Hoop(op een goede oogstmaand in 2017)

M. Rutte en M. van Rijn, en het inpikken van gemeenschapsgelden

De nieuwe maand is aangebroken, augustus de oogstmaand! De laatste paar jaar is er gezaaid door ons de actiegroep Maluku4Maluku, op het Internet is de kentering gekomen. De vraag waar wij als Molukse gemeenschap naar toe willen is duidelijk beantwoord. Ten eerste zijn we gaan beseffen dat wij met de Indische gemeenschap gezamenlijk sterker staan in onze strijd naar gerechtigheid. Dat de oude garde dit nog wilt tegenhouden vooral van Indische zijde, is ons allen ook bekend. Maar daar zal een einde aan komen, want ik denk dat de Nederlandse belastingbetaler(waar wij ook onderdeel van maken) het niet gaat pikken. Dat een paar Indische personen onder leiding van Silfraire Delhaye, er maffiapraktijken er op nahouden. Met als gevolg  een beloning, het inpikken van gemeenschapsgelden, of te wel subsidies. De verantwoordelijke politieke persoon, staatssecretaris Martin van Rijn zal dit toch ook via zijn netwerken lezen. Ik besef me wel degelijk, dat mijn blogs ook via ministeries  gevolgd worden. Premier Mark Rutte wilt dit toch niet op zijn erelijst gaan krijgen, of wel dan? Mark Rutte een persoon met Indische achtergrond, maar of hij nog gevoel heeft richting Molukse en Indische gemeenschappen? Ik betwijfel het, maar wie weet? Een andere politieke kanon is natuurlijk Geert Wilders, hij heeft zich richting Molukse samenleving wel een paar keer positief uitgesproken. In de kwestie “Culemborg” was hij heel duidelijk. Nu paar jaar later wel wrang om te weten, dat veel Marokkaans straattuig(term uit veiligheidsrapport van de gemeente Culemborg) veranderd zijn in Syriëgangers.

Wie waren het ook alweer? Fakenews over #Ambonezen

Volgens veel mediakanalen lag het ook aan de Molukse gemeenschap in Culemborg. Er is wel meer onzin over ons geschreven, denk ik dan maar weer. Ik hoop dan ook dat men in politiek Den Haag eens normaal tegen de “Ambonezen” kan doen, na al die jaren. Want wij zijn als gemeenschap volwassen genoeg geworden, om ons zelf te vertegenwoordigen aan welke onderhandelingstafel dan ook.

Rutte vs Wilders over Erdogan “Doe eens normaal!”

https://www.youtube.com/watch?v=ejoiMDifi0g

 

Nationale Indië Herdenking – Den Haag / KNIL Friese Gevallenen – Leeuwarden

Deze maand zal er weer op (dinsdag) 15 augustus de val van Japan in de Tweede Wereldoorlog herdacht gaan worden in Den Haag. Jaren werd de Molukse gemeenschap niet genoemd. De laatste twee of drie jaar worden wij als “Ambonezen” meegenomen in toespraken. Heel opvallend! Maar de vraag die ik heb gesteld aan het comité die het organiseert waarom wij niet in het officiële gedeelte een bloemstuk mogen plaatsen. Is nog steeds niet beantwoord. Ik moet ook nog eens uitleggen aan leden van het organiserende comité dat het Koninklijk Nederlands Indisch Leger(KNIL) bestond uit een zeer groot aantal “Ambonezen”. Mogelijk gelooft u dit niet, want het is wel heel vreemd. Maar wel waar! Het is te politiek? Ik hou mij liever aan feiten, want daar is een nationale herdenking op gestoeld toch? In ieder geval het is nog de vraag of wij een bloemstuk mogen leggen, als officiële vertegenwoordigers van de erfenis van onze KNIL verleden. Ik roep een ieder vanuit onze gemeenschap op, om naar het Indië Monument te komen op 15 augustus om onze vaders en grootvaders te komen eren. Kom massaal!

Alles is te volgen via:

https://www.facebook.com/events/131696827419832/

 

KNIL/Indie Herdenking 15.08.2017 Den Haag

Vergeet ook niet de petitie te ondertekenen, deelname is gratis. En kost maar twee minuten!

http://www.petitie24.nl/petitie/1135/teken-tegen-het-indisch-platform-van-delhaye

 

Wij kinderen, en kleinkinderen van KNIL “Ambonezen of te wel Nederlandse oorlogshelden en veteranen, zijn niet zielig! En kunnen ook zelfstandig nu zaken regelen. Laat jezelf zien als trotse nazaat van KNIL / KST militairen, kom naar Den Haag.

 

Huilen om Indië

https://www.youtube.com/watch?v=HFIUUg5mdXg

 Kom woensdag 30 augustus naar Leeuwarden, de onthulling van het nieuwe KNIL standbeeld voor de Friese gevallenen in Nederlands-Indië : 

https://www.facebook.com/events/340077059667780/

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
KNIL Friese gevallenen “wapenbroeders Ambonezen”

 

Maluku4Maluku

Leo Reawaruw

Veterans4Veterans

 

Vergeet ook niet de petitie te ondertekenen, deelname is gratis. En kost maar twee minuten!

http://www.petitie24.nl/petitie/1135/teken-tegen-het-indisch-platform-van-delhaye

MalukuIndieHerdenking

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s