Hoop(misleiding voor groepen Nederlands-Indië )

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
KNIL Ambonezen #vergeten #veteranen #ikherdenk

Molukse (mis)leiding

Jaren geleden werd er door een Molukker een uitspraak gedaan. Hij voorspelde dat de politieke strijd rondom het bezette grondgebied RMS  in Nederland een soort vrijetijdsbesteding zou gaan worden. Velen werden kwaad omdat hij dit zo durfde te stellen. Ik was het wel toen met hem eens. Want je kon toen al zien dat er geen strategie achter een zogenaamd beleid zat. Ik schreef wel dat er helemaal geen beleid was, en dat we ons niet moesten laten misleiden. Het was net zoals vloeken in de kerk.  We zijn alweer meer dan vijftien of twintig jaar verder, en wie heeft er gelijk gekregen? De zogenaamde RMS regering in ballingschap is een groot toneelstuk geworden. Een keer per jaar willen ze dat we naar Apeldoorn komen, terwijl ik uit opgevoed ben dat 25 april herdenking in het politieke centrum van Nederland gevierd moet worden. Wij moeten misleid worden, en bij de waarheid weggehaald worden. Het is nu jaarlijks Apeldoorn, terwijl Den Haag een belangrijke historische gedachtegoed is. De zogenaamde RMS president, wie kent hem nu nog? De Nederlanders kennen zijn naam niet eens, lachwekkend. Nog lachwekkender is dat ze zich voordoen als voorname leiders. Terwijl er geen enkele politieke achterban meer is, vroeger stonden ze nog in verbinding via de zogeheten Badan Persatuan, en National Congres.  Maar beide organen hebben zich opgeheven! Ik begrijp dit ook wel, want je zal jouw vrije tijd maar inleveren, met als resultaat nul komma nul. Een bevolkingsgroep laat zich niet zo lang beliegen, en misleiden.  En de jaarlijkse herdenking op 25 april is een grote meeting geworden van liefhebbers van motoren.  Ook een totale misleiding, dat onze jeugd op moet gaan kijken tegen leden van motorclubs. Wij zijn nazaten van trotse militairen, en of oorlogshelden en veteranen. Maar deze feiten brengen we daarmee zelf mee naar de doofpot.

Ik kwam laatst nog een YouTube film tegen, dat de zogenaamde RMS president het zelf niet eens wist. En het de strategie aan de jeugd wilde overlaten? De jeugd kan je wel complimenteren, maar beseffen ze wel dat er heel veel is veranderd in onze politieke landschap? Over misleiding gesproken, wilt u een aflevering van GTST in Apeldoor beleven? Kijk naar:

https://www.youtube.com/watch?v=Irflqm-armg

Vet3
#Feiten #Vergeten #Veteranen

Indische (mis)leiding

De RMS regering in ballingschap heeft op meer vlakken ons misleid, en de Nederlandse overheid heeft daar veel om moeten lachen. Nederland vond het wel best dat wij ons allen(ook Indische gemeenschap) lieten misleiden, door wie? Door het Nederlandse systeem zelf! Want men wilde ten eerste absoluut niet dat Molukkers(Ambonezen) zich gingen versterken met Indische lotgenoten. De Indische zogenaamde leiders zagen dit sluwe politieke steekspel ook niet. Het verdeel en heersspel die Nederland gewend was uit te spelen op bevolkingsgroepen vanuit Nederlands-Indië, werd doodleuk voortgezet! De Indische gemeenschap kreeg het zogenaamde Indische Platform(IP). Terwijl het IP geen enkele draagkracht heeft, en politiek ook helemaal niets voorstelt. Het was een grote zoethoudertje, om eerst meer dan vijfennegentig procent van de slachtoffers en rechthebbende van ereschulden te laten uitsterven(Moluks en of Indisch).

“ De stichting Indisch Platform is in 1991 opgericht vanuit de Indisch gemeenschap in Nederland. Bij wet zijn er geen bevoegdheden toegekend aan het Indisch Platform. De stichting heeft een privaatrechtelijke rechtspersoonlijkheid. Er is geen sprake van een instellingsbesluit door de overheid ”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
#ikherdenk #KNIL #Ambonezen #VergetenVolk #VergetenVeteranen 

Wij gaan als organisatie Maluku4Maluku weer na de zomervakantie openbare vergaderingen houden, om onze achterban in te lichten. Gaat het Indisch Platform dit ook doen? Kunnen ze gelijk de organisatie die de Nationale Indië Herdenking meenemen, en kan men uit gaan leggen waarom de nazaten van de KNIL “Ambonezen” niet in hun verhaal passen. Misschien kunnen ze voor de herdenking in 2018 beter de Japanse familie van de voorzitter van het Indisch Platform verwelkomen op 15 augustus! Zij zijn niets anders dan een politieke hulpmiddel om ons allen dom te maken, en zoet te houden. Of moet ik dit anders zien? En maar beweren dat ze niet met politieke zaken willen bemoeien?

