Hoop(is gevestigd op de sterkste eenheid)

Nooit te laat

Jarenlang werd er gezocht naar politieke eenheid binnen onze gemeenschap, want dat werd ons steeds verweten. Jullie hebben geen eenheid in de politiek! Ik moest daar altijd om lachen, en wel hardop. Want dat was een grote valkuil! Ja maar dan staan we sterker, werd dan tegen mij verteld.  Is dat zo? Ik zeg de laatste jaren steeds het volgende: “Je kan beter met een klein groepje de zaak KNIL Ambonezen bevechten! Dan met honderd(domme) kippen die alleen maar kakelen, waar je weinig mee wint!” Wij hebben voor de KNIL  Ambonezen, onze (groot)ouders, een opening gevonden om een van de grootste schandalen binnen de Nederlandse geschiedenis van defensie waardig proberen af te sluiten.

De kracht van onze kleine team was dat ongeveer 250 (groot)ouders voor ons bidden, elke dag! Zij bidden, wij werken! Ora et labora! Wij samen Maluku4Maluku vormden met onze KNIL Ambonezen(onze ouders ook die er niet meer zijn hier op aarde) de sterkste eenheid ooit binnen onze samenleving in Nederland!

Eenheid vorm je in een doelstelling, of in een strategie van aanpak! Voor de rest mag iedereen een mening hebben. Of wij daar mee ingaan? Is een tweede, nu moet ik als frontman van Maluku4Maluku meegaan met het gekakel op het internet? Ik moet vragen beantwoorden op Facebook? Hoezo dan? Wij hielden vanaf het jaar 2015 tot en met nog geen vier weken geleden openbare vergaderingen. Daar konden alle vragen gesteld worden, maar het was niet interessant genoeg toch? Anders waren de personen die nu nog even kritiek leveren wel gekomen. Of was je te lui om van je reet af te komen? Laat me niet weer lachen.

Wij, Maluku4Maluku, hebben bewijs geleverd voor diegenen die voor ons bidden. Dat niets onmogelijk is, wanneer het een rechtvaardige strijd is! Het is te laat? Dat gaat men ons verwijten? Wij beseffen dat als eerste, dan de rest! Wij hebben de KNIL Ambonezen(ouders en voorouders) in hun nadagen opgezocht. Maluku4Maluku heeft zichzelf eerst pijn gedaan, omdat wij de pijn en leed opzochten. Want dat druipt van hun gezichten af, wanneer men met hun gaat praten in een vergadering.  Jullie zeggen veel te laat? De laatst overgebleven zeggen tegen ons, doe je best want jullie zijn onze laatste hoop. Velen vergeten ons, velen vergeten dat veel van onze generatiegenoten er niet meer zijn. Het is nooit te laat! Maluku4Maluku moet de strijd aanvoeren, voor ons en iedereen die er niet meer is! Dat zeggen de KNIL Ambonezen, onze eerste generatie! Jullie die nu nog kritiek durven te leveren? Jullie zijn te laat!

Maluku4Maluku komt op voor erkenning van de eerste generatie..en jij?

Waardig afsluiten van het grootste hoofdpijndossier van defensie betekent totale eerherstel, en totale erkenning. Voor de claims op backpay en achterstallige militaire pensioenen zullen we bij een andere ministerie belanden! Dus niet bij defensie! 

Dit is de eerste kans naar erkenning van het al het leed die wij met beide handen gaan aangrijpen. Maar de laatste overgebleven vanuit de eerste generatie, en KNIL Ambonezen moeten dit gaan meemaken. En zij moeten dit meemaken voor hun strijdmakkers en hun vrouwen(die vanuit de hemel meekijken), zij allen hebben geleden! En hebben 66 jaar hier op gewacht! Zij moeten getuige worden!  Alle kritieken vanuit onze samenleving leggen wij naast ons neer. Of men dit leuk vind of niet? Wij dragen nu volmacht en verantwoording van de eerste generatie, wij mengen niets in andere zaken! En…..waar waren jullie? Ik moet lezen dat dit een zoethoudertje is? Niets is daar van waar! Jullie zijn nergens bij geweest! Ook niet toen de generaal aan mij vroeg, na een gezonde uitleg van mijn persoon. Wat wil je wat wij gaan doen? ………………………………….moet ik nog meer uitleggen? Is iedereen uitgeslapen?

