Hoop(geven op, maar het volk Maluku4Maluku geeft nooit op)

Stille geheimen

Het dagelijks bestuur van Indisch Platform en hun voorzitter Silfraire Delhaye willen niet reageren op alle kritiek die ik heb geuit. Maar op het internet wakkert de kritiek aan, deze worden geuit door veel Indische personen. Moet men niet eerder spreken over de keiharde waarheid? Daarom willen, en kunnen ze niet reageren. Of is het de Japanse mentaliteit die we nu zien, wel vreemd dat je een Franse naam draagt dan. Zijn er meer stille geheimen die verzwegen worden, en die alle openstaande ereschulden aan de Molukse en Indische gemeenschap in gevaar kunnen brengen.

Japan4
De Japanners moesten gestopt worden

 

Profijt voor iedereen

Terwijl er honderden aanvragen voor de erkenning en uitbetaling van “Backpay” zijn afgewezen op basis van minimale bewijsmateriaal. Nooit is er een proactieve of actieve grondige onderzoek geweest door de SVB, vooral wanneer er afwijzingen zijn geweest waar de aanvrager met zekerheid kan stellen, dat hij of zij(Marine) wel recht heeft op de erkenning. In veel gevallen is er geen keihard bewijsmateriaal. Een budget voor elfhonderd personen was opgesteld in de uitkeringsregel door staatssecretaris M. van Rijn. Maar de Sociale Verzekeringsbank(SVB) bevestigd al enige tijd aan Maluku4Maluku dat er mogelijk niet meer dan vijfhonderdenvijftig personen de erkenning, en uitkering gaan krijgen. Hoezo verloopt alles soepel? Hoezo moeten “die Molukkers” niet zeuren, en hun mond dichthouden. Maluku4Maluku houdt zijn mond niet dicht, wij gaan in de versnelling voor iedereen Moluks, en of Indisch, of Nederlands. Wij gaan het niet meer pikken! Het steeds van het kastje naar de muur gezonden worden, en de dertien weken die voor een beslissing staan voor een aanvrager? Die wordt niet gehaald. Gelooft u mij niet? Lees maar rustig door.  Want de aanvragen die u hier onder over kan lezen? Waren ingediend begin maart 2016, bijna acht maanden verder is er nog geen uitbetaling geweest. Niet omdat alles soepel verloopt, dat beseft u nu toch ook wel? Wij als Maluku4Maluku pikken het niet meer! Wanneer het dagelijks bestuur van het IP dit wel wilt doen? Maluku4Maluku vindt het best, maar wij zetten ons in voor onze mensen. Daar hoort ook bij de aanvraag van de Indische veteraan Hinsbeeck uit Leeuwarden! Dus wij vergeten onze wapenbroeders niet, ik hoop dat Silfraire Delhaye de wapenbroeder van zijn Franse vader ook niet vergeet. Maar wij gaan de strijd aan, wetende dat iedereen profijt daaraan kan krijgen. Ik als frontman, en voorzitter van Maluku4Maluku ben aan het onderzoeken om een kort geding op te starten, tegen de chaos binnen de SVB met betrekking tot de “Backpay”.

Ambon Manise(Veteranen)

