Hoop( weer zichtbaar vanaf 11 juni)

Tachtig procent niet!

Vorig jaar 11 juni was het onderwerp in de Molukse samenleving de grafrechten die betaald moesten gaan worden, van en voor het grafmonument van de zes gevallenen in Assen. Mijn mening is bekend daarover, een organisatie die zichzelf de zogenaamde regering noemt, heeft belofte gedaan om de grafrechten te betalen. Die belofte heeft men gedaan aan de ouders van de gevallenen. Of te wel een belofte aan de eerste generatie werd gedaan, en let wel het was niet de eerste valse belofte. Over respect gesproken naar de gevallenen en hun nabestaanden.

Er werd stoer door de microfoon verteld dat het links of rechts om het geld bijgebracht zou gaan worden. Maar door wie dan wel? Een organisatie die zichzelf benoemd als regering beloofde het de eerste generatie(ouders van de gevallenen) alles te betalen. Een jaar verder, en concreet heeft de organisatie die dat beloofd had niet meer dan twintig procent ingebracht van het totale bedrag. En zij zullen dinsdag de sier gaan maken, en mogelijk weer stoere uitspraken doen. Maar wie trapt daar nog in? Goedkope praatjes meer niet! En nog stoer doen over het winnen van een huurcontract in een rechtbank? Wanneer je niet eens op een normale manier een huurcontract kan regelen? Hoe kan je dan een land en volk besturen? Laat staan de Molukken bevrijden?

In het jaar 2000 zou de combinatie Reawaruw / Mr. Hiddema, Dries van Agt voor de rechtbank slepen. Dit werd geboycot!!

De waarheid over de zwijgplicht

Het wordt weer tijd dat de gedachtengoed van de zes gevallenen weer in ere wordt hersteld! We nemen alles maar aan als zoete koek. Maar de waarheid is anders. De actievoerders waren totaal oneens met het beleid van de zogenaamde leider(“Botak” noemden ze hem tijdens de actie) die een zwijgplicht was opgelegd doordat hij een samenwerkingsverband was aangegaan met de Nederlandse overheid. Ze weigerden hem ook als onderhandelaar, en weigerden ook met hem in welke vorm te communiceren. Dit zijn allemaal feiten, maar niemand heeft het er meer over.

Njonja Soumokil geeft vertrouwen aan Maluku4Maluku om haar man zijn KNIL rechten te bevechten

Daar mag de organisatie en mogelijk ook de nabestaanden eens over gaan nadenken, want zij voerden een actie uit vanuit het volk. Het was een volksbeweging van de Molukse jeugd destijds, niets anders! Ze wensten wel Njonja Soumokil als onderhandelaar, en gesprekspartner.

Zij heeft nooit een functie gehad binnen de zogenaamde politieke leiding. Is toch wel een vreemde gewaarwording wanneer men hierbij stil staat. Het zal wel weer aan mij liggen. Of kunt u dit ook wel begrijpen dat ik mij dit afvraag.

Wiens belang dien je tijdens de onderhandelingen?

Grafrechten voor de Nederlandse veteranen

Dinsdag 11 juni 2019 gaat eindelijk ook een betekenis krijgen voor het KNIL Ambonezen dossier of te wel onze veteranen. KNIL Ambonezen die liefst naast al hun onderscheidingen van bepaalde oorlogshandelingen, honderdzeventig Militaire  Willems Orde in hun gelederen hebben. Of te wel de meest gedecoreerde legeronderdeel uit de Nederlandse geschiedenis.

Dinsdag 11 juni zal ik als frontman van Maluku4Maluku het eerste gesprek hebben bij een gemeente waar ik al een tijd mee in contact sta over grafrechten van en voor de KNIL veteranen en hun weduwen. Want zij allen werden geboren onder de klapperboom in de tropen, en zij wensten ook met zijn allen onder dezelfde klapperboom in hun geboortegrond begraven worden. Dat recht is hun ontnomen. Mijn stellingname is dat men iedereen dient te ontslaan van grafrechten te betalen. Dit op basis van billijkheid, en redelijkheid maar ook menselijkheid. Ik zal wel weer kritiek krijgen van enkele schoothondjes en hun baasje, die alleen maar zeuren. Maar zelf iets ondernemen? Nee dat is te moeilijk voor hun allen, en wanneer dit niet zo is. Zijn ze er te lui voor, want je moet dan wel werken! Dat betekent kilometers maken en tijd en energie er insteken. Maar een ding moet men zeker niet over het hoofd gaan zien, en dat is dat wanneer er resultaat geboekt gaat worden ten aanzien van de grafrechten voor de eerste generatie. Dat dit een grote winst is dan het winnen van een rechtszaak over een huurcontract, want hier heeft het Molukse volk(alle generaties) meer aan!

Weer zichtbaar

Ik als persoon, en ook als frontman van Maluku4Maluku heb nooit beloofd om grafrechten(kosten) te betalen van welke graf dan ook! Maar ik heb wel in vergaderingen toegezegd om er voor te gaan vechten, want wanneer je niets doet weet je zeker dat je niets krijgt. Dit geldt voor allerlei zaken in het leven! Onze team van Maluku4Maluku houden niet van stoer en goedkope praatjes, wij zijn doeners!

Eindelijk zijn weer zichtbaar geworden als Ambonezen of te wel Molukse volk in de Nederlandse samenleving dit met het onderwerp waar nog veel te winnen is. Dat is het KNIL Ambonezen dossier, waar we de komende jaar in moeten en gaan scoren. En jij kan daar heel simpel ook een aandeel leveren, hou zaterdag 29 juni vrij in jouw agenda. Kom naar Nationale Veteranendag in Den Haag! Daar hebben wij als Molukse volk twee ontmoetingsplaatsen, op de zogeheten Veteranenplaza zal er een tent(over de tweede ontmoetingsplek volgt later informatie) zijn met de naam Maluku4Maluku.

Waar vertegenwoordigers van de advocatenkantoren van Michael Ruperti – Cleerding & Hamer Amsterdam, en Vincent Dolderman / Rob Remie van Dolderman Letselschade Advocaten Utrecht aanwezig zullen zijn. Want in het jaar van 75 jaar Vrijheid Nederland zal het Molukse volk met het KNIL Ambonezen dossier de strijd aangaan.

Op legitieme manier kunnen we als een volk eindelijk een harde vuist maken, desnoods in het Hof van de Mensenrechten te Straatsburg. Het enige wat we met zijn allen moeten doen is, de aanmeldprocedure invullen. Maluku4Maluku heeft het advocatencollectief in de wachtstand staan! Waar wacht jij op? We hebben geen tijd te verliezen, want er moeten mensen van de eerste generatie het totale eerherstel meemaken! Het is een kwestie van meedoen, of niets doen!

Dit is mijn persoonlijke blog, waar ik persoonlijk verantwoordelijk voor ben! Vorig jaar publiceerde ik ook een blog op 11 juni 2018 wil je die teruglezen? Kijk op: https://wordpress.com/block-editor/post/reawaruw7.com/4260

Maluku4Maluku

Leo Reawaruw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s