Hoop(op antwoorden nodig vanuit Den Haag)

Stichting Moluks Historisch Museum

Mr. G.C. Haulussy

Per email:

Leeuwarden, 1 december 2017

Onderwerp: Nieuwe bestuursleden

Geachte Mijnheer G.C. Haulussy,

Hierbij wens ik te reageren op uw oproep dat u nieuwe bestuursleden zoekt voor Stichting Moluks Historisch Museum, naar mijn bescheiden mening kan ik zeker voldoen aan de voorwaarden om een van de nieuwe bestuur kandidaten te gaan worden. Mijn betrokkenheid richting Molukse geschiedenis en cultuur is bij een ieder bekend.

Het dossier “KNIL Ambonezen” is toch een bepalende factor binnen onze geschiedenis hier in Nederland. Onder mijn aanvoering als frontman/voorzitter van Maluku4Maluku hebben we zelfs de geschiedenis herschreven. Want heel Nederland kijkt nu na de maand november 2017 echt anders naar de KNIL Ambonezen, en hun nazaten. Daarnaast beschik ik over een groot netwerk in diverse media-kanalen, waar het Moluks Historisch Museum gepast gebruik van kan maken via mijn persoon.

Muma3
MH Museum is verhuist naar Den Haag, terwijl men nooit bij de voorbesprekingen is geweest van locatie Sophialaan! Tijdelijk verblijf op dienstbevel?

Ik beschik over voldoende persoonlijke kwaliteiten, die uw bestuur alleen kan versterken. Ik zie er naar uit om in een persoonlijk gesprek meer over mijn motieven aan u uit te leggen. Om zo een vruchtbare samenwerking te kunnen opstarten om het Moluks Historisch Museum volwaardig te gaan behouden voor de toekomst.

Met vriendelijke groeten

L.P. Reawaruw

KNIL21.3Twee Molukse organen aangeschreven(per email), we zijn alweer een paar maanden verder. Nog steeds geen antwoord. Raar maar waar! Mogelijk hebben ze problemen met het lezen van hun mail-verkeer. Daarom maar online zetten, want ik ben best bereid om in het licht van eerherstel, en het behoud van rechten die vanuit het dossier KNIL Ambonezen samen te werken. Want ik zie zaken aankomen die niet ten goede zijn voor de gehele Molukse samenleving, voor nu en de toekomst.

Kent u de personen die ik heb aangeschreven? Ik hoop dat ze nu eindelijk gaan reageren, dat is toch normaal of niet dan?

STICHTING PELITA
Nienoord 13
1112 XE  Diemen
Ten name van Dhr.N. Papilaya

Pelita1
Verhuist ook naar Den Haag
Leeuwarden, 26 september 2017
 
L.P. Reawaruw
 
Onderwerp: Erkenning KNIL Ambonezen – “eerste generatie”
 
L.S.,
 
Hierbij wens ik het volgende mede te delen, als frontman van de werk- en actiegroep Maluku4Maluku(M4M), dat de top van defensie met ons de deuren heeft geopend om de erkenning van de KNIL “Ambonezen” te gaan binnenhalen. Liever laat dan nooit, en gelukkig zijn er nog een paar honderd over van de eerste generatie van ons. Die hier kwamen als KNIL “Ambonezen”. Hier hebben wij als samenleving 66 jaar op gewacht. Hiervoor zijn er zelfs zwarte bladzijden geschreven binnen de Nederlandse geschiedenis, maar het einde van dit hoofdpijndossier is in zicht. In de agenda zijn op dit moment al twee datums vastgesteld. Ten eerste dinsdag 21 november 2017 zal onder leiding van M4M op uitnodiging van de Inspecteur-Generaal der Strijdkrachten(IGK) H. van Griensven, een delegatie van tachtig mensen KNIL “Ambonezen”ontvangen gaan worden op “Landgoed de Zwaluwenberg” in Hilversum. Ten tweede heeft de IGK toezegging gedaan dat M4M een grote tent gaat krijgen tijdens nationale Veteranendag op het Malieveld in Den Haag. We zijn ook nog in onderhandeling of er een delegatie van de eerste generatie(KNIL Ambonezen) mee gaat doen in defilé, dat gaat betekenen dat iedereen die op het ereterras zit? Moet staan, en alle militairen de ere-groet moeten gaan brengen naar hun. Waaronder de koning van Nederland. Iets waar niemand ooit heeft van kunnen dromen.
 
Ook de Nederlandse regering spreekt haar erkenning en waardering uit(Veteranendag), luister naar de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht H. van Grinsven.
 
 
We zitten alleen met een probleem! Pelita zet altijd in hun agenda de Molukse ouderendag op de laatste zaterdag van juni! Maar……de laatste zaterdag van juni is ook altijd nationale Veteranendag! M4M zal een grote campagne gaan voeren, en ook langs woonwijken gaan, om iedereen te oproepen om naar Veteranendag 2018 in Den Haag te komen. Want zoiets historisch, en belangrijks mag men niet missen. Zelfs u verwacht ik daar, als nazaat van een KNIL “Ambonees”.
 
We zitten negen maanden voor de bewuste datum, ik wilde vragen om uw dag te gaan verplaatsen. Want we moeten elkaar niet voor de wielen rijden. En voor de eerste generatie is uw dag ook belangrijk. Alleen voorzie ik dat de pers met onze aanwezigheid op Veteranendag alle aandacht binnen onze samenleving gaat trekken. Ik ben ook van mening dat Pelita in dit verhaal moet gaan meeveren, omdat hun doelstelling is om onze ouderen goed te gaan begeleiden. Mogelijk ligt er zelfs een taak voor u open, want we moeten gaan nadenken hoe wij ouderen gaan vervoeren naar hun tent op het Malieveld in Den Haag. Veteranendag trekt een groot aantal bezoekers, mogelijk zal in het jaar 2018 de half miljoen bereikt gaan worden.

Veteranendag
Maluku4Maluku bereidt zich voor op Veteranendag 2018, met een speciale tent voor KNIL Ambonezen! Iedereen is welkom!
Ik hoop dat u mij op korte termijn kan beantwoorden, omdat wij vanaf zaterdag 30 september met onze tour langs de woonwijken gaan starten. Dit is ook te volgen via reawaruw7.com
 
Met vriendelijke groeten
Leo Reawaruw

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s