Hoop(op feest van waardering en erkenning)

History is changing now!

Om veel verwarring te voorkomen, wil ik het volgende bekend maken. Want er is zoveel onzin verspreid met name via Facebook, columns en of mediakanalen.

Duidelijkheid

Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht(IGK) H. van Griensven heeft een delegatie vanuit onze eerste generatie uitgenodigd, via Maluku4Maluku, om ontvangen te gaan worden op het landgoed “De Zwaluwenberg” in Hilversum. Dit bezoek is gebaseerd op basis van een blijk van waardering en erkenning naar de KNIL Ambonezen, als zijnde militairen en veteranen die onder de Nederlandse vlag hebben gediend. Dit doet de IGK ook als zijnde de Inspecteur-Generaal der Veteranen, want dit is zijn andere functie.

Maluku4Maluku zal in samenwerking met Kolonel Drs. L. de Vos tevens directeur van de Veteranen Instituut in Doorn het volgende opstarten:

Onderzoek gaan opstarten welke nog in levend zijnde KNIL Ambonezen nog recht hebben op een Veteranen-status(inclusief Veteranenspeld). Deze zullen in verband met hun hoge leeftijd een versnelde procedure gaan krijgen. Het probleem wat overigens nu officieel vermeld wordt in het grootste veteranenblad Checkpoint is nu naar boven gekomen. De KNIL Ambonezen werden niet automatisch als veteraan gezien, maar daar is nu via de wetgeving die nu geldt voor veteranen een stokje voor gestoken.  Men zag de KNIL Ambonezen als “statenloos” en daarom werd er een hele groep Nederlandse veteranen uitgesloten van de status. Ik betreur dat als Moluks kind, en Nederlands veteraan. Dit is weer een teken aan de wand, dat de nodige totale eerherstel en erkenning moet komen. En daarom ben ik blij dat de IGK H. van Griensven het startschot heeft gegeven om gezamenlijk(Maluku4Maluku) er aan te werken, om het grootste hoofdpijndossier van defensie waardig af te sluiten. De staf van de IGK heeft mij verzekerd dat er geen enkele KNIL Ambonees zijn veteranenstatus geweigerd mag worden op het feit dat deze persoon een periode gen Nederlands paspoort heeft gehad. Dit omdat men dacht dat men na zes maanden weer terug zou keren, dit even als achtergrondinformatie.

Met betrekking tot het verstrekken van militaire onderscheidingen moet per militair(ook wanneer hij niet meer in leven is) onderzocht worden, welke militaire onderscheiding bij deze persoon past. Want? Er kunnen ook postuum militaire onderscheidingen uitgereikt gaan worden voor KNIL Ambonezen(soldadu tua) die tijdens de periode tegen Japan vochten. Dan praat men bijvoorbeeld over de zogenaamde “Oorlogsherinneringskruis” . Maar ook de zogenaamde “Mobilisatie-oorlogskruis”. Er zijn ook KNIL Ambonezen(soldadu muda) die daar geen recht op hebben. Zij hebben bijvoorbeeld recht op de militaire onderscheiding van “Orde en Vrede”. Wij als Maluku4Maluku hebben een volledige samenwerking met Veteranen Instituut om dit te gaan begeleiden voor alle KNIL Ambonezen(ook die er niet meer zijn), daarna zullen wij een verzoek doen bij Defensie die daar een speciale afdeling voor hebben. Het is normaal dat iedere KNIL Ambonees veteraan, zijn oorlogsmedaille die hij verdient moet krijgen. Wanneer hij er niet meer is, kan dit postuum uitgereikt worden. Of te wel aan zijn weduwen, of zijn kinderen.

Maluku4Maluku wenst de uitreikingen te gaan inpassen tijdens bepaalde bijeenkomsten, waaronder zaterdag 26 mei 2018 tijdens de KNIL Ambonezen Reünie. Deze zal in samenwerking met Kolonel L. de Vos, directeur van Veteranen Instituut, georganiseerd worden.  Een andere moment waar men aan kan denken is tijdens Veteranendag wat op zaterdag 30 juni 2018 op het Malieveld in Den Haag gehouden gaat worden.  Dit zal op voorstel van de IGK H. van Griensven besproken worden met het Nationaal Comité Veteranendag.

