Hoop(belangen voor KNIL Ambonezen)

De eerste plaats

Heel veel mensen hebben niet door wat er achter de schermen de afgelopen dagen is gebeurd. Het lijkt heel simpel, een rustige  voorbereiding die men ziet als een gewone ontvangst van een groep mensen. Dit is verre van de waarheid. Ik heb heel veel tijd verloren om de veiligheid te waarborgen voor onze “eerste generatie” of te wel de KNIL Ambonezen. Daarom had ik twee weken geleden contact gezocht, en opgestart met Hotel de Valk “De Wittebergen” in Hilversum. Want wij moeten alle interne, en externe gevaren proberen uit te sluiten voor onze delegatie van de KNIL Ambonezen. De keuze om een extra ontmoeting te gaan geven, had als hoofdreden dat wij dan iedereen bij elkaar konden krijgen. Om zo als stoet, of als (KNIL) eenheid, richting de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht(IGK) H. van Griensven te rijden. Dit allemaal om de mogelijke antifascistische demonstranten te ontlopen. Want het is ontoelaatbaar dat er een auto met onze ouderen bekogeld wordt door een stelletje randdebielen. Daarom begrijp ik ook dat er veel mensen gaan komen. Om onze ouderen te beschermen daar tegen, dat is zeker prijzenswaardig! Want zo hoort het ook! Iedereen is gelukkig wakker. En stelt onze “eerste generatie” op de eerste plaats. Maar zoals eerder gemeld in een schrijven, heb ik dit doorgegeven aan de staf van de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht(IGK) H. van Griensven. Zij hebben ook doorgezet richting de gemeente Hilversum.

KNILTuasela

Op dit moment vernemen wij niets meer van de antifascisten, en volgens mijn informatie is er nog geen aanvraag voor een demonstratie ingediend. Maar of zij zich daar van iets aantrekken is nog onbekend. En wij moeten vertrouwen hebben in de netwerken die via de staf van de IGK zijn gealarmeerd.

Kans zelf pakken

Andere reden van de aparte ontmoeting was dat ik de landelijke pers wilde toelaten, omdat ik de bapa2 en mama2 de kans wil geven om op hun eigen manier hun verhaal te vertellen. De ontmoeting op het landgoed “De Zwaluwenberg” zal totaal afgesloten worden voor alle perskanalen. Met een aparte en extra ontmoeting kan je deze kans zelf pakken.

Het belang dat de KNIL Ambonezen hun verhaal kunnen brengen bij kranten, tv en radio is heel belangrijk! Na 66 jaar moet hun geluid gehoord worden, ik besef dat het voor velen moeilijk zal worden. Ga maar na neergeslagen en bijna vernietigd in de geschiedenisboeken. Maar nog niet verpletterd! Dan ineens de langverwachte blijk van erkenning en waardering. En dit is nog pas het begin, want over een jaar spreken we over nog meer datums, waaronder zaterdag 26 mei “KNIL Ambonezen Reünie”  in samenwerking met het Veteranen Instituut. Waar maximaal 200 personen ontvangen kunnen worden, dit allemaal in samenwerking met Kolonel der Jagers drs. L. de Vos tevens directeur van het Veteranen Instituut uit Doorn. Maar een maand later tijdens Veteranendag zal op het Malieveld in Den Haag een speciale tent komen voor de KNIL Ambonezen. Maluku4Maluku zal dit allemaal gaan begeleiden, en opzetten met de top van defensie.

Bouterse3
We zijn klaar om de eerste stap te maken….21 november 2017

Wapenbroeders verbinden, politiek niet!

Om eindelijk gezamenlijk het grootste hoofdpijndossier van defensie van de afgelopen honderd jaar waardig af te sluiten. Dat is de inzet, en niets anders. Geen politiek of wat dan ook. Defensie bemoeit zich niet met politiek, net zoals de KNIL Ambonezen! Zij volgden dienstbevel op! Zij wisten niet dat de Nederlandse politiek hun in drie grote valkuilen zou laten vallen. Ik zal wel weer kritiek krijgen. Maar denkt u allen echt dat de Nederlandse militairen die in Nederlands-Indië meevochten, het niet een grote schande vonden en vinden! Wapenbroeders vanuit de oorlog verbindt voor altijd! Maar goed dat moet je wel kunnen beseffen als burger, veilig vanaf het internet alles verkeerd inschatten, en maar kritiek leveren! Daarom, zullen we voor andere zaken zoals “backpay”, en wachtgelden(achterstallige militaire pensioenen) belanden bij totaal andere ministeries.

