Hoop(leugens ook na 65 jaar)

De leugen regeert over de RMS

De Nederlandse media blijft maar doorgaan met leugens te verspreiden, gevoed door de Nederlandse overheid. De Nederlandse burger mag na 65 jaar nog steeds niet de waarheid weten. Moet steeds lezen en horen, dat wij een droom hadden en hebben. En dat we die droom moeten laten loslaten. De droom is een eigen staat. Of te wel de RMS. Veel Molukse zogenaamde leidinggevende personen heb ik in al die jaren gezien in de media. Ze veerden mee met al deze onzin. Zij allen trappen ook in de leugens! En verspreiden ook weer leugens in onze samenleving.

KaarsHanden

Internationaal erkenning

Want? Er is op 25 april 1950 gebruik gemaakt van het recht op het zelfbeschikkingsrecht die was bereikt met alle bevolkingsgroepen die behoorden tot het Nederlands Indisch Gouvernement. Dit was een internationaal erkend verdrag. RMS is geen droom! Maar is een staat(land) vanaf 25 april 1950. Een republiek die wel wordt bezet. Net zoals veel andere landen op dit moment. Omdat de “Koude Oorlog” op zijn hevigst was, heeft men de kwestie weggemoffeld. De Staat der Nederlanden liep voorop hiermee, en heulde met Sukarno. Sukarno en de zijnen, die op hun beurt heulden met de Japanse bezetter. En zelfs waren opgeleid door Japan. Nederland verraadde hun trouwe bondgenoten die zij aan zij meevochten “Ambonezen” vanaf 1940 tot en met 1951 “wapenbroeders”! Daar hoor, en lees ik niets van na 65 jaar. In de jaren vijftig van de vorige eeuw mocht je een postzegel internationaal gebruiken, wanneer het land van de postzegel erkend was door de Verenigde Naties. Let op! Er zijn twee RMS postzegels toen erkend geweest internationaal, voordat de RMS werd bezet. Hiermee is ook een andere bewijs geleverd. RMS bestaat! Alleen is nu bezet grondgebied, net zoals Nederland in 1940-1945. En hou dat gelul voor je dat het nooit bevrijd kan worden. Want dat riep men ook toen de USSR bestond. Litouwen, Letland, Estland, en ga zo maar door! Het verzet in de wereldoorlog geloofde ook steeds in een vrij Nederland, of zie ik dat verkeerd?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
KNIL monument Rengerspark Leeuwarden

NOS 65 jaar Molukkers in Nederland

Iedereen is benieuwd naar de uitzending van vanavond op NPO(Nederland) 2. Maar in de aanloop naar de uitzending zie ik het als een reclame-stunt van de Nederlandse overheid. Met nog meer leugens. Ik heb de tekst van de aankondiging onder de loep genomen. Bepaalde passages zijn regelrechte leugens:

Gezinnen waarvan de mannen – vaak van vader op zoon – hadden gediend in Nederlandse krijgsdienst: bij het KNIL (Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger) of de Koninklijke Marine

Men spreekt hier alsof men de KNIL had verlaten bij het vertrek voor zes maanden naar Nederland. Het wordt zo geformuleerd dat het ex-KNIL waren. Dit is niet waar. Men is op dienstbevel KNIL ingescheept geweest.

Tijdelijk, zo was de bedoeling, want bij de onderhandelingen over onafhankelijkheid van Indonesië was bedongen dat de Molukken een vorm van zelfbeschikking zouden krijgen. Maar daar kwam niets van terecht en de Molukkers bleven hier.

Zelfbeschikkingsrecht was nooit exclusief voor de Molukkken, maar was ook voor Papua, Atjeh en Timor. Denken ze nu echt dat ze ons nog steeds kunnen belazeren? Lachwekkend is dit gewoon. De leugens blijven maar aanhouden. Het woord en onze staat RMS komt in geen enkele zin voor(kijk hier beneden naar de link van de NOS)!

