Hoop(Nederlandse militairen misbruikt – Dutchbat / Bouterse / KNIL Ambonezen)

 

Twee weken  na veteranendag 2017, heeft mijn blog over de wanvertoning rondom de KNIL Ambonezen er wel degelijk ingehakt. Veel reacties vanuit de hoek van veteranen, en militairen die nog actief zijn. Er valt geen speld tussen te krijgen, blog gemist? Druk op volgende link en lees de volledige tekst ten aanzien van veteranendag:

https://reawaruw7.wordpress.com/2017/06/24/hoop-op-veteranen-voor-de-vergeten-veteranen-veterans4veterans/

collage-2017-07-02
Formateur G.Zalm vergat te melden dat KNIL voor 80% bestond uit “Ambonezen”

Srebrenica  een politiek steekspel/doofpot  deel 1

Michael Ruperti(advocaat / veteraan) en Nederlandse militairen(veteranen) bij het tv-programma Eva Jinek bekeken, absoluut de beste interviewster van Nederlandse televisie op dit moment. Onderwerp was Dutchbat 3 of te wel het Nederlandse bataljon die betrokken was bij de val van Srebrenica. In eerste instantie werden er veel spookverhalen, en of leugens over onze veteranen verteld. Eerst de pers daarna de publieke opinie keerde ook tegen hun allen. De term “Karremans-gevoel” was snel geboren. Een uitstekend voorbeeld van “fake-news”! Ik ken mannen uit Harlingen en Leeuwarden die in dat gebied hebben gediend. Na twintig jaar worden de kaarten anders neergelegd. De Nederlandse overheid blijkt in gebreke te zijn geweest. Nog niet binnen 24 uur na de tv-uitzending stelt een Nederlandse rechtbank ook de Srebrenica militairen, en vooral de nabestaanden,  in het gelijk. Maar wat belangrijker is dat de nabestaanden van de massamoord ook gerechtigheid gaan krijgen. De Nederlandse staat is voor grote deel medeverantwoordelijk voor de genocide. Niet de militairen want die voerden alleen maar opdrachten uit. Zij bleken daar ook hun werk uit te voeren onder zeer zware omstandigheden, want nooit zo had moeten gebeuren. Wie weet dat de militairen met gemengde gevoelens de opdrachten moesten uitvoeren gedirigeerd vanuit de politiek. Wat velen nog niet doorhebben is dat er dan een trauma kan ontstaan bij de militairen die getraind zijn, om opdrachten uit te voeren.

AAAAruperti
Veterans4Veterans Michael Ruperti veteraan & advocaat van Dutchbat & KNIL / KST

Klik om onderstaande link om terug te zien Eva Jinek :

https://evajinek.kro-ncrv.nl/fragmenten/advocaat-michael-ruperti-komt-met-een-dringende-oproep

Maar ook mensen zijn, en niet lijdzaam willen toekijken naar het moorden van welke bevolkingsgroep dan ook op zo’n grote schaal. Niet denken, maar doen.

Dutchbat & KNIL
Politiek maakt zijn eigen “fake-news”!

Lees onderstaande link: Hoe minister Voorhoeve(D66) genocide liet onstaan!

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/05/vvder_voorhoeve_blokkeerde_luc.html

En dat doen ze dan ook, maar na de missie of militaire acties ligt dan een verwerking van de stress en het gebeuren op de loer. Wat men niet hoort en leest rondom het fenomeen “Veteranendag” is dat er duizenden militairen en of veteranen kampen met Post Traumatische Stress Syndroom(PTSS). Militairen misbruikt zoals in vele gevallen, en de politiek die verantwoordelijk is? Maar verstoppertje gaat spelen, en hun eigen kinderen niet de oorlog in zenden. Militairen,  en of veteranen worden met veteranendag als zoethoudertje stil gehouden. Maar velen die diverse oorlogsacties hebben meegemaakt,  en of in zware oorlogsgebieden zaten? Komen er niet(meer)! Want zij voelen zich allen misbruikt, en uitgekotst ! Is het dan niet vreemd dat ze een erkenning willen krijgen, niet met een insigne of een of andere draagteken. Maar in een vorm van  financiële schadevergoeding. Want dat heeft meer effect in politiek Den Haag. Maar dat komt dan ook in de geschiedenisboeken(studie over rechten). Een uitreiking van een medaille niet, dit wordt snel vergeten. Dat is een schande ten aanzien van alle personen die in dienst van de Nederlandse driekleur hun leven in de waagschaal hebben gedaan. Ik spreek dus over militairen die dertig dagen in oorlogsgebied, en of in een oorlogssituatie hebben gewerkt. Die duid ik specifiek als veteraan.

