Hoop(respect in en voor Leeuwarden)

 

Wapenbroeders geven respect aan Stenden / Wannee Leeuwarden

Restaurant Wannee  / Hotel Stenden  

Rengerslaan 8                

8917 DD Leeuwarden

Wannee2

Vanaf 16.15 uur inloop, er is een aparte ruimte gereserveerd voor ons. Daar zal Maluku4Maluku een kleine presentatie geven voor de aanwezigen. Om 17.10 zal KNIL veteraan / dominee Ririhena uit Wierden(95 jaar) met gebed ons avondmaal vanaf 17.15 uur zegenen.  Er wacht ons allen een rijsttafel. Dan natafelen uiteraard. Vertrek naar KNIL monument Rengerspark is om 18.20 uur! Er wordt regen verwacht hou daar rekening mee!

Mensen(voor iedereen) die wel willen komen, maar niet mee willen eten? Zijn welkom ook vanaf 16.15 uur zodat we met zijn allen kunnen vertrekken als groep. Dit geldt ook voor Indische mensen, ik heb doorgekregen dat er twee Indische dames zelfs uit Amsterdam komen.

Belangrijk is te weten dat na de herdenking die rond 19.45 uur is afgelopen. Dat wij kunnen terugkeren naar de locatie van Stenden Hotel / Wannee . Het café en lobby wordt voor ons opengesteld. Wij nodigen als Maluku4Maluku en KNIL “Ambonezen” een ieder uit om ons daar te ontmoeten.

Binnen de officiële herdenking zal namens de “KNIL Ambonezen” en Maluku4Maluku een krans gelegd worden. Dit wordt tegelijkertijd gedaan door de vereniging “Wapenbroeders” en “Veteranencafe Leeuwarden(Friesland). De pers zal aanwezig zijn, wij hebben ook een fotograaf in ons midden.

Parkeren bij Wannee? Er is een hefboom, daar kan men melden dat men voor Maluku4Maluku komt. Dan gaat die open, en kan men gratis parkeren

Wannee Restaurant is onderdeel van Stenden Hotel, en zij maken deel uit van Stenden Hogeschool Leeuwarden. Wij allen willen Stenden bedanken dat zij op korte termijn mee konden denken, en schakelen. Om wij, als KNIL “Ambonezen” en Indische en Molukse gemeenschap, militairen en veteranen te kunnen ontvangen. Maar ook de herdenking te ondersteunen, om dit naar de toekomst een grote opkomst te kunnen garanderen.

In het licht opdat wij niet vergeten!

Geef hun pagina een like!

https://www.facebook.com/StendenHotel/

https://www.facebook.com/restaurantwannee/

Wannee3

De nachtwake

Ik was gisteren rond 20.00 uur bij het KNIL monument voor de nacht van de herdenking drie kaarsjes aan te steken. Ze branden twee dagen dus de donkere nacht voor de herdenking wordt daar verslagen door het licht, en de volgend nacht ook. Ik schrok wel even want het monument moet bewaakt worden. Afschermlinten, en een security met auto moet de zaak bewaken? Kleinman Security uit Leeuwarden.

Rengersparklaatste
De donkere nacht voor 30 augustus werd verslagen door het licht…opdat wij niet vergeten

Triest voor woorden, over respect gesproken. Personen die een oorlogsmonument willen vernielen? Die denken dat ze tegen het systeem, of gezag de zaak vernielen. Ze moeten beter nadenken. Je zal maar iemand verliezen omdat hij volk en vaderland uitgezonden werd. Men vernielt niet alleen, maar men rijt alle wonden open van nabestaanden. Wonden die maar een flinterdunne huid hebben gekregen.  Ik heb ISIS ook monumenten zien vernielen, men vermoedt dat het uit de linkse hoek kan komen. Linkse politieke activisten, of ISIS? Ik weet in deze gevallen het verschil niet meer, u wel?

Renkaarss
Kleinman Security Leeuwarden bewaking tegen ISIS of Nederlanders?

Ik roep een ieder op om naar KNIL Monument te komen, er is een groot parkeerplaats vanaf 18.00 uur vrij parkeren aan de Dirk Zeperweg. Laten we met zijn allen de Leeuwarder / Friese herdenking een boost geven, of je nu Moluks, Indisch, of Fries, en of Nederlander bent? Zo geef je ook een sterk tegengeluid af naar de personen die het monument willen vernielen of hebben vernield! #ikherdenkKNIL #ikrespecteerKNIL

Facebook-evenement:

https://www.facebook.com/events/340077059667780/

 

Maluku4Maluku

Leo Reawaruw

Veterans4Veterans

Bouterse3

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s