Mogelijk kunnen we ook met de KNIL Ambonezen(onze eerste generatie) gaan overleggen naar dagen te gaan kijken, waar wij met ons allen een moment gaan kiezen om dit te gaan doen.

Kortom, dinsdag 21 november zullen er geen militaire onderscheidingen uitgereikt worden. Dinsdag moet men zien als een blijk van waardering en erkenning vanuit de IGK H. van Griensven, naar de overgebleven KNIL Ambonezen. Er zijn er niet veel meer, en van de overgeblevenen zijn er ook niet veel meer in staat de vele uren erbij te zijn. Enkelen zitten met speciaal vervoer, en de benodigde begeleiding wat makkelijker is om op een zaterdag te organiseren. Daarom komen de zaterdagen in mei en juni 2018 goed uit, zet die dan ook alvast in de agenda. De delegatie zal aangevuld worden met veel weduwen, wij mogen hun vooral niet vergeten. Want zij hebben als echtgenoten van veteranen de pijn en leed ook gevoeld en meegemaakt. Daarnaast zullen er personen vanuit de tweede generatie meegaan, waarvan beide ouders zijn overleden. Uiteraard zal de voltallige team van Maluku4Maluku ook aanwezig zijn.

Hieronder een link naar mijn laatste interview gisteren uitgezonden door NPO1:

https://www.nporadio1.nl/radio-eenvandaag/onderwerpen/434070-eerbetoon-aan-knil-veteranen

IGK21

Publieke opinie

Uiteraard zal de voltallige Nederlandse pers(live radio NPO1 / NOS journaal / RTL nieuws) aanwezig zijn rondom het feest van waardering en erkenning van en voor onze eerste generatie. Deze dienen als de gasten van de KNIL Ambonezen gezien worden. Waarom? Zij hebben meegeholpen het verhaal van de pijn en leed over te brengen naar de burger in de straat. Zij zullen dan ook ons de komende jaar volgen, in onze stappenplan die ik heb bedacht, of te wel de strategie die wij dienen te volgen naar totale eerherstel en erkenning van en voor de KNIL Ambonezen(postuum). Dat wij de pers niet moeten vertrouwen? Wat jaren lang ons werd verteld door Manusama, Tutuhatunewa en Watilette is totale onzin! Dat deden ze allemaal uit eigen belang. Want zij moesten zo nodig met hun luie reet, vol met zwijgplicht, het woord doen. Nu lees ik weleens ze aan stille diplomatie doen? Totaal oninteressant, ook voor de nationale pers. Of men moet gaan schrijven over de contacten van Watilette met zijn motorclub. Ik ben ook benieuwd wanneer de pers dit gaat oppikken, wat hij dan verklaren heeft. Dan heeft zijn advocatenkantoor een probleem, zoals ik eerder schreef hoe gaat de Deken van Advocaten hierop reageren. Er werd mij via Facebook wel de vraag gesteld waarom Watilette niet als advocaat optreed voor de KNIL Ambonezen.  Ik zal hier weer op antwoorden. Ten eerste iedereen leest mijn stukken ten aanzien van de KNIL Ambonezen, zijn mensen ook. Maar nog nooit is er een teken geweest van zijn advocatenkantoor of hij juridische steun wilde aanbieden. Ten tweede in deze kwestie heb je specialisten nodig die de weg kennen voor de KNIL Ambonezen als veteranen. Michael Ruperti is specialist en tevens veteraan. Ten derde en misschien wel het belangrijkste onze eerste generatie voelt zich gekleineerd, bestolen en verraden door de organisatie waar Watilette voorstaat. Vanmiddag heeft zijn kantoor gratis spreekuur, alles is te vinden op zijn website. Of te wel ben je een beetje boos, ten aanzien van onze politieke strijd? Ga dan vandaag daar naar toe. Want wij willen het grootste hoofdpijndossier van defensie, waar de KNIL Ambonezen deel van uitmaakten waardig af sluiten!

