Hoop(ale rasa beta rasa)

Sukurela

Maluku4Maluku heeft nog nooit geld gevraagd. Maar wij willen een beroep op een iedereen doen om ons te steunen om de kranslegging in Leeuwarden te doen slagen. Met een eenmalige gift van 10 of 20 euro. Meer mag ook, maar dat laten we aan ieder over.

Maluku4Maluku dient einde van dinsdagmiddag de kransen te bestellen, en willen binnen de eerste gezamenlijke herdenking met mooie kransen en bloemen komen.  Wij zien het KNIL monument in de Rengerspark in Leeuwarden, voor de Friese gevallenen, ook een van ons. Waarom? Zij streden zij aan zij met onze vaders in voormalig Nederlands-Indië. Wij dienen samen te herdenken, om samen(een ieder die dit leest) in de toekomst deze herdenking veilig te stellen qua bezoekersaantal. Het jaar 2017 gaat het startpunt worden om volgend jaar, wanneer Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa is het bezoekersaantal te gaan verdubbelen. Maluku4Maluku roept alle KNIL nazaten in Friesland, Groningen en Drenthe af te gaan reizen naar Leeuwarden. Om onze vaders en grootvaders met ons allen te gaan herdenken.  De herdenking zullen wij als groep om 18.30 uur gaan betreden, en is in de Rengerspark Leeuwarden.

 Geld kan men overmaken naar NL39ABNA0465955266 ten name van L.P. Reawaruw o.v.v. KNIL Herdenking/Krans Leeuwarden

Maluku4Maluku investeert ons geld in reiskosten naar nieuwe bijeenkomsten, en advocaatkosten die er aan gaan komen voor “backpay”en achterstallige militaire pensioenen.

Sukarela

Oorlogsgraven, ale rasa beta rasa

Dat is de strijd naar eerherstel, en ereschulden van de KNIL “Ambonezen”. Binnen deze strijd gaan wij deze week een element toevoegen. Maluku4Maluku ziet alle begraafplaatsen van eerste generatie KNIL “Ambonezen” als Nederlandse oorlogsgraven. Gisterenavond is er telefonisch overleg gepleegd met onze advocaat Michael Ruperti –advocatenkantoor Drost & van der Vijver(Baarn) hij zal ons daarin juridisch in gaan begeleiden. Reawaruw heeft als frontman gisterenmiddag een gemeenteambtenaar in het midden van het land gebeld, om het ruimen van een graf van een KNIL veteraan te voorkomen. Ook zijn vrouw ligt bij hem begraven. De planning om het graf te ruimen is door deze actie per direct uitgesteld. De volgende stap die gezet gaat worden dat de gemeente, en een ministerie een brief gaan krijgen. Dat wij in het licht van de KNIL “Ambonezen” veteranen en hun nazaten protest aantekenen. Volledige uitleg en informatie kan men ook in persoon aan ons vragen, de woonwijk Zevenaar is in voorbereiding de eerste bijeenkomst te plannen.

collage-2017-07-02

Na veel energie en vooral stress kan ik het volgende bekend maken:

De nieuwe locatie zal zijn Restaurant Wannee – Rengerslaan 8 8917 DD Leeuwarden

http://www.restaurantwannee.nl/

 Vanaf 16.15 uur inloop, er is een aparte ruimte gereserveerd voor ons. Daar zal Maluku4Maluku een kleine presentatie geven voor de aanwezigen. Om 17.10 zal KNIL veteraan / dominee Ririhena uit Wierden(95 jaar) met gebed ons avondmaal vanaf 17.15 uur zegenen.

Vertrek naar KNIL monument Rengerspark is om 18.20 uur! Er wordt regen verwacht hou daar rekening mee! Mensen die wel willen komen maar niet mee willen eten? Zijn welkom ook vanaf 16.15 uur zodat we met zijn allen kunnen vertrekken als groep. Dit geldt ook voor Indische mensen, ik heb doorgekregen dat er twee Indische dames uit Amsterdam komen. Natuurlijk zijn onze andere Indische broeders en zusters van harte welkom. Er wacht ons allen een rijstafel!

Belangrijk is te weten dat na de herdenking die rond 19.45 uur is afgelopen. Dat wij kunnen terugkeren naar de locatie. Het café en lobby wordt voor ons allen opengesteld. Wij nodigen als Maluku4Maluku een ieder uit om ons daar te ontmoeten.

Binnen de officiële herdenking zal namens de “KNIL Ambonezen” en Maluku4Maluku een krans gelegd worden. Dit wordt tegelijkertijd gedaan door de vereniging “Wapenbroeders” en “Veteranencafe Leeuwarden(Friesland). De pers zal aanwezig zijn, maar is ook uitgenodigd bij ons samenzijn in Wannee-Restaurant.

Parkeren? Er is een hefboom, daar kan men melden dat men voor Maluku4Maluku komt. Dan gaat die open, en kan men gratis parkeren

Wannee Restaurant is onderdeel van Stenden Hotel, en zij maken deel uit van Stenden Hogeschool Leeuwarden. Maluku4Maluku wil nu alvast Stenden bedanken dat zij op korte termijn mee konden denken, en schakelen. Om wij als KNIL “Ambonezen” en Indische en Molukse gemeenschap, en militairen en veteranen te kunnen ontvangen. In het licht opdat wij niet vergeten!

 

 

Maluku4Maluku

Leo Reawaruw

P.S. Ik dank de vele positieve reacties die ik via Facebook, en mobiele verkeer heb mogen ontvangen. Dit naar aanleiding van mijn blog van gisteren(28.08.2017), dit geeft alleen maar aan dat wij met ons allen in meerderheid afstand nemen van die ene Nederlander. Die ons aanzet tot haat, en  fysiek geweld richting Nederlandse burgers. Laat die ene Nederlander als die ballen heeft? Zelf maar het vuile werk opknappen.

KNILSamenBS
Monument “Kinderen van de school Bovensmilde” waar Molukse en Nederlandse kinderen samen spelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s