Hoop(tegenstanders van de maffia…stem tegen!)

Kerken is KNIL recht, dus voor en van de eerste generatie
Kerken is KNIL recht, dus voor en van de eerste generatie

Verstoppertje

Ik ben een omstreden persoon binnen de Molukse samenleving, overal waar mijn naam viel een jaar geleden nog. Werd er met afkeuring over mijn persoon gesproken. Mijn familie had er ook veel mee te maken, ze noemden hun achternaam en dan werd er verteld ben je familie van Reawaruw? Achterlijke vraag natuurlijk! Want dat is vragen, en het antwoord al weten. Veel van mijn familie gaven de massa gelijk. Enkelen die geloofden in mijn visie, en ze steunden mij. Respect dwong ik af, om onder elke stuk mijn naam te schrijven. Mijn neven die mij begrepen gingen verder de discussie niet meer aan, maar ze wisten waarom ik alles zo naar buiten bracht. Men viel mijn mening ook altijd aan, onder fake-namen. Vond ik alleen maar zielig. Zieliger was dat de meerderheid er nog intrapte. Ik ben al een tijdje actief op het internet met mijn meningen en visies, in de tijd van DLM(Djangang Lupa Maluku) een forum op internet rond de jaren 1998-2002. Toen ik stukken daarop publiceerde kon ik wachten op scheldpartijen, bedreigingen aan mijn adres. En vooral een keiharde kern die de zichzelf noemende RMS regering in ballingschap verdedigde, en altijd er overheen vertelde misschien heeft Reawaruw wel gelijk. Maar wij geloven in een wijzing van koers van de leiders op termijn, en zullen hun blijven steunen. Lachwekkend gewoon dacht ik toen, en nu! Want ze zaten op rampkoers. En nu? Nu hoor je niemand meer, nu speelt iedereen verstoppertje. Omdat de zwijgende meerderheid van de Molukse samenleving zichzelf heeft wakker geschud.

Landverrader of dief?

Ook schreef destijds(het jaar 2001) over de verdwenen kerkgelden. Ook over dat onderwerp werd ik weggehoond, of zelfs verrot gescholden. Ik werkte voor Nederland of de RI. Of anderen beweerden voor allebeide! Dat ik nog niet voor de KGB werkte verbaasde me. Ik bleef maar lachen. Ik publiceerde ook een stuk die ik van het ANP oppikte, het ANP is een internationaal persbureau. En hun artikels worden zorgvuldig geanalyseerd voor publicatie, en daarna in alle talen vertaald. In het jaar 2001 schreef ik er een stuk over! Ik was een landverrader?

Geen eerste generatie met KNIL rechten? Geen GIM geen Molukse kerken
Geen eerste generatie met KNIL rechten? Geen GIM geen Molukse kerken

Justitie vervolgt oplichter Molukse kerken

ZATERDAG 03 NOVEMBER 2001 | 11:42 | ANP BINNENLAND |

ARNHEM (ANP) – Justitie vervolgt de man die verantwoordelijk wordt gehouden voor het financiele debacle van de Molukse kerken in Nederland. De verdachte A.B. (Berhitu) wordt verdacht van oplichting en het zonder vergunning optreden als effectenmakelaar. De Molukse kerken zijn in financiele problemen gekomen door deelname aan een uiterst dubieus project. De Molukse Kerkvoogdijraad (KVR) stopte drie jaar geleden ruim vijftig miljoen gulden in een beleggingsprogramma. De inzet zou binnen een jaar worden verdubbeld, zo werd de KVR wijsgemaakt. De zaak liep mis en de Amerikaanse autoriteiten legden beslag op het geld, omdat een groep zakenlieden een claim op de miljoenen legde. Sindsdien kunnen de kerken niet meer over het geld beschikken. Pogingen om het geld terug te krijgen, zijn tot nu toe op niets uitgelopen. Door de affaire dreigt een faillissement van de KVR. De kerkvoogdijraad heeft al een tiental medewerkers moeten ontslaan en nieuwbouw en onderhoud van kerken is stilgezet.

De 51-jarige Berhitu wordt ervan verdacht dat hij de KVR onder valse voorwendselen in het project heeft gelokt. Hij staat donderdag terecht bij de rechtbank in Arnhem. B. wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie, het zonder vergunning optreden als effectenmakelaar, oplichting en heling.

De inwoner van Venray zou zijn opgetreden als tussenpersoon om geld aan te trekken. Hij zou daarvoor zo’n 150.000 gulden aan commissies en provisies hebben gekregen. Volgens het Openbaar Ministerie is dit afkomstig van misdrijven, en maakte Berhitu zich dus ook schuldig aan heling.Niet alleen de Molukse kerken werden het slachtoffer van de
praktijken van Berhitu.

Ook enkele prominente Molukkers trapten in zijn praatjes. Onder meer twee ex-kabinetsleden van de Vrije Republiek der Zuid-Molukken (RMS) in ballingschap gingen voor hoge bedragen het schip in. Zij investeerden tot twee ton in het project. Een bestuurder van de aan de RMS gelieerde partij Badan Persatuan is voor 10.000 gulden opgelicht.