RupertiKNIL
Advocaat / Veteraan Michael Ruperti

Kortom, wij gaan gezamenlijk met het legertop waarvan de KNIL Ambonezen deel vanuit maakten een weg inslaan. Met bepaalde datums die wij de komende jaar in de agenda al hebben. Ook zal Maluku4Maluku zich sterk maken voor 15 augustus herdenking in Den Haag. Waar wij door de Indische organisatoren geweerd worden, terwijl de Willems-orde getoond wordt elk jaar, deze is geschonken aan de KNIL Ambonezen! Het gaat tijd worden dat in het jaar 2018 de KNIL Ambonezen daar ook in het daglicht gezet gaan worden. Welke Indo kan dit nu nog tegenhouden, of deze moet onder een steen vandaan komen op 15 augustus 2018. Maluku4Maluku ziet KNIL Indo’s als hun wapenbroeders! Wij verwachten vooral van de oud directeur van de Veteranen Instituut Frank Markus deze keer volledige steun, als oud directeur van de Veteranen Instituut. Ik moest er achter komen dat hij een adviserende rol heeft binnen de organisatie van 15 augustus. Hij moet weten wat de term veteranen betekent en nu zelfs de IGK H. van Griensven de KNIL Ambonezen hen eindelijk met alle egards gaat ontvangen. Kan de organisatie van de nationale herdenking ook niet meer om de KNIL Ambonezen de rug toedraaien.

Historische dag moet feestdag zijn

Maluku4Maluku heeft met alle instanties veelvuldig overleg gehad de afgelopen dagen, om de veiligheid van de delegatie van onze (groot)ouders en KNIL Ambonezen te garanderen! Maluku4Maluku vertegenwoordigt de KNIL Ambonezen, zij hebben ons gemachtigd dus zij staan ook achter het veiligheidsplan! Wij roepen een ieder op alle aanwijzingen op te volgen van de (Militaire) politie! Dat zouden de KNIL Ambonezen ook doen. Laat het een feestdag zijn voor iedereen. KNIL Ambonezen en Maluku4Maluku staan achter elke beslissing die gemaakt moet worden, om alle interne en externe gevaren om de feest van erkenning en waardering te doen slagen.

Zorg dat er een erehaag is voor de KNIL Ambonezen, gedraag je gedisciplineerd, en vooral met respect en liefde voor diegenen die allen moet gaan vertegenwoordigen. Kom met bloemen! Ook worden er vragen gesteld of er donaties gegeven kunnen worden, of te wel sukarela. Wil je dit doen? Zal ik dit straks overleggen of dit bij de kazerne kan, of bij het landgoed. Kom met bloemen! RMS vlaggen zijn toegestaan! Kleed je tegen regen! Het gaat regenen, net zoals toen voor het eerst de KNIL Ambonezen meededen met Maluku4Maluku meededen tijdens een KNIL herdenking in Leeuwarden. Daar regende het zo hard, dat het programma werd aangepast. Ik vertelde toen tegen iedereen, het moet zo hard regenen. Want dat zijn de tranen van de velen die er niet bij kunnen zijn. Vandaag gaat het niet zo hard regenen, want zij die vanaf boven naar ons meekijken. Beseffen nu ook dat wij richting totale erkenning en eerherstel gaan de komend jaar. Gisteren tijdens overleg op politiebureau Hilversum, vertelde ik dat het niet een zonnige dag kan worden. Want er zijn nog tranen. Maar dat gaat veranderen op 26 mei in Doorn, en maand later 30 juni 2018! Want dan weet heel Nederland wat zij hun en ons allen hebben aangedaan! We zijn er nog niet met ons allen, dus verpest ons pad van de KNIL Ambonezen / Maluku4Maluku niet.

KNILNOS21

Hieronder de verplichte autoroute en parkeerplaatsen voor genodigden en supporters van KNIL Ambonezen en Maluku4Maluku

Ontvangst van KNIL Ambonezen en pers in de Korporaal Oudheusden Kazerne vanaf 13.45 uur wees op tijd. Neem een paspoort en of rijbewijs mee. Beide terreinen zijn militaire terreinen, het onwettig betreden van militaire terreinen zal niet toegelaten worden. En er zal zonder waarschuwing hard tegen opgetreden worden, dit geldt voor een ieder.

