Hoop(Nederlandse leugens over Jihad)

Onder vuur het “vrije westen”
RMS53
Als Christen aan het kruis genageld daarna vuurpeleton!

De dag na de uitzending NOS 65 jaar Molukkers in Nederland, word opgeschrikt door nieuwe aanslagen van Jihadisten in het nu nog “vrije westen”. Brussel is in oorlog met terreur, en ligt onder vuur. De tijdbom tikt richting Nederland, de vraag is niet of het gaat gebeuren. Maar wanneer! Hoe wrang dit is voor de Molukse samenleving hebben maar weinig Nederlandse burgers door. Want in de periode 1999 tot en met 2001 woedde er een Jihad op de Molukse eilanden. Die Jihad werd ondersteund door het leger en marine van de grootste moslimstaat van de wereld Indonesie. Ik schreef toen over de volgende groepen die actief waren op de Molukken, Laskar Jihad, Laskar Mudjahedin, en nog meer moslimextremistische groepen. Dit is geen verzinsel, en is op te zoeken via het internet. Wie loog de Nederlandse burger, en maatschappij nu weer voor?

Salakory

Kaarsjes de nacht voor de aankomst zondag 20 maart 2016 – Nona Salakory

Interne geloofskwestie

Wij als Molukse gemeenschap moesten ons stil houden, want het was een interne geloofskwestie. De Nederlandse staat wilde zich niet bemoeien met interne geloofskwesties! Wel heel grappig deze stellingname. Want waarom vliegen Nederlandse F16 straaljagers nu over bepaalde landen om een geloofsgroep zoals IS te bombarderen. Waarom moeten er kleine dorpen in Nederland overspoeld worden met vluchtelingen, die een gematigde Islam aanhangen? Maar of er daar ook mogelijke terreurcellen tussen zitten? Daar hoeven we ons geen zorgen over maken.  De IS, is dat niet een interne geloofskwestie? Of worden we nu ook in deze zaken voorgelogen?

Voelen
 SIMONRIP
Voor het zwaaien van de RMS vlag 15 jaar gevangenisstraf!
In de gevangenis gestorven omdat men medische zorg weigerde te geven!

Op de Molukken worden er nog mensen vastgezet, en uitgehongerd in gevangenissen omdat ze met een vlag zwaaiden. Zij worden ook gezien als ongelovige honden door de mensen(Moslim) die over de gevangenissen de scepter zwaaien. Jihad is wereldwijd, en een wereldwijde vijand voor iedereen. En de haat naar zogenaamde ongelovige honden ook! Maar op de Molukken is het een interne geloofskwestie?

Laskar Jihad krijgt steun van de president!

 

Dit komt omdat de belangen van de multinationals uit Nederland boven het bestrijden van Jihad, en mensenrechten voorgaat. VOC mentaliteit! Ik heb destijds voorspeld in het jaar 2000 dat er een periode zal aanbreken, dat Nederland gaat beseffen wat Jihad is. En dat men dan eindelijk de pijn mogelijk kan voelen, wat wij ook voelen wanneer wij het woord Jihad horen.

Rocky en Wim schaap kindje slaap

Even terug naar de uitzending, deze was doorspekt met leugens! De introductie die werd gedaan was een grove leugen. Er werd gezegd dat de KNIL vluchtte uit angst, en voor hun veiligheid. Voor de krachten van Republiek Indonesia? Klopt niet! Want in die periode was de Republiek Indonesia Serikat van kracht, en in het internationale verdrag was een zelfbeschikkingsrecht opgenomen. Angst? Veiligheid? Men was bang dat de KNIL en KST gebruik willen maken van hun ontschepingsrecht. Dat hield in dat de Nederlandse overheid de militairen moesten gaan ontschepen waar ze maar wilden. Iedereen wilde terug naar de Molukken. Er was geen angst! Om zich massaal aan te sluiten bij de RMS, en de RMS te verdedigen. Dat ontschepingsrecht werd dus door een truc door Nederland in samenspraak met de RIS(Sukarno heulde met Japan) ontnomen. Men moest op dienstbevel voor zes maanden naar Nederland. Zes maanden werden er vijfenzestig jaar. Met voor velen het gevoel dat men terug zou keren, omdat dit door hun Nederlandse “wapenbroeder” was beloofd. Het ergste van gisterenavond was dat Rocky Tuhuteru, en Wim Manuhutu(expert geschiedenis?) in de uitzending schaapachtig voor hun uit zaten te staren. Terwijl de eerste generatie werd weggezet als soort “vluchtelingen”. Totaal respectloos! Geen enkele weerwoord! Van niemand niet die live in de uitzending was. Wat moeten hun vaders of ooms nu denken, stel dat ze dit allemaal mee konden maken en aanschouwen.

SimonT

Simon Tahamata sprak met zijn hart, als ware Molukker!

 

 

De enige persoon die met heel veel gevoel, mij persoonlijk kon bekoren was Simon Tahamata. Op een juiste wijze bracht hij het gevoel naar voren. Ik weet dat er geknipt is in zijn interview. Want de term RMS werd niet veel genoemd. Ook niet door de Molukkers in de live uitzending. Het was gewoon opvallend dat op de term RMS een vloek rustte bij de makers. Ook werd er niet gesproken over oude concentratiekampen, het waren woonoorden en of Molukse wijken in 1951? Wij noemden het Kamp Vught, Kamp Westerbork, Kamp Vaassen. Nu was het ineens woonoord Lunetten? Ik kan u verzekeren dat de Nederland de term kamp pas in de jaren zeventig na de treinkapingen liet vervangen. Want eindelijk besefte men na jaren dat het oude concentratiekampen waren, en de waarheid mooier gemaakt moest worden.

Kamp Vught

De Molukkers wilden niet verhuizen want ze vonden het goed om in een grote gemeenschap te leven werd gesteld. Gelul wederom. Men wilde de kampen niet opgeven, omdat men het verblijf als tijdelijk zag. Het verhuizen naar een woning, was men bang het “tijdelijk verblijf” recht te verliezen. Dat alles een leugen was, werd later pas duidelijk.

De Molukse acties werden volgens de programmamakers gedaan uit onvrede met de situatie hier in Nederland. Het woord RMS werd niet genoemd. Het waren gewelddadige protesten, omdat men in kansloze posities waren beland? Wat een gelul allemaal. Alles werd gedaan in het licht van bevrijding van ons bezette staat RMS.

Tweede herdenkingsnacht

Vandaag doe ik mijn kerstster weer aan, en brand ik een kaars in de nacht. Jij ook? Want het is morgen 65 jaar geleden dat de Atlantis aankwam, er volgen nog meer nachten voor de aankomsten. Licht de nacht op ter nagedachtenis van hun allen. Opdat wij en zij niet vergeten!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vanavond en vannacht ontsteek een licht / ster voor de Atlantis
Maluku4Maluku
Leo Reawaruw
Doe mee aan de resterende nachten(licht de nacht op voor de aankomsten), en zend een foto naar Facebook Maluku4Maluku! En let op! Wij zoeken nog steeds namen van de eerste generatie om hun achterstallige militaire pensioenrechten te gaan bevechten bij de Nederlandse overheid. Ook voor de “Backpay” zoeken wij contact met de soldadu tua KNIL.
KaarsHanden
Ontsteek een kaars en of licht op de avond en nacht voor de aankomsten!
Opdat wij en zij niet vergeten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s