Hoop( vergiffenis voor mariniers 1977)

 

driesvanagt5

Oordelen en veroordelen

NOS journaal brengt nieuws over de beëindiging van de treinkaping 1977 waarin meerdere personen (marinier, politie en hulpverlener)verklaringen afgeven, dat er wel degelijk door een lid van de Nederlandse regering uitspraken zijn gedaan. Dat er geen aanhoudingen gedaan moesten worden. Maar dat er executies uitgevoerd moesten worden. Zoals ik al jaren schrijf is dat de Nederlandse wetgeving hiermee werd overtreden. Want hoe erg de misdaad, of misdrijf ook is? Men moet plegers die de wet overtreden aanhouden, daarna vastzetten. Daarna moet een rechter of rechters oordelen en veroordelen. Niets anders, want dat is democratie, en zijn de spelregels van de Nederlandse rechtstaat. We leven niet in een kalifaat, of wel dan? Theo van Gogh, en Pim Fortuijn werden allemaal vermoord op een beestachtige manier. Maar de daders werden wel vastgezet, en kregen na overgave geen vuursalvo op hun lichaam of door hun kop. De instructies waren duidelijk voor de mannen van de politie die de arrestaties deden. Ze werden daarna door de Nederlandse wetgeving, en democratie veroordeeld tot straffen in de gevangenis. Niet zoals IS de hoofden afgehakt, of levend verbrand worden, zonder een veroordeling van rechters. Want deze vergelijking gaat nu wel op bij de beëindiging van de Punt.

Kijk hier beneden naar NOS artikel en beelden:

http://nos.nl/artikel/2138284-marinier-molukkers-de-punt-mochten-bestorming-niet-overleven.html

driesvanagt1
Duvel en beul!

We gaan ons opmaken voor de eerste rechtszaak met betrekking tot de meer dan bloedige beëindiging van de treinkaping 1977. Recht zal zegevieren daar moeten wij in blijven geloven, is het vandaag niet dan wel op termijn. De verklaringen die nu openbaar zijn gemaakt zullen binnen de rechtszaak een dominante rol gaan spelen.

Kijk op Facebook voor het agendapunt: Rechtszaak Staatsmoord De Punt 1977

https://www.facebook.com/events/570797853128438/

“Morgen nemen we geen gevangenen!”

Ik schrijf al bijna twintig jaar dat de toenmalige minister van justitie Dries van Agt verantwoordelijk was, en is. Niet de mariniers! Zij werden op een verkeerd voetspoor gebracht, zij kregen bezoek van Dries van Agt de avond voor de aanval op de trein. Tijdens dit bezoek vertelde de toenmalige lid van de Nederlandse regering: “Morgen nemen we geen gevangenen!” Gelukkig hebben niet alle militairen dit letterlijk opgevat, want zij dachten aan de ene kant: “Wie ben jij dan? Ben jij een militair? Of ben je een burger die een machtspelletje aan het spelen is, omdat je minister wilt blijven(vlak voor de Tweede Kamer verkiezingen)?”

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal
Waant zich boven de Nederlandse grondwet en democratie

 

 

 

Blog van 31 december 2013 blijft actueel, lees en verbaas jezelf:

https://reawaruw7.wordpress.com/2013/12/

Vergiffenis

Het volgende zal heel vreemd klinken wat ik ga verklaren, want ik ben al jaren bezig met het dossier(zoals ik het bestempel) “Staatsmoord De Punt 1977”. Als frontman en voorzitter van Maluku4Maluku wil ik de militairen en of mariniers van 1977 vergiffenis geven. Want zij werden met verkeerde en misleidende instructies op missie gezonden! En de persoon die daar verantwoordelijk voor was moet gezien worden als de kwade genius. Ik loop al meer dan een jaar met het plan om de mariniers te ontmoeten, en hun een hand te schudden. Want ik weet nu dat zij zich ook misleid voelen, en met gewetenswroegingen zitten. Enkelen zijn daadwerkelijk over de schreef gegaan, maar dat kon alleen maar omdat Dries van Agt hun verkapte toestemming gaf om te executeren. In Den Haag staat het Internationale Strafhof, en daar verschijnen niet de militairen die hun opdracht uitvoerden. Nee voor de rechters van het Internationale Strafhof verschijnen de verantwoordelijken, en de personen die bevel voor de opdracht gaven.

driesvanagt4

De beul van IS kalifaat?

Dries van Agt waande zich boven de Nederlandse wetgeving, en trok zich niets aan van de grondwet. Nog wranger is te concluderen dat hij zelf verantwoordelijk was voor justitie, de vraag is of de Nederlandse democratie hem zijn veroordeling bij een rechtbank zal laten ontlopen. Want wanneer dit gebeurd? Declasseert Openbaar Ministerie en Justitie de Nederlandse staat tot een bananenrepubliek of nog erger…..is Nederland een voorbeeld geworden van de IS kalifaat. Dat zou een schande zijn, of zie ik dat verkeerd?

driesvanagt7
Kan de papierversnipperaar in!

 

 

Ik zal deze week ook weer eens minister Van der Steur en minister Asscher mailen, we zouden na de zomer nog een gesprek aangaan met betrekking tot De Punt. Want ik heb vorig jaar de moeite genomen om hun te ontmoeten, om het rapport te bespreken over de treinkaping van De Punt 1977, daarin vertelde ik hun allen al dat het rapport de prullenbak in moest. Waarom? Omdat de veiligheidsdiensten van Groot-Brittannië en de Verenigde Staten in hun rapporten melden dat er wel degelijk executies zijn geweest.

rijsen
Advocaat Rijser wil onder ede tegen Van Agt verklaren

 

 

Met de verklaring van een van de mariniers wordt dit alleen maar bevestigd! De mariniers verdienen ook niet het boetekleed en het pek met veren, wie dit wel verdiend? Dat mag nu wel duidelijk zijn, en voor Dries van Agt wil ik geen vergiffenis schenken. De Nederlandse rechtstaat mag hem veroordelen, als de beul van De Punt 1977. Want zoals gesteld wisten de actievoerders dat ze het risico liepen dat ze niet levend het er vanaf zouden brengen. Maar bij overgave, en arrestatie hoort geen nekschot of salvo van kogels. Het meest trieste is dat mariniers het Indische/Molukse meisje Ansje Monsou zagen als de Molukse actievoerster Hansina U, en er was een marinier die dacht aan de woorden van de beul van de Punt 1977. “Morgen nemen we geen gevangenen!”, de marinier(s) is het vergeven(naar mijn persoonlijke mening)!

Agt3

Maluku4Maluku

Leo Reawaruw

Nooit vergeten
Nooit vergeten! Ken je geschiedenis Nederlanders.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s