Trailer voor vluchtelingen?

Wanneer men de trailer goed bekijkt komt een nieuwe grove leugen naar boven. Herman van der Zandt geeft als reden aan:

“Ze waren niet meer veilig!”

http://www.npo.nl/nos-65-jaar-molukkers-in-nederland/21-03-2016/16act0321Molukkers

Of te wel men was op de vlucht? Wat een komedie is dit geworden. Wij “Ambonezen” of te wel Molukkers zijn geen nazaten van vluchtelingen, gastarbeiders en of gelukzoekers. Laat dat duidelijk zijn na 65 jaar. Wij zijn nazaten van een van de meest gevreesde legeronderdelen in de Nederlandse geschiedenis in de periode 1940-1951 KNIL en KST(Korps Speciale Troepen voorloper van de Korps Commando Troepen drager van de Willemsorde)!

Even serieus nu, eerherstel!

Natuurlijk ga ik de uitzending zien, maar ga hem zeker niet meer serieus nemen. Want men verteld mij steeds dat ene Silvia Pessireron als een van de Molukse boegbeelden in beeld gaat komen. In een blog vorig jaar na mijn bezoek op de ministerie in Den Haag met minister Ard van der Steur en vice-premier Lodewijk Asscher schreef ik over een dame die na de bespreking mij aanklampte. Dat was Syliva Pessireron. Zij vertelde mij dat zij, en Rob Tupan verantwoordelijk waren voor de erkenning van de mariniers 1977, dat zij een veteranenstatus kregen. Want Sylvia beweerde dat er geen enkele bezwaar was vanuit de Molukse samenleving voor de erkenning van veteranenstatus. Moet ik nog meer uitleggen?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ambonezen werden als wapenbroeders verraden.

Hoeveel uren heeft de werk(actie)groep Maluku4Maluku verloren om de KNIL en KST militairen die 65 jaar geleden aankwamen een veteranenstatus te geven? We zijn nog steeds actief bezig hiermee, en dat is geen leugen! Naast de achterstallige militaire pensioenrechten voor de veteranen, en weduwen. Doen de mensen die de boegbeelden zijn in de uitzending vanavond daar ook iets voor? Wil ik het nog niet eens hebben over de “Backpay”! Want het Taskforce Indisch Rechtsherstel was verantwoordelijk voor het persbericht dat de “Ambonezen” of te wel de Molukkers geen recht hadden op de “Backpay”! Drie maal raden wie achter dat zelfde persbericht zat…….juist ja! Boegbeeld Sylvia Pessireron.

SylviaP1

Silvia Pessireron spreekt wederom namens Molukse samenleving?

Ze heeft een boek geschreven misschien wel meer, en verder? Mogelijk is ze vandaag op zoek naar haar eigen eerherstel! Maar ze moet eerst maar voor de camera uitleggen over haar bewering dat ze namens de Molukse samenleving mag spreken ten aanzien van de veteranenstatus 1977. En daarna mag ze uitleg geven over de “Backpay”! Ik sprak over “Molukse intelectuelen” die voor hun eigen eer en glorie de zogenaamde spreekbuis zijn voor ons, zij mag nu alles gaan uitleggen bij de NOS. Het zal wel een zoetsappig verhaal worden doorspekt met heimwee en weemoed. Of RMS aan bod komt? Ik geloof er niets van, mogelijk in een paar zinnen. RMS is de oorzaak van de volksverhuizing naar Nederland, omdat de Staat der Nederland zijn wapenbroeder net zoals een NSB-er verkocht aan de vijand. En daar is geen speld meer tussen te krijgen.

Maluku4Maluku

Leo Reawaruw

Doe mee met onze eigen herdenkingsdiensten en licht de nachten op voor de aankomst van alle boten in 1951. Opdat wij en zij niet vergeten!
http://www.maluku4maluku.com/426237164

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s