Hoop(tranen van veteranen in Leeuwarden)

KNIL monument vernield
KNIL monument totaal vernield in Leeuwarden

Afgelopen weekend was de gemeente Leeuwarden zo slim geweest om toestemming te geven om een tijdelijke camping te vestigen, naast het Rengerspark, dit voor een of andere metal(rock) festival “Into the Grave”. In het park staat het Indiëmonument voor de overleden Friese KNIL militairen. Dat er geluidsoverlast is in een grote stad is op zich niet erg, want daar is het een stad voor. Maar het centrum van Leeuwarden werd wel getrakteerd deze maal op veel volume, de ambtenaren waren zeker op vakantie.
De keuze om een tijdelijke camping midden in de stad te plaatsen is een grove blunder. Het feit dat er dames die met hun honden langs en in het park wilden wandelen door enkele festival bezoekers die op de camping verbleven werden lastig gevallen, daar kon je ook op wachten! Ik ben vanochtend naar het Rengerspark geweest. En ik sprak enkele mensen aan, die bij het Indiëmonument stonden.

http://www.maluku4maluku.com/430087423http://www.maluku4maluku.com/430087423http://www.omropfryslan.nl/nieuws/656239-indiemonument-leeuwarder-rengerspark-volledig-vernield

Grove blunder gemeente Leeuwarden

Daar sprak ik twee dames die klaagden over het feit dat ze werden lastig gevallen door publiek die op de tijdelijke camping verbleven. Het is niet zo dat het bij specifiek metal(rock) publiek alleen is, want zet je duizend mensen bij elkaar? Zijn er altijd rare gasten bij. Maar het feit dat je midden in de stad een tijdelijke camping neerplaats als gemeente gaat er bij mij niet in! De ambtenaren of B&W komt toch niet onder een steen vandaan? Het is toch bekend dat er bij muziek festivals drank en drugs worden gebruikt! En dat de route van de camping, waarvan veel bezoekers onder invloed zijn, langs het park gaat. In het donker moet men verplaatsen naar de camping. En wat kan er gebeuren allemaal in het donker in een park en of bos? Vaak worden er geen aangiftes gedaan door vrouwen die worden lastig gevallen of verkracht in het donker. Dit omdat men zich schaamt, of zelfs dat men niet door de molen van de politie gehaald wilt worden. Wat is er allemaal de afgelopen nachten wel gebeurd in de Rengerspark? Wie het allemaal weet, mag het zeggen! Natuurlijk kan je niet concluderen met alle zekerheid dat de vernielers van het monument op de camping waren. Maar de vermoedens en alle aanwijzingen(ook door de verhalen van dames die werden lastig gevallen) duiden daarop! Een tijdelijke camping in een stad. Geen extra beveiliging op de route, en voor de buurtbewoners die zich daar ook begeven. Hoe kan je dit allemaal verzinnen? Leeuwarden gaat zich opmaken voor Culturele Hoofdstad van Europa 2018? Ik hoop dat ze deze blunder niet weer gaan maken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Eerbetoon KNIL veteranen Leeuwarden

 

Veteranen en wapenbroeders

Want het leed die men bij alle nabestaanden heeft veroorzaakt is niet meer te overzien. Ik ga morgen voor het eerst naar de Nederlands-Indië herdenking in Den Haag. Want het word tijd dat de wapenbroeders van de Friese KNIL militairen hun recht gaan opeisen, en dat geldt voor alle Molukse(Ambonezen) en Indische KNIL veteranen. Waarvan veel meer dan dertien weken wachten op hun “Backpay”, en waarvan velen nog geen enkele cent militair pensioen hebben gekregen.
Ik heb voor alle veteranen die hebben gediend in Nederlands-Indië twee kaarsen gebrand bij het vernielde Indië monument in Leeuwarden. Want morgen is het hun dag, maar morgen is het ook de dag dat wij als Maluku4Maluku de eerste lijst naar het Algemeen Burger Pensioenfonds zenden voor Molukse veteranen die al vanaf 1951 wachten op hun “wachtgeld en militair pensioen”!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Boodschap van een dochter van een KNIL veteraan

 

https://www.facebook.com/events/710753375754918/

Morgen gaat een historische dag worden, want morgen melden nazaten van Molukse KNIL militairen zich voor het eerst in Den Haag op de grote herdenking! Maar op dezelfde dag gaan wij als Maluku4Maluku de strijd aan voor onze eerste generatie(postuum of levend), onze veteranen en weduwen. Maar wanneer wij ons moeten inzetten voor Indische veteranen die in dezelfde situatie zijn beland? Zullen wij dit met al onze inzet ook gaan doen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Eerbetoon aan alle slachtoffers

Fotoserie via: http://www.maluku4maluku.com/430087423

Ik hoop dat alle nabestaanden van de Nederlandse KNIL militairen en de nu nog in levend zijnde veteranen vanuit de KNIL onze strijd gaan ondersteunen. Want wapenbroeders en veteranen laten elkaar niet en nooit stikken. En Nederlandse overheid heeft nu inmiddels geleerd dat men veteranen met respect moet behandelen toch? Daarom is er nu een veteranendag ook in Den Haag, of zie ik het weer verkeerd? Wat vindt u er van?

Bent u er mee eens? Druk op delen wanneer u dit bericht leest, of retweet hem op Twitter!

Maluku4Maluku
Leo Reawaruw

https://www.facebook.com/L.P.Reawaruw

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Ambonezen door de Eeuwen Trouw- Molukkers de vergeten veteranen uit Nederland[/captio

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s