Ik ben gemachtigd om op te treden voor drie families vanaf het eiland Ambon, mannen waarvan wij weten dat ze tegen de Japanners in dienst waren van het Nederlands Indisch Gouvernement. Maluku4Maluku is al enige tijd bezig met gesprekken met de leidinggevende personen van de SVB in Leiden. In alle gesprekken wordt ons al meer dan drie weken gemeld, en ook schriftelijk bevestigd, dat er een honderd procent uitkering gaat komen voor Huwae (wonende op Ambon). Maar ook Lalihatu(ook Ambon) zit op koers van erkenning en uitbetaling. Manuhuwa(ook Ambon) zal een discussie worden, maar dat is dan weer een andere verhaal. Ik wil de keiharde bewijzen zien waarop hij afgewezen moet worden. Als gemachtigde vertegenwoordiger van de families vanaf Ambon, heb ik de SVB gesommeerd om binnen 48 uur tot betaling over te gaan, afgelopen donderdag 15 september 2016. Dit is niet gebeurd, daarom zal ik als gemachtigde vertegenwoordiger, en frontman van Maluku4Maluku deze week alles gaan onderzoeken om op zeer korte termijn alle verantwoordelijken binnen de uitvoering van de uitkeringsregel “Backpay” voor de rechter te dagen. Of dit alleen de SVB is, en of ook het Indisch Platform ga ik uitzoeken. Want zij zijn ook verantwoordelijk naar mijn mening naar de chaos van de “Backpay”. Dat Silfraire Delhaye geen goede dossierkennis heeft over de “Backpay” als voorzittertje van het Indisch Platform, is het probleem van het IP. Ik zal onderzoeken met een advocatenkantoor of hij ook verantwoordelijk gesteld kan worden als zijnde IP. Zij beseffen niet dat bij alle families van de aanvragers alle oorlogsgewonden zijn opengereten, en dat velen weer hun oorlogstrauma’s herbeleven. Maluku4Maluku beseft dit wel!

m4mwapenbroerders

Parang(de strijdbijl)

Het kort geding zal voor een ieder die de extra geestelijke en lichamelijke leed die de afhandeling(afwijzing op basis van niet keiharde bewijsmateriaal) heeft meegebracht profijt brengen. Of te wel wij pakken onze parang(de strijdbijl) op voor Molukse en Indische en alle andere bevolkingsgroepen, die meer dan zeventig jaar wachten op hun erkenning en betalingen van openstaande ereschulden. Silfraire Delhaye en het huidige Indisch Platform die blijft zwijgen, zij stemmen toe. Niet omdat Maluku4Maluku de kar gaat trekken voor een ieder. Maar zij zwijgen omdat zij geen enkele betekenis meer hebben voor welke gemeenschap dan ook! Hieronder kunt u de brief lezen gericht aan de SVB te Leiden aangaande de chaos van de “Backpay” die nu ook op onze eiland Ambon leeft. Maluku4Maluku staat voor een beweging vanuit onze volk, niets is onmogelijk tot dat het gerealiseerd is.

Leo Reawaruw
Namens de familie Huwae, Lalihatu, Manuhuwa en Maluku4Maluku

Personen die contact met mij(Maluku4Maluku) willen zoeken? Mail naar salahutu@gmail.com men krijgt dan antwoord er na van Nona Salakory en of mijn persoon. Diegenen die zich bij ons hebben aangemeld voor “Backpay” mij persoonlijk mailen of “Backpay” is doorgegaan of niet! Wij moeten de juiste informatie krijgen van een ieder. Zodat de afwijzingen en goedkeuringen meegenomen kunnen worden in het onderzoek en of kort geding!

slide_27

Wil je de strijd van erkenning steunen? Druk op delen op Twitter op Facebook!Sociale Verzekeringsbank
Afdeling Verzetsdeelnemers en Oorlogsgetroffenen
Stationsplein 1, 2312 AJ Leiden
Telefoon: +31 (0)71 535 6785

Per email / 15 september 2016

Aan: André Kuijpers
Coördinator Communicatie & Externe Betrekkingen
Secretaris Cliëntenraad

Onderwerp: Hoge leeftijd aanvraag “Backpay”

Geachte mijnheer Kuijpers,

Ik heb gisteren na mijn bezoek aan de bezwaarcommissie op jullie kantoor, bij de receptie de machtigingen die mij zijn verleend door de aanvragers vanaf het eiland Ambon achtergelaten(rond 10.40 uur). Deze zijn door mij ondertekend, mag ik er vanuit gaan dat u gisterenmiddag heeft ontvangen? U kunt dan zien dat ze in twee talen zijn ondertekend door de aanvragers en mijn persoon. Hiermee word bevestigd dat ik als hun gemachtigde optreed in het buitenland of te wel Nederland.