Uitspraak Nederlandse rechtbank Srebrenica:

http://nos.nl/artikel/2180191-cruciaal-oordeel-gerechtshof-over-aansprakelijkheid-srebrenica.html

Bouterse, een politiek steekspel/doofpot – deel 2

Bouterse
Nederlandse Staat (politiek) gaf opdracht aan militair Valk om Bouterse in zadel te helpen

Maar je hoeft niet perse, een veteraan te zijn om zich misbruikt te voelen.  Afgelopen twee weken werd ook beheerst door het nieuws dat oud militair(sportinstructeur) van Nederland Desi Bouterse veroordeeld werd tot 20 jaar in Suriname. Gerechtigheid voor de nabestaanden van de “decembermoorden”,  of het tot een uitvoering zal komen? Dat blijft de vraag, maar de veroordeling staat. Maar wat meestal niet meer wordt verteld in het dossier Bouterse, is dat de oorzaak van de machtsovername, of coupe van Bouterse is in elkaar gedraaid door de Staat der Nederlanden. Of te wel Nederland hielp zijn oude militair Bouterse in het zadel, en verwijt nu Bouterse van alles. Terwijl zij aan de wieg stonden van Bouterse macht! Oorzaak en gevolgen, waar Nederland ook medeverantwoordelijk voor is. U gelooft mij niet?

Nederland hielp Bouterse aan de macht!

https://www.anderetijden.nl/aflevering/279/Bouterse-aan-de-macht

Bouterse2
Is Nederland ook niet medeverantwoordelijk voor de decembermoorden?

KNIL “Ambonezen het grootste politieke steekspel en doofpot!

Nee, wij als burgers van Nederland moeten dom gehouden worden. Vaak worden militairen misbruikt. En worden zij als zondebok gebracht in de perskanalen, die worden gecontroleerd door het Nederlandse systeem. Zo gaan veel militairen, en of veteranen dan overstelpt door leugens de geschiedenis in. Daarom is het maar goed dat het fenomeen internet er is, want zo kan men achter de waarheid achter de verhalen komen. Want jaren geleden was dit nooit mogelijk. Hoeveel jaar zijn Nederlanders dom gehouden over de KNIL “Ambonezen” (Molukkers)? Het waren terroristen, meer niet! Maar is in dit verhaal ook niet oorzaak en gevolg? Veel Ambonezen komen uit families met een militaire traditie die in Nederland wonen, na trouwe dienst van generaties lang uitgekotst! En minder dan de huidige vluchteling of gelukzoeker werden ze weggestopt in oude Joodse concentratiekampen.

 

Adriaan van Dis over KNIL veteranen “Ambonezen”

Ik heb voor Nederland Japanners gedood!

https://www.youtube.com/watch?v=HFIUUg5mdXg

 

VergetenV3
“Ambonezen Nederlandse vergeten veteranen”

Na vijfentwintig jaar moesten de namen Kamp Vught veranderd worden in woonoord “Lunetten”? En Kamp Westerbork in woonoord “Schattenberg”  ? Schattenberg ? Hoe kom je er op? Waar veel Joden de dood in werden gejaagd.

AAAAwesterbork
Nederlandse oorlogshelden / vergeten veteranen opgevangen in oude concentratiekampen. Leugen?