De doofpot is van de deksel. NOS journaal doet vanaf 7.00 uur al meldingen dat de KNIL Ambonezen het nieuws gaan beheersen vandaag. Radio 1 doet live verslag, en vanavond op NOS journaal en RTL nieuws, en Hart van Nederland SBS6!

 

History is changing now! Be a part of it!

 

Maluku4Maluku / Veterans4Veterans

Leo Reawaruw

Maluku4Maluku / KNIL Ambonezen Routebeschrijving 21 november 2017

Korporaal van Oudheusden Kazerne, Noodweg 37, 1213PW te Hilversum.

 Verkeer komende uit de richting Amersfoort via de Rijksweg A-1.

Bij knooppunt Eemnes de A-27 op in de richting Utrecht. Op de A-27 neem afslag 33 “Hilversum.” Onderaan de afslag bij de verkeerslichten linksaf Diependaalselaan. Bij de tweede echte rotonde linksaf de Loosdrechtseweg op in de richting Loosdrecht. Bij de volgende rotonde linksaf de Rading op, richting vliegveld Hilversum.  Na ongeveer 2 km linksaf de Noodweg op richting vliegveld Hilversum.

Gekomen bij het vliegveld rijden genodigden(personen die de kazerne opgaan, en meegaan naar de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht) rechtdoor over de Noodweg om ongeveer 50 meter verder rechtsaf het terrein van de Korporaal van Oudheusden Kazerne op te rijden.

Overige belangstellenden  parkeren links van de weg op het parkeerterrein achter snackbar “De Egelshoek”, Noodweg 52,  en/of rechts van de weg bij vliegveld Hilversum, Noodweg 49, 1213PW te Hilversum.

 

Verkeer komende uit de richting Utrecht

Volgen de A-27 richting Hilversum/ Almere. Nemen op de A-27 afslag 33 Hilversum.

Onderaan de afslag bij de verkeerslichten linksaf Diependaalselaan. Bij de tweede echte rotonde linksaf de Loosdrechtseweg op in de richting Loosdrecht. Bij de volgende rotonde linksaf de Rading op, richting vliegveld Hilversum.  Na ongeveer 2 km linksaf de Noodweg op richting vliegveld Hilversum.

Gekomen bij de eerste kruising, rijden genodigden(personen die de kazerne opgaan, en meegaan naar de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht) rechtdoor over de Noodweg om ongeveer 50 meter verder rechtsaf het terrein van de Korporaal van Oudheusden Kazerne op te rijden.

Overige belangstellenden parkeren links van de weg op het parkeerterrein achter snackbar “De Egelshoek”, Noodweg 52,  en/of rechts van de weg bij vliegveld Hilversum, Noodweg 49, 1213PW te Hilversum.

 

Verkeer uit de richting Amsterdam

Volg de Rijksweg A-1 tot aan knoppunt Eemnes. Ga daar de A-27 op in de richting Utrecht. Neem op de A-27 afslag 33, Hilversum.

Onderaan de afslag bij de verkeerslichten linksaf Diependaalselaan. Bij de tweede echte rotonde linksaf de Loosdrechtseweg op in de richting Loosdrecht. Bij de volgende rotonde linksaf de Rading op, richting vliegveld Hilversum.  Na ongeveer 2 km linksaf de Noodweg op richting vliegveld Hilversum.

Gekomen bij de eerste kruising, rijden genodigden(personen die de kazerne opgaan, en meegaan naar de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht) rechtdoor over de Noodweg om ongeveer 50 meter verder rechtsaf het terrein van de Korporaal van Oudheusden Kazerne op te rijden.

Overige belangstellenden parkeren links van de weg op het parkeerterrein achter snackbar “De Egelshoek”, Noodweg 52,  en/of rechts van de weg bij vliegveld Hilversum, Noodweg 49, 1213PW te Hilversum.

 

N.b. Komende uit de richting Amsterdam kan er ook voor gekozen worden via de afslag Laren en de ring Hilversum richting vliegveld Hilversum te rijden. Omdat deze route voor onbekenden als lastiger wordt ervaren is hier gekozen voor de route over de A-27.

 Maakt u gebruik van een navigatiesysteem voer dan de postcode van de Korporaal van Oudheusden kazerne in, 1213PW.      Snackbar “De Egelshoek” is geopend. 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s