Politiek steekspel en vertrouwenspersonen

Vandaag moeten we blij zijn met de zoethouder voor de komende jaren, er komt een trekpleister voor de bevolkingsgroepen uit Nederlands-Indië in Den Haag. We moeten blij worden met  een stenen pand, en een zak met bloedgeld? De Japanse nazaat Delhaye mag het geld gaan beheren, met zijn vrienden. Een van zijn vertrouwenspersonen is meerdere malen veroordeeld(rechter) geweest wegens zakelijke handelingen waardoor er faillissementen ontstonden.  Stichting Japanse Ereschulden(JES) waar Delahye mee samenwerkt beweert dat men dit gescheiden moet zien. Maar volgens mij mag de belastingbetaler, waarvan de subsidie is! Daar een duidelijkere verklaring over krijgen, want subsidie is gemeenschapsgeld! Mag ik tot de conclusie komen dat personen die zakelijk sluw kunnen zijn, ook goed overweg kunnen met subsidies? Alleen de vraag is in wiens voordeel, of mag ik die vraag niet stellen?

De  meest prangende vraag zal overeind blijven, wat hebben wij als Molukse en Indische gemeenschap er aan? Wij willen herstel in rechten van onze ouders en of voorouders. Vooral voor de personen die nog in leven zijn, is er haast geboden. Een zoethoudertje als een pand in Den Haag is nietszeggend!

Men wilt nooit spreken over KNIL Ambonezen want dat is te politiek? Maar wel subsidie vangen voor het Moluks Historisch Museum? Ik had niet verwacht dat het nog lachwekkender kon worden.

In Den Haag komt een ‘Indische pleisterplaats’. Het is de bedoeling dat het Indisch Herinneringscentrum, het Moluks Historisch Museum, het Indisch Platform en Stichting Herdenking 15 Augustus 1945 zich vestigen in een statig pand aan de Haagse Sophialaan.

Voor volledige tekst, druk op onderstaande link.

http://www.nu.nl/binnenland/4876319/indische-gemeenschap-krijgt-extra-bijdrage-zorg-en-herdenking.html?redirect=1

Het antwoord en startschot

Wij laten ons niet meer belazeren door alle organisaties die wel degelijk zelf politiek bedrijven, en via ons als instrument van de Nederlandse politiek ons moet zoethouden(beliegen)! Het Indisch Platform en bevriende organisaties gaan alles beheren? Indisch Platform website bezocht? Die bestaat gewoon niet meer!!

http://www.indischplatform.nl/

Hoe kan Martin van Rijn nog gemeenschapsgeld gaan verlenen en het laten beheren door een organisatie zonder website, kan iemand mij dit uitleggen? Het wordt tijd dat alle gelederen sluiten van de nazaten uit Nederlands-Indië, er dient zo spoedig mogelijk een nieuw gespreksorgaan ontstaan. Met de naam Nederlands-Indië centraal, want zo slaat men bruggen naar alle groeperingen, en zo kan men een vuist maken tegen onrecht die ons allen is aangedaan. Maar ook kan men opstaan tegen de misleiding die nu wordt uitgevoerd namens de Indische gemeenschap, het antwoord is al gegeven! Het startschot ook al! Vul de petitie in, zodat wij dit kunnen gaan aanbieden als zijnde protestsignaal! En teken naar de Nederlandse politiek, want hoe je het wendt of keert alle ereschulden is een politiek steekspel. Het is meedoen, of weggevaagd worden! Vul de petitie in, het duurt maar twee minuten.

http://www.petitie24.nl/petitie/1135/teken-tegen-het-indisch-platform-van-delhaye

Morgen gaan zich nazaten van KNIL “Ambonezen” zich melden tijdens de herdenking, dit zijn de voorlopers van en voor de komende jaren. Wij laten ons niet wegvagen uit de geschiedenisboeken, dan gaan wij onze eigen geschiedenis schrijven binnen de herdenking! Alles is te volgen via het evenement op Facebook:

https://www.facebook.com/events/131696827419832/

11_TWOJ_PRB_header-SH-2016-11jpg_size1000x350_bgtransparent_fsb2909eceb6a8095fc654b805f3444785_tr0_p0

 

Maluku4Maluku

Leo Reawaruw

Veterans4Veterans

MalukuIndieHerdenking

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s