Maluku4Maluku heeft daarna namens de KNIL Ambonezen een hand gegeven aan de generaal! Hand is hand! Woord is bestempeld met een hand! 

 

Kritiek van hoeveel procent?

Ludydevos-e1467274306811

Maluku4Maluku is dan ook heel blij met de uitkomsten van de gesprekken die wij hebben gevoerd met de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht H. van Griensven, maar ook met Kolonel Drs. L. de Vos(directeur Veteranen Instituut in Doorn). Dat laatst genoemde kolonel bij velen een nieuwe naam is, kunnen wij niets aan doen. Want wij doen genoeg mededelingen van onze bewegingen naar het pad toe van totale eerherstel, en erkenning.

WilOrde3
Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht H. van Griensven met Overste(stafofficier IGK) T. van Mastrigt

Dat alle beste stuurmannen die aan de wal stonden, nu ineens ons dwingen te gaan mengen in bepaalde discussies in fora op het internet gaan wij niet op in! Waarom niet? Wij hebben geen tijd voor de strijd die jullie al jaren aanvoeren, en dat is een hele simpele! Ik noem ze internetstrijders, alleen maar op het internet strijden. Of alleen maar op 25 april iets kakelen. Maar ook vooral kritiek uitoefenen, maar wanneer ik de vraag er tegenover stel wat hebben jullie gedaan voor de KNIL Ambonezen de afgelopen twintig jaar? Lees ik nergens een oprechte antwoord. Nee, opnieuw verwijten en kritiek. Lachwekkend, de zieligheid druipt er van af. Hoe vaak schrijf ik dit, we zijn niet zielig!

De KNIL Ambonezen die al vanaf het jaar 1820 bestaan vermengen willen met onze politieke strijd? Dan verwijs ik naar de zogenaamde politieke leiding. Beantwoorden Watilette,en of Sopacua jullie mail niet? Of komen ze niet met verklaringen? Lees voor de tijden van de vrije inloopspreekuur! Of strijd je alleen via internet? Ik was al lang binnengestapt bij Watilette, of Sopacua. Waarom ik dit nooit heb gedaan? Ik kan deze heren niet serieus nemen! Op 25 april iets schreeuwen, en daarna vergaderen wat gaan we volgend jaar op 25 april vertellen om jullie tevreden te houden.

Politieke eenheid bestaat niet

Politieke eenheid? Wij lijken net Nederlanders, vergis je niet! Loop niet in de valkuil! Want je kan politiek gezien op PVV stemmen, maar ook op SP! Wat is er aan de hand met ons? Nee, de Nederlanders zijn goed in ons in verwarring te brengen. Maar ook vooral de eenheidspartij RMS regering in ballingschap doet ook daarin mee. Wij laten dit gewoonweg toe. Grote valkuil dat we politiek gezien een moeten zijn. En dan weer 66 jaar wachten op de politieke (mis)leiding vanuit onze eigen samenleving? Want eerst waren wij (KNIL) Ambonezen, ten tijde van de acties waren we ineens Zuid-Molukkers? En daarna Molukkers? Nee politieke eenheid bestaat niet, in welke bevolking, en of land! De eenheidspartij RMS regering in ballingschap, wil het alleen voor het zeggen hebben. Strijden ze dan echt wel voor ons volk, en democratie?

Wij Maluku4Maluku zijn een beweging vanuit het volk, wij als volksbeweging zetten ons volk op de eerste plaats. Geen functie, of subsidie, of eigen roem! Maar eerst bewijs leveren, en dan pas jullie aanspreken op het feit dat we nu eenheid moeten gaan vormen! In het feit dat we gezamenlijk(in eenheid) het pad van Maluku4Maluku met de generaal(IGK) H. van Griensven dienen te volgen!