Molukse Old Boys Network

Het geld wat men in een aandelenavontuur stopte was een en al een schimmenspel. Ik noem het de “Molukse Old Boys Network” die elkaar tipten om zichzelf te verrijken. Verrijken met geld van en voor de eerste generatie, want stel er was veel winst geweest van de personen die meededen buiten de KVR om. Was dit in hun zakken beland. Niets algemeen belang. Ze wilden gratis meeliften. De Molukse kerken zijn gegeven aan de eerste generatie, en niet aan de bestuurders van de tweede generatie(KVR). Die men moet gaan bestempelen als dieven, en zelfs maffia! Ik kom op voor de eerste generatie met mijn werk(actie)groep Maluku4Maluku. Wij zetten ons ook in voor de bescherming van de rechten van de eerste generatie. Het gaat deze vrijdag om de Molukse kerk in Tilburg, in een rechtszaak. De Molukkers in Tilburg wilden het niet tot een rechtbank brengen. Maar de maffia van de GIM wilde niet luisteren, en hun de verkoop van hun kerk(van de eerste generatie) door hun strot duwen.

En drie maal raden wat er met Berhitu is gebeurd? Hij is al enkele jaren de penningmeester van de GIM. Kunt u dit voorstellen? Raar maar waar. Over criminele organisatie of te wel maffia gesproken. De waarheid moet bedekt worden. Want er wordt ons verteld dat er een bedrag van minder dan een vier miljoen euro is overgebleven. Maar ik geloof er geen snars van. En de ex-minister van de zogenaamde RMS maffia regering? Ene Otto Matulessy? Die zit ook in het kerkbestuur, en is voorzitter! Maar die ene Otto Matulessy was dus ook een van de prominente Molukkers die als zogenaamd minister van de RMS in ballingschap geld investeerde!!!

Klik om huidige bestuur te zien:
http://www.geredjaindjilimaluku.nl/organisatie/besturen/bestuur-synode/buro-hoofd/

Investeerde met andere ex-minister van de zichzelfnoemende RMS regering voor 200.000 gulden. Eigen belang, boven algemeen belang.
Investeerde met andere ex-minister van de zichzelfnoemende RMS regering voor 200.000 gulden. Eigen belang, boven algemeen belang.
Tweede ex-minister van de RMS regering die ook prive meedeed in het aandelenavontuur van de KVR
Tweede ex-minister van de RMS regering die ook prive meedeed in het aandelenavontuur van de KVR

Hoe durven beide heren nog kerkdiensten te leiden! En zich nog vertonen als bestuurders. Ze verkopen hun eigen moeder. Ze willen beginnen met de verkoop van de kerk Tilburg, en daarna meerdere kerken verkopen. Om zo hun falen te verdoezelen. En hun praktijken van list en bedrog. Want een ding is zeker er is geen geld meer voor onderhoud, door beide heren. Dus dan maar verkopen, en minder kerken. Maar de tweede generatie heeft dat recht niet om dit te doen. Zo lang er nog eerste (KNIL)generatie leeft moet het recht op gebedsruimte in hun woongebied overeind blijven staan. Dus onze eerste generatie moet in hun laatste jaren een kerkdienst in een stichting doen? Ik heb meerdere van de eerste generatie dit uitgelegd, ook hoe de KVR gelden verdwenen zijn. Hun boodschap is, het is ons recht. Wij staan achter jullie! Vooral nu ze weten dat binnen het kerkbestuur dieven en zwendelaars zitten. Wij hebben het vertrouwen al verloren in hun, maar ik ben benieuwd of u nog het vertrouwen heeft in Berhitu en Matulessy. Stem mee in de poll:

Deel dit bericht want het is belangrijk, dat iedereen weet dat het niet alleen om de kerk in Tilburg gaat. Maar om het behoud van alle Molukse kerken in Nederland. Ik zal binnen 48 uur weer met een blog komen in verband met het bestelen van de KVR kerkgelden.

Maluku4Maluku
Leo Reawaruw
https://www.facebook.com/events/569183473235073/

Rechtszaak Jemaat GIM Tilburg voor Behoud versus Synode Gerejah Indjili Maluku GIM inzake het behoud Molukse Erfgoed, kerkgebouw Rehoboth, Karmelietenstraat 45, Tilburg, kavel AC 1864.

Vrijdag 12 februari 2016.

Tijd : aanvang 09.00 tot 11.00.

Locatie:
Het gerechtsgebouw Rechtbank Midden Nederland,
Vrouwe Justitiaplein 1,
3511EX, Utrecht.
tel: 088-3620000

Bijwonen van de behandeling.
De inhoudelijk behandeling is openbaar. Bij binnenkomst van het gebouw vindt vanwege de veiligheidseisen controles plaats. Neem in ieder geval een geldig identiteitsbewijs, een paspoort of rijbewijs, mee. U wordt ook verzocht om de algemene huishoudelijke reglementen bij het betreden van het gebouw en zaal op te volgen en te respecteren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s