Zie ik het verkeerd? Ik dacht het niet, want niet defensie bepaalt of onze jongens naar Afghanistan of Irak gaan. Maar buitenlandse zaken, en algemene zaken! Defensie mag zelf niet zijn eigen budget aanvragen, want was dit zo? Dan waren er heel veel gewonden en zelfs doden bespaard gebleven. Genoeg voorbeelden van waardeloos materiaal, met in Mali dodelijke gevolgen. Conclusie? Wanneer het aan defensie lag en ligt, waren de KNIL Ambonezen niet zo behandeld minder dan een huidige vluchteling.  Weet u het nog? Wapenbroeders!

VeteranenMaluku

Beschadig jij de eerste generatie?

In ieder geval terug naar het komende feest van erkenning en waardering voor de KNIL Ambonezen! En nu ophouden met dom zeuren, want het is niet te laat. Het is pas te laat wanneer er niemand meer over is van onze generatie, dan kan er niemand getuige zijn van het feest.  Wij moeten er allemaal een groot feest van maken!

Maar daarvoor roep ik een ieder maandagavond, en dinsdagavond, een kaars te branden voor de velen die het niet meer zijn. Laten we met ons allen de duisternis verslaan, waar in de KNIL Ambonezen zijn beland vanaf het jaar 1951. Laten we de eerste stap naar totale erkenning en waardering vieren, maar ook herdenken. Wij weten allen dat zij die niet meer onder ons zijn, mee zullen kijken. En zeker gaan genieten van de eerste stap, en laat deze een feestelijk zijn, en worden. Nogmaals op dit moment komt er geen demonstratie van de antifascisten! Dus is er geen enkele reden tot onrust.  Wanneer er ook geen enkele demonstrant staat? Laat het een feest worden voor onze eerste generatie! Er mag geen enkele smet op de eerste stap, de stap van de KNIL Ambonezen, komen. Want de eerste en beste groep of persoon die jij beschadigt is onze (groot)ouders levend, of postuum. Ik hoop dat iedereen zich dit beseft.

Afgelopen zaterdagavond heeft Maluku4Maluku( Roy Loupatty – Almelo en Oelis Tahamata – Barneveld en ondergetekende) een vergadering gehad met alle functionarissen op het gebied van orde en veiligheid van de gemeente Hilversum. Ook was er een afgevaardigde bij van de staf van de IGK. Wij hebben in goed overleg besloten om de ingelaste extra ontmoeting te verplaatsen naar de Korporaal Oudheusden Kazerne in Hilversum. Dit om alles uit te sluiten van mogelijke negatieve uitingen tegenover de KNIL Ambonezen op weg naar het landgoed “De Zwaluwenberg”. De kazerne ligt op zeer korte afstand van het landgoed! Let wel allebeide terreinen zijn militaire afgesloten gebieden. Het overschrijden van militaire grondgebieden kunnen zwaar aangerekend worden, voor een ieder!  De kazerne is bekend geworden door de ramp met de MH17!

NRC vandaag:

https://www.nrc.nl/nieuws/2017/11/20/knil-ambonezen-bijeenkomst-molukse-veteranen-om-veiligheidsredenen-verplaatst-14105470-a1581825

Respect, liefde en discipline maakt eenheid!

De oproep die ik een paar keer heb gemaakt krijgt een geheel andere dimensie ineens. Ik riep, en dat doe ik nog steeds! Kom met bloemen, en strooi bloemen over de stoet. Of leg bloemen bij de hekken. Deze bloemen zijn voor al diegenen KNIL Ambonezen, en vooral hun vrouwen die er niet meer bij kunnen zijn. Maar doe dit ook om die gelukkigen die alles moeten meemaken voor iedereen, waarmee ze hier naar toe kwamen. Toon jouw respect, en liefde voor onze eerste generatie! Laat zien dat je de discipline hebt om hun feest waar iedereen bijna zeventig jaar op gewacht heeft niet gaat verstoren.

Kazerne3

 

Antifascisten ? Laat dat maar aan de (militaire) politie over! Want alle partijen hebben afgelopen zaterdag afgesproken, dat het feest van en voor onze eerste generatie of te wel KNIL Ambonezen niet verstoord mag worden. Wij zullen ons als Maluku4Maluku houden aan onze doelstelling, want dat was de opdracht die wij meekregen toen wij de pijn en leed weer opzochten in veel woonwijken.

Hun vaders en mannen KNIL militairen
Dochters van KNIL veteranen maar ook weduwen van KNIL veteranen, wachten op militair pensioen

 

Onze ouderen bidden voor onze missie, om voor hun de weg te openen naar totale erkenning en eerherstel! Wie kan daar nu tegen zijn? Wie gaat de weg die wij nu hebben gevonden voor onze eerste generatie versperren of blokkeren? Daar kan toch niemand voor zijn, of wel dan? Mag ik dan het volgende concluderen? Dat wij na 66 jaar eindelijk een mening hebben, en eindelijk eenheid vormen!

 

Maluku4Maluku

Leo Reawaruw

SDSB2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s