 Je kan alleen maar eenheid vormen in doelstellingen of ten tijde van strijd, van welke politieke partij je ook bent! En daar kunnen wij nog iets van leren! En als het aan mij ligt heel snel!

Bijna negen van de tien Nederlanders

Het is toch niet normaal en belachelijk voor woorden. Dat na vorige week maandag 85% van de Nederlanders achter de KNIL Ambonezen staat. Test? Begin er maar over in jouw omgeving, iedereen praat over schande! Dan moet binnen onze samenleving dit getal wel op minimaal 95% liggen. Dat is toch logica? Of misschien wel meer rond de 99% ? Zegt u het maar! Moet ik dan nog die een procent van ons nog serieus nemen met hun kritiek? Dan schrijven ze ook nog eens dat Maluku4Maluku, en of de persoon Reawaruw hun moet antwoorden?  Wij moeten met hun gaan samenwerken? Eerst tien zaterdagen vergaderen zeker? Dat heb ik al meegemaakt met ene Retobb en Roemloes, die zich de politiek leiding noemden van het Moluks Platform(paraplu van enkele Molukse organisaties). Wegwezen! Geen tijd voor jullie gekakel ! Elke maand verliezen wij een van de eerste generatie, dat willen jullie niet begrijpen. Pech voor jullie! Durft men ook nog te beweren dat wij samen sterker staan met vooral een verbinding met Watilette? Ik hoor geen enkel kritiek meer uit zijn bolwerken Assen en Bovensmilde. Want ik vraag mij weleens af, hoe ga je dit verkopen op 25 april? Weet je ze zoeken het maar lekker uit met zijn allen!

Antifascisten ook naar Hilversum?

Ja iedereen wil meeliften met de ontstane hype! Ook een kleine club van antifascisten onder de naam AFVN die onze ouders beschuldigen als oorlogsmisdadigers? Hoe durven ze! En? Ze moeten even navragen bij de grotere antifascisme en andere antiracisme organisaties wie in het jaar 1998 geëerd werd door hun allen! Ik heb er nooit mee te koop gelopen…..maar u snapt het wel toch?  Ik wil wel benadrukken aan jullie allen, dat het een feest moet worden.

Een feest van en voor onze eerste generatie, en wij als Maluku4Maluku hebben met hun een doel! Wij gaan naar het landgoed “De Zwaluwenberg” de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht(IGK) H. van Griensven ontmoeten! Wij wijken als Maluku4Maluku daar niet van af. Wij als kinderen en kleinkinderen moeten dat besef hebben, daarom roep ik op tot kalmte.

Ik waardeer dat iedereen onze ouderen wil gaan beschermen op de route naar de IGK. Maar dat heb ik afgelopen maandag in handen gelegd bij de staf van de IGK. Zij hebben via hun netwerken ook alle lijnen opengezet om welke demonstratie dan ook tegen te houden. Daarom moeten wij met ons allen daar op vertrouwen! Er is nog geen toestemming af gegeven voor een demonstratie!

Ook de IGK en zijn staf willen dat het een feest wordt waarin de eerste stap wordt gemaakt naar totale erkenning en eerherstel van de KNIL Ambonezen. Laten we ons daar bij aansluiten, morgen gaan wij plannen maken binnen onze actiegroep om een extra ontmoeting voorafgaand ons bezoek met de IGK te organiseren. Zodat alle belangstellenden, die getuige willen zijn van onze historische dag ons even kan  ontmoeten.

Tenslotte, aanvragen voor het meegaan naar de ontmoeting heeft alleen maar zin wanneer er iemand van de eerste generatie mee moet! Dat wordt wel een andere verhaal, maar we mogen maar met 80 mensen naar binnen.

Voor diegenen van de eerste generatie die niet zo sterk meer zijn, maar toch iets mee willen meemaken? Al is het voor een uurtje, daar maken wij graag plek voor binnen de besloten kennismaking uur van Maluku4Maluku met onze mensen die mee naar binnen gaan. Dit weekend zullen er mededingen volgen over dinsdag 21 november, let op er is een krantenartikel de datum woensdag 22 november benoemd! Dit is foutief! Wanneer je jezelf aanmeld binnen het evenement op Facebook krijg je updates gelijk in jouw nieuwsoverzicht!