Daar groeiden een nieuwe generatie Molukkers op, kinderen van Nederlandse veteranen. Vindt men het vreemd dat er acties ontstonden door de kinderen van Nederlandse veteranen, die hun ouders en ooms en tantes zagen wegkwijnen? En geestelijke lijden dat ze werd aangedaan,  niet meer konden aanzien. Want je zal maar terug willen naar jouw geboorteland(wat beloofd is), en je kan ineens niet meer.  Nadat je misbruikt voelt, ga je beseffen als Nederlandse veteraan dat je nooit meer jouw geboortegrond gaat terugzien. Allemaal oorzaak en gevolg. Wil ik het niet eens hebben over de PTSS die velen KNIL veteranen hadden, en er bovenop gratis nog een extra trauma bijkregen van de Nederlandse Staat.  Men moet er maar eens goed over nadenken, want moeten wij de Nederlandse Staat en of politiek hierin(de Molukse acties waaronder treinkapingen) eigenlijk ook niet verantwoordelijk voor stellen?

 

Eindelijk steun voor Dutchbat en KNIL?

Ik wil niets afdoen van het feit dat er Nederlandse slachtoffers zijn gevallen bij de Molukse acties!  Velen zullen nu dit mogelijk een goedkope zin vinden, maar ik was tien jaar geleden wel de eerste die steun gaf aan de wens van de kinderen van de school van Bovensmilde. Die toen de wens hadden om een of andere monument voor hun leed voor elkaar te krijgen. Ik ben toen opgestaan, met als gevolg dat ik veel negatieve reacties kreeg vanuit de Molukse samenleving. Maar dat deert en deerde mij niet.

http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/18118/Steun-voor-monument

In ieder geval ik heb nu ook contact met een persoon, waarvan ik verwacht dat hij ook wel zijn nek durft uit te steken. Het is afwachten nog. Maar ik kan u allen vertellen dat de eerste contacten via email zijn gemaakt met de Inspecteur Generaal der Strijdkrachten. Dit naar aanleiding van mijn blog over “de vergeten veteranen” of te wel de KNIL “Ambonezen”. Doelstelling is een gesprek op korte termijn, waar wij ook de veteranen van de Indische Nederlanders zullen verdedigen. Aangezien het Indisch Platform geen enkele betekenis meer heeft in de strijd naar erkenning van ereschulden van alle bevolkingsgroepen uit het voormalig Nederlands-Indië.

InspecteurGeneraalKrijgsmacht
Inspecteur Generaal der Krijgsmacht – van Griensven

 

Ik besef dat er niet veel meer van in leven zijn, maar hun of ons verhaal mag niet als leugen in de Nederlandse geschiedenis belanden. Ik hoop dat er een tijd aanbreekt, waar  op scholen in de les geschiedenis gesproken word over de KNIL Ambonezen als zijnde Nederlandse veteranen.  Zal tijd worden, ook bij de les maatschappijleer dient het verhaal ingepast te worden. Want nu wordt er gesproken over probleemgebieden uit Arabische landen. Maar zij hebben nog nooit een aandeel gehad in de opbouw van Nederland in zijn huidige staat. Vreemd toch? Wanneer men bovenstaande alles goed heeft doorgenomen? Beseft men dat er meer vreemde dingen rondom Nederlandse militairen, en of veteranen gebeuren na het jaar 1945. Het wordt tijd dat dit eindelijk eens rechtgezet gaat worden voor de KNIL “Ambonezen”, maar ook voor de twee “Dutchbat” veteranen want er zijn veel overeenkomsten binnen deze groepen. Ik hoop dan ook dat iedereen die echt respect voor de Nederlandse veteranen die nog naar erkenning zoeken, hun allen nu ook eens gaan steunen. Want iedereen diende voor volk en vaderland, en niets anders!

Maluku4Maluku / Veterans4Veterans

Leo Reawaruw

Facebook-pagina:

https://www.facebook.com/Maluku4Maluku/

Facebook-groep:

https://www.facebook.com/groups/320559987970070/

WilhelminaDankbrief2
Dankbrief die via vliegtuigen na de Japanse bezetting werd uitgestrooid!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s