Hoop (Werk en bidden wordt beloond in Culturele Hoofdstad van Europa 2018)

Ik wilde op 30 oktober 2018 gaan terugblikken in een blog naar oktober vorig jaar. Ik kondigde in het  weekend voor 30 oktober 2017 op mijn Facebook aan dat op maandag heel Nederland wakker geschud zou worden met het KNIL Ambonezen / Veteranen dossier. Opeens verscheen Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht H. van Griensven met mijn persoon in alle perskanalen.Dit allemaal door de inzet en werk van Maluku4Maluku, in dat weekend werd ik weer eens afgemaakt op Facebook door steeds een klein groepje personen. Ik was een fantast, en niemand moest mij serieus nemen.

IGK21.8

Dit kleine aantal personen overschatten hun zelf. Want de meerderheid weet nu beter. Men vindt ze in een groep op Facebook met de groepsnaam “Ik heb hart voor Molukse erfgoed..” nog steeds kan men daar schoothondjes vinden van de zogenaamde politieke leiding, of andere Molukse partijen. Ik gaf voor de zomer gepeperde kritische antwoorden en of aanmerkingen op de paar overgebleven stakkers, maar dat mag niet. Dan moeten er ineens beleefdheidsnormen in acht genomen worden, terwijl ze mijn persoon jaren lang keihard aanpakken. Niet dat ik zielig ben, maar wanneer ze zelf aangepakt worden? Dan gaan ze massaal als kleuters naar hun andere schoothondje de beheerder, en daar huilen ze dan uit. Resultaat? Ik word geblokkeerd in de groep op Facebook, lachwekkend toch. Want ze zijn zogenaamd linkse politiek denkend, en ze zijn voor de RMS. Maar is de RMS niet een meerpartijenstelsel met een democratische basis. Of te wel vrijheid van meningsuiting is een groot goed. Of telt dat alleen maar wanneer je hun steunt, en hun als makke schaap volgt. Alleen maar kritiek uitten. Maar op de vraag die ik dan stel wat heb jezelf gedaan de afgelopen twintig jaar voor onze eerste generatie? Zijn ze muisstil, vind ik wel vaag dan. Of is het niet alleen vaag, maar ook laf. Want dan houden ze zich allemaal laf stil. Het zijn allemaal schoothondjes, ze kunnen niet eens blaffen. Laat staan bijten. Linkse gedachtegoed, maar ondertussen niets doen.

DutchXfile

Velen kennen onze geschiedenis niet, want de icoon van links denkend Nederland “vadertje Drees” was de man die ons allen pijn heeft gedaan. Was hij niet de minister-president die een speciale wet maakte dat er 350 jonge kinderen, met 150 moeders van KNIL militairen niet herenigd konden worden met hun ouders, of vader in Nederland. Die maar voor zes maanden naar Nederland zouden gaan, om daarna weer met elkaar herenigd zouden worden. Linkse premier van de Staat der Nederlanden een grove schending van mensenrechten pleegde en KNIL vergeten slachtoffers maakte. Zal links ons nu ook gaan steunen net zoals bij kinderen zoals Lili en Howick?

1

 

 

Maar daar zullen wij op terugkomen met een collectief van advocaten onder leiding van advocaat Michael Ruperti(veteraan). Meer over het advocatencollectief? Kijk op http://www.maluku4maluku.com bij Wie zijn wij?

 

 

r

 

In ieder geval ik kondig nu aan dat maandag 1 oktober elf maanden na vorig jaar maandag 30 oktober wij nu als stichting Maluku4Maluku niet alleen Nederland maar overal waar Molukkers wonen gaan doen schrikken. Door hard te werken en bidden door de eerste generatie is er een totaal onverwachte winstpunt binnengehaald.

 

Kan je niet wachten tot maandag? Kom zondag naar Leeuwarden daar zal een politicus die op internationaal niveau acteert een aankondiging doen voor het Molukse volk! Wees getuige van dit historisch moment, want dit is nog nooit gebeurd. In de nacht van zaterdag 29 september op zondag 30 september zal op de website http://www.maluku4maluku.com alvast iets bekend gemaakt worden.

KOM NAAR LEEUWARDEN EN WEES GETUIGE VAN HET MOMENT WAAROP HET MOLUKSE VOLK HEEFT GEWACHT!

DIT ZAL OOK GEVOLGEN HEBBEN OP ONZE INDISCHE LOTGENOTEN. WIJ ROEPEN OOK OP ONZE INDISCHE BROEDERS EN ZUSTERS TE KOMEN!

IP20

PERSBERICHT STICHTING MALUKU4MALUKU  

Zondag 30 september 2018 zal in het licht van de Culturele Hoofdstad van Europa 2018  de aftrap zijn van de Molukse en Indische week zijn. Dit zal verzorgd gaan worden door stichting Maluku4Maluku opgericht op 25 april 2018 in de culturele hoofdstad.

Het programma zal bestaan uit een gezellig samenzijn, en diner. Maar voorafgaand van dit alles zullen de volgende elementen komen:

 
– Gesprek met KNIL “Ambonezen” / Veteranen, publiek mag ook vragen stellen.
– Gesprek met nabestaande van een Indische militair die de “Slag van Java-zee” en Birma-Spoorlijn overleefde. En daarna door vocht in het KNIL. Publiek mag ook vragen stellen.
– Presentatie en uitleg van het Indisch Platform 2.0 en Stichting Vervolgingsslachtoffers Jappenkampen door Ton te Meij
– Presentatie van stichting Maluku4Maluku over de juridische stappen die op korte termijn genomen gaat worden door het advocaten-collectief o.l.v. Michael Ruperti. In samenwerking met Vincent Dolderman en Rob Remie alle drie Nederlandse veteranen.
– Er zal een speciale gast komen die actief is binnen het internationale politieke speelveld, bekendmaking op 30 september in de ochtendgloren via http://www.maluku4maluku.com
 
De inloop van alles is vanaf 13.45 uur en om 14.45 uur zal het programma starten. Het eindigt na het warme eten rond de klok van 18.30 uur
 
Locatie:
MFC LUDINGAWAARD
Ludinga 12
8918 GX Leeuwarden 
In eerdere berichten staat een andere locatie dit is de juiste!
Updates zijn te volgen via het volgende evenement op Facebook(meld je aan dan krijg je berichten binnen).

#OraEtLabora #Veterans4Veterans

Dit artikel zal vandaag ook geplaatst worden op http://www.maluku4maluku.com zodat het in drie talen gelezen kan gaan worden.

Maluku4Maluku

Leo Reawaruw

M4MSUNDAY_LEEUW

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s