 

Meer dan twee weken geleden meldt u ons dat in ieder geval een van de aanvragers zeker zijn recht op “Backpay” moet krijgen. De afgelopen tijd zijn er veel misverstanden of alle gegevens aanwezig zijn om over te gaan tot betaling. U heeft van onze kant meerdere malen alle informatie waaronder bankgegevens ontvangen.
Met betrekking tot de volgende aanvrager wens ik dan ook binnen 48 uur een bevestiging krijgen dat er een betaling is geweest door de SVB aan hem:

Domingus Huwae (95 jaar)
Geboortedatum: 04-09-1921
Geboorteplaats: Allang (eiland Ambon) – Nederlands Indië
Legernummer 21210400
Gediend in KNIL 1940-1945 in de volgende legerplaatsen Atumba / Nusa Tenggara / Timur

 

 

draaginsigne-veteranen
Ambonezen / Molukkers de #VergetenVeteranen

 

 

Met betrekking tot de volgende aanvrager, die volgens uw gegevens ook actief was als “landwachter” tijdens de Tweede Wereldoorlog waarvan u tijdens twee besprekingen heeft verklaard dat hij ook een grote kans maakt tot betaling. Wens ik deze uitspraken omgezet zien worden in en schriftelijk bevestiging. U baseert uw uitspraken op het feit dat u als SVB dit jaar een betaling in Nederland heeft gedaan, aan een aanvrager voor “Backpay”. Op basis van bewijs dat het Nederlands Indisch Gouvernement hem een betaling daarvoor(actief als “landwachter”) heeft gedaan . Zie ik in het geval van onderstaand aanvrager ook geen enkele bezwaar om hem ook de “Backpay” toe te kennen.

Jusup Lalihatu(96 jaar)
Geboortedatum: 04-03-1920
Geboorteplaats: Allang (eiland Ambon) – Nederlands Indië
Legernummer 24711529
Gediend in KNIL 1940-1945 in de volgende legerplaatsen Makasar / Sulawesi

 

U heeft in het laatste gesprek wederom aangegeven dat de volgende aanvrager vanuit de Molukken niet in aanmerking kan komen voor de “Backpay”. Mag ik de papieren ontvangen waar op de SVB deze aanvraag heeft afgekeurd?

Alexander Manuhuwa(R.I.P. 93 jaar)
Geboortedatum: 04-09-1921
Geboorteplaats: Allang (eiland Ambon) – Nederlands Indië
Legernummer 646374

veteranen

Ik wens u er op te attenderen op de uitspraken van staatssecretaris M. van Rijn, dat gezien de hoge leeftijd van de aanvragers haast geboden is. Nu er in ieder geval een betaling voor de volle honderd procent dient uitgekeerd te worden, sluit ik mij hierbij aan. Voor mijn persoon en onze werkgroep Maluku4Maluku is de inzet dat de aanvragers bij toekenning van hun rechtmatige “Backpay” dit bij leven dienen te ontvangen. Door het uitstellen bestaat de kans dat er iemand van bovenstaande personen overlijdt op korte termijn. Dan dient er een nieuwe rompslomp opgestart worden, omdat met erfrechten de nabestaanden door een papieren molen gehaald moeten worden.

Wanneer u problemen heeft met betalingen vanuit Nederland? Mag ik er dan vanuit gaan dat de medewerkster van Nederlandse ambassade die u kwalificeert als professioneel(en betrokken is binnen het onderzoek), iets kan vinden om de betaling te kan laten doorgaan binnen 48 uur.

Hoogachtend
L.P. Reawaruw

Namens de drie families (Huwae / Lalihatu / Manuhuwa) van eiland Ambon en Maluku4Maluku

In welk leger zat jouw vader?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s