Hoop(Regionale en nationale maar ook internationale pers in aantocht)

Lang niet tevreden

We werden geleid en misleid ook door onze eigen organisaties en zogenaamde politieke leiders, dat is niet jezelf afzetten. Of nu het goed gaat ineens de held uit te hangen, want dat is gewoon de keiharde waarheid. Niets meer of niets minder. We moeten dat ook durven vast te stellen, want het lag niet alleen aan de Nederlanders. Wij vertrouwden de zogenaamde leidinggevende personen en politieke organisaties. En zij lieten het afweten al meer dan 30 jaar. Wij volgden, maar ik zette mijzelf af. En voorspelde dat ik een beweging in het volk zou maken, en dat er een volksbeweging komt. Die is er wel degelijk gekomen en heeft nu de vorm van een stichting. Daarnaast ik voel mijzelf nog lang geen held. Mensen vragen mij weleens waarom lach je nooit op de foto? Dat komt omdat ik pas ga lachen wanneer alles binnen is, en ik bedoel met binnen ook dat er financiële vergoedingen waaronder “backpay” en wachtgelden van de KNIL betaald zijn. Natuurlijk ook dienen de 350 vergeten kinderen en  150 vergeten moeders ook erkenning krijgen en financiële genoegdoening voor de schending van hun mensenrechten. Dan ga ik voor een jaar lang lachend op de foto, ik ben zo lang met dit hoofdpijndossier bezig dat ik nog lang niet tevreden ben.

Steun van PVV EUROPA

Natuurlijk besef ik mij dat tijdens de vergadering met Marcel de Graaff voorzitter van PVV EUROPA de emoties hoog opliepen. Want er kwam veel frustraties naar boven. De pijn die wij als eerste en tweede generatie nog voelen, komt op zulke momenten goed naar boven. Maar ik heb ook door dat al de Molukkers waar dan ook ter wereld, zich in de maand oktober gaan beseffen dat we eindelijk als Molukse volk een groot politieke internationale podium gaan opklimmen. Die kans zal ik als frontman van Maluku4Maluku aangrijpen want ik zal daar ook een toespraak mogen houden. Maar daarin zal ik ook vermelden het Indisch verdriet, want zij zijn allemaal lotgenoten. Velen zijn zelfs wapenbroeders of veteranen, wij als Maluku4Maluku zullen hun niet vergeten. Ik ben geen liefdesbaby van een Japanse militair!

EliN1
 

Zonen van KNIL veteranen – Eli Nahumury – in de voorbereiding voor Our Forgotten Heroes

 

Maand september bracht internationale doorbraak

In ieder geval de maand september was goed voor ons als Molukse volk in Nederland, de maand oktober zal een nog betere worden. Want wat niemand aan zag komen, is nu werkelijkheid aan het worden. Wij zijn na bijna zeventig jaar op weg naar internationale erkenning. Voortvloeiend uit een beweging uit het Molukse volk!

Moluks Belang wordt nu aangekaart op internationaal niveau, en ik zal meenemen de echte Molukkers Bij de Krijgsmacht. Ik neem enkele fysiek sterke veteranen mee, er zijn al een paar namen bekend. Geen veteraan onwaardige Molukkers. Geen eigen belang voor eigen eer en  eigen roem. De eerste generatie naar voren schuiven met al hun pijn en leed, waaronder de vergeten kinderen en vergeten moeders.  Ik als frontman Reawaruw zal een speech houden bij de opening van de tentoonstelling  Our Forgotten Heroes daarmee zal  Maluku4Maluku internationale erkenning binnenhalen voor het Molukse volk waar dan ook ter wereld. Want wij worden met ons allen op de kaart gezet. Wie niet voor ons is, is tegen ons! En weet je? Het maakt mij niets meer uit. Want wij ontstijgen nu alle criticasters binnen de Moluks Nederlandse samenleving, en al de KNIL veteranen die ik heb gesproken de afgelopen tijd staan volledig achter Maluku4Maluku. Zij beloven nog steeds elke dag voor ons werk te bidden. Dus wat is er aan de hand? Volgen of achterblijven, weet je wel wat wij zeggen als militairen of veteranen als je achterblijft? Nee? Dan is alles voorbij voor jou, want je gaat dood! En dat wil niemand toch?

(Lees door hier beneden de allereerste persbericht van Our Forgotten Heroes)

Maluku4Maluku

Leo Reawaruw(tevens bestuurslid Stichting Vervolgingsslachtoffers Jappenkampen)

Kijk maandag 1 oktober Salto TV(Amsterdam) ook via internet te zien, kijk naar de Stem van de Straat om 23.00 uur. Opnames van Generaal Korps Commando Troepen Noordzij landelijk voorzitter van Vereniging Oud Militairen Indië  een uur lang, met mij in de bijrol. Stem van de Straat op Salto TV is ook via televisie te ontvangen.Want het is de tweede zender van de stad Amsterdam. 

https://www.salto.nl/

Veteranen ereveld
Generaal (KCT) L. Noordzij tevens landelijk voorzitter van VOMI

Molukse en Indische week in Leeuwarden voor eerherstel veteranen

Omrop Fryslân 30 september 2018

De Leeuwarder activist Leo Reawaruw heeft een grote slag geslagen. Hij zet zich al jaren in voor eerherstel voor de Ambonese gemeenschap. Zondag werd bekend dat er een speciale foto-expositie van Ambonese veteranen in het Europarlementsgebouw in Straatsburg komt. De bekendmaking daarvan was bij de opening van de Molukse en Indische week in Leeuwarden.

Fotorechten Edwin Hunter
Marcel de Graaff met Molukse veteranen
Veteraan Paliama Veteraan Reawaruw Veteraan Ayal PVV EUROPA voorzitter Marcel de Graaff

PVV-Europarlementariër Marcel de Graaf zocht een tijdje geleden contact met Reawaruw, waarna ze met het idee voor de expositie kwamen. Met de expositie willen ze internationale erkenning van het lot van de Ambonezen en hun families, die na de onafhankelijkheid van Indonesië naar Nederland kwamen. De stichting Maluku4Maluku wil naast erkenning ook een veteranenstatus voor oud-KNIL-militairen en een financiële vergoeding.

EUEXPO

De expositie heet ‘Onze vergeten helden’. Fotograaf Edwin Hunter heeft daarvoor een portret gemaakt van 15 Ambonese KNIL-militairen, die voor het Nederlandse leger hebben gevochten.

De foto’s zijn van 22 tot en met 25 oktober te zien in het Europees Parlement.

30 september 2018 via Omrop Fryslan ook te beluisteren via de volgende link:

https://www.omropfryslan.nl/nieuws/842954-molukse-en-indische-week-leeuwarden-voor-eerherstel-veteranen

Onderstaande foto is van Jeroen Boersma

OmropFrl1

Een gedachte over “Hoop(Regionale en nationale maar ook internationale pers in aantocht)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s