IGK21

https://www.facebook.com/events/183341138875325/

 

Leeuw4

Mijn persoon bereiken berichten dat men ook de RMS strijd wilt aangrijpen binnen de feestdag van onze KNIL Ambonezen, of te wel de eerste generatie! Dat mag niet gebeuren! Men mag het feest van onze ouderen waar ze 66 jaar op hebben gewacht niet misbruiken! Dat zal een regelrechte belediging zijn voor onze ouders en grootouders! Het is op een dinsdag en zoals ik in mijn eerder blog heb aangegeven dat advocatenkantoor Watilette op die dag een gratis inloop spreekuur heeft. Daar kunt u dan met vragen over de RMS komen. Maar niet op de feestdag van KNIL Ambonezen. Men moet rekening er mee houden, dat er mannen meegaan die in de tweede wereldoorlog tegen Japan hebben gevochten. Heb je daar respect voor? Dan moet je een ding beseffen zij willen met name voor die tijd(Japan) hun eerherstel en erkenning. Want zij zaten ook in Japanse strafkampen! Ik hoef toch niet uit te leggen, of ze toen aan de RMS dachten! Uit respect moet men zich rustig houden voor enkele KNIL Ambonezen / Nederlandse(!!!) veteranen. Wanneer men onrust wilt stoken op dinsdag 21 november aanstaande in het licht van RMS? Ga dan met zijn allen naar het kantoor van Watilette in Amsterdam, drink met hem een bak thee. Stel daar de vragen, waar waren jullie al die tijd voor onze eerste generatie! Dat is pas RMS strijd, de verantwoordelijken aanspreken. Maar ga niet het eerste feest van onze (groot)ouders verpesten! Kom met bloemen! Eer iedereen die ons ontvallen zijn, eer iedereen die te zwak zijn om dit mee te maken. Maar op die dag voor ons allen gaan bidden. Kom met bloemen. Maluku4Maluku zal in een stoet van auto’s met de eerste generatie of KNIL Ambonezen richting de generaal rijden!  Kom met bloemen!

Dat is de enige manier om KNIL Ambonezen te respecteren maar ook te eren. Laat je niet opstoken alsof wij de RMS op het feestdag naar voren moeten brengen. Dus je wilt gaan rellen?

Vergis je niet, de kans dat alle deuren dichtgaan voor het pad van eerherstel en erkenning vergroot je met de seconde ermee. Wanneer je wilt gaan rellen voor de RMS! Ik hoop dat iedereen dit beseft! De pen is krachtiger dan het zwaard(parang)! Wij hebben met schrijven en gesprekken die doorspekt waren met feiten en argumenten alles bevochten. Het pad geopend voor onze eerste generatie. Dat ga jij bekritiseren en saboteren? Met welk recht? Dan behoor je niet meer tot onze samenleving! Want wij vormen eindelijk eenheid! Eenheid in de doelstelling totale eerherstel en erkenning voor onze eerste generatie! Die ons steeds vertelden, wij zijn hier niet gekomen als gastarbeiders, of als vluchteling, laat staan als gelukszoekers! Wij zijn hier gekomen als KNIL Ambonezen! Doe mee om dit nu in alle geschiedenisboeken te schrijven, want dan behoor je tot de sterkste eenheid(bidden en werken) ooit gevormd door ons allen!

Maluku4Maluku (Veterans4Veterans)

Leo Reawaruw

Maluku4Maluku zijn: Hans Tahitu(Elst) Mariette Kawarnidi-Notenboom(Oss) Julius Tahamata(Barneveld) Tim Notenboom(Oss) Jan Falaksoru(Vaassen) Roy Loupatty(Almelo) Lesly Tahitu(Ede) Leo Reawaruw(Leeuwarden)

Veteranendag 2018 met speciale tent op Malieveld Den-Haag, zet het alvast in jouw agenda vast op Facebook is het al vanaf half augustus bekend!

https://www.facebook.com/events/180245449185901/

 

VeteranenMaluku

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s