hoe leg je het uit? Verwarring ontstaat er, maar ook emotie. Na zeventig jaar erkenning! Enveloppe met een simpele tekst..sioh sayang! (Bapa Otto Lekehena 98 jaar - Drachten)
Hoe leg je het uit? Verwarring ontstaat er, maar ook emotie. Na zeventig jaar erkenning! Enveloppe met een simpele tekst..sioh sayang! (Bapa Otto Lekehena 98 jaar – Drachten)

Druk op delen belangrijke contactinformatie voor eerste generatie Maluku

Onderstaande tekst is gezamenlijke verklaring die te vinden is op de website: http://www.maluku4maluku.com

Maluku4Maluku is een actie- en werkgroep die als doelstellingen de volgende zaken heeft een herschrijving van het onderzoeksrapport “De Punt 1977”. Op basis van getuigenisverklaringen van de personen die de laatste jaren op het internet, en in interviews nieuwe elementen hebben gebracht. Maar ook de analyses van de geheime diensten van Amerika en Engeland dienen meegenomen worden. Naar aanleiding van de uitspraken tijdens de ontmoeting met ministers van de Nederlandse regering, zit daar de veteranenstatus en achterstallige militaire pensioenregelingen aan vast gekoppeld. Dit is bij overlijden van de veteraan een pensioenrecht voor de vrouw(weduwe). Bij de “Backpay” die door het Indisch Platform is binnengehaald, wil Maluku4Maluku een begeleidende rol zijn binnen de Molukse samenleving. Maluku4Maluku is een samenwerkingsverband opgestart met het Indisch Platform.

Maluku4Maluku is sinds zondag 12 september 2015 een samenwerkingsverband aangegaan met enkele organisaties, en onafhankelijke personen binnen het Moluks Platform 08.07.2015

De organisatie Aliansi Maluku beter bekend als Alma speelt hier een grote rol in. Met name de volgende personen: Polly Roemloes(Nistelrode), Augustinus Tuparia(Assen), Thony Retobb(Nistelrode), Gustaf Patty(Vught). Na een paar maanden van goede samenwerking met een ieder binnen het Moluks Platform kreeg Maluku4Maluku een beklemmend gevoel met veel weerstand om de samenwerking voort te zetten.

VIDoorn2

Maluku4Maluku wil u allen bekend maken dat wij als actie- en werkgroep zelfstandig doorgaan om onze doelstellingen met name voor de eerste generatie binnen te gaan halen. Wij zijn als groep vasthoudend en overtuigd dat dit geen kansloze doelen zijn. De volgende redenen hebben ons doen besluiten om zelfstandig door te gaan los van het Moluks Platform Den Haag 8 juli 2015.

1. Men spreekt over “eenheid in diversiteit” maar het dragen van onze vierkleur op onze kleding stuit op kritiek, vooral door de mensen van Alma. Maluku4Maluku beseft dat de RMSstrijd door misleidende organisaties en personen in Nederland uiteen geslagen is. Maar RMS bestaat en is geen droom. Het is een erkende staat (die bezet is) die door de ontwikkelingen van de “Koude Oorlog” in de onderste la is beland van de internationale politieke arena. Deze kritiek is niet terecht! Men dient te beseffen, dat wanneer men wil spreken over een vertegenwoordiging van de Molukse samenleving, dat vijfennegentig procent van de zestig duizend Molukkers in Nederland de vierkleur aanhangt, in plaats van de tweekleur.

RSL_7136

2 Diverse afspraken die gemaakt zijn in interne vergaderingen (Zwolle en Woerden) met Nona Salakory, en Leo Reawaruw van Maluku4Maluku, worden door eerdergenoemde personen weggestreept. Daarna omgebogen naar het Alma aanpak.

3. Dezelfde personen doen zich belangrijker voorkomen dan ze in het echt zijn. Zij praten over hun netwerken binnen de politiek. Het bevreemdt ons echter zeer, dat zij deze invloed en of netwerken niet hebben aangewend om onze veteranen hun recht op “Backpay” te laten krijgen. Maluku4Maluku heeft dit wel gedaan, omdat wij onze eerste generatie voorop stellen. Wij zijn er achter gekomen dat onze doelstellingen niet hetzelfde zijn als eerdergenoemde personen, en of organisatie Alma. Maluku4Maluku beschikt wel degelijk over dezelfde netwerken in Den Haag.

4. Maluku4Maluku wenst op geen enkele wijze in één adem genoemd te worden met bepaalde personen, en of organisaties. Dit is duidelijk gemaakt in drie interne vergaderingen, ondanks dit gegeven wordt in openbare vergaderingen presentaties gegeven waarin het publiek wordt getrakteerd op bepaalde namen. Maluku4Maluku geeft deze onderdelen van de presentaties niet, en neemt daar totaal afstand van.

VIDoorn1

5. De laatste reden die hier volgt heeft de doorslag gegeven om uit het Moluks Platform weg te stappen. In de laatste openbare vergadering in Vught, werd er respectloos vooral met de eerste generatie om gegaan. Dit kunnen wij als Maluku4Maluku niet accepteren, want wij staan op voor de eerste generatie. Maar wij hebben daar ook met bezoekers gesproken, die ons melden dat binnen het Moluks Platform mensen zitten die in wijken wonen waar eerste generatie mannen, en vrouwen wonen. Deze namen zijn bij Maluku4Maluku niet bekend! Wij vinden het niet van respect tonen naar de eerste generatie, wanneer wij maanden lang op zoek zijn naar namen van de eerste generatie. En dezelfde mensen binnen het Moluks Platform weten waar de eerste generatie is in hun woonomgeving, maar ze geven dit niet door! Dit leidt naar een samenwerking, die geen daadwerkelijke samenwerking is. De redenen waarom zij deze ontbrekende namen niet doorspelen zijn bij ons onbekend. Wij hebben wel vermoedens. Maar één ding is zeker. Maluku4Maluku heeft daadwerkelijke status binnen onze samenleving, en let wel ook mandaat. Want Maluku4Maluku heeft deze gekregen van de eerste generatie. Die ons vertrouwt, en ons ook hun persoonlijke informatie toevertrouwt. Wij zullen deze verkregen status en of mandaat ook beschermen. Maar ook afschermen van personen en of organisaties die over de ruggen van de eerste generatie misbruik daarvan willen gaan maken. Misbruik maken om hun doelstellingen in een dubbele agenda te behalen, dit laten wij als Maluku4Maluku niet toe!

Maluku4Maluku gaat gewoon door met presentaties te geven in Molukse woonwijken voor de eerste generatie. Maluku4Maluku is druk bezig met een agenda in te plannen, om ook dagen te gaan invullen om met name de eerste generatie te gaan eren in 2016. Maluku4Maluku gaat zelfstandig door! En mag vanaf vandaag met geen enkele organisatie of persoon binnen de Molukse samenleving genoemd worden in een of andere samenwerkingsverband. Of Maluku4Maluku moet dit zelf bekend maken!

Maluku4Maluku hoopt dat u allen een gezegende Kerst hebt gevierd, en we wensen u en de uwen een zeer gezond 2016

AAAMaluku4MalukuKaart

Maluku4Maluku
Nona Salakory & Phaidra Johannis
James Hehanussa & Jan Falaksoru
Leo Reawaruw

Postadres:
“Maluku4Maluku”
Nona Salakory
Eemnesserweg 4
3741 GA Baarn
Email: nona.salakory@online.nl / salahutu@gmail.com (Reawaruw)
Wilt u gebeld worden voor meer informatie? Mail naar salahutu@gmail.com uw